hur man gör en bra och korrekt handskriven jobbansökan

Har du inte dator- och internetåtkomst för att skapa ett ansökningsbrev? Var inte ledsen, ApkVenue lär dig hur du skapar ett handskrivet ansökningsbrev

Antalet nyutbildade från universitet och SMA / SMK varje år är inte proportionellt mot antalet tillgängliga jobbmöjligheter.

När man letar efter ett jobb är det ofta bara att uppmärksamma utformningen och innehållet på ett CV utan att bry sig om ansökningsbrev. Även om ett jobbansökningsbrev är mycket viktigt, vet du.

Förutom att visa intresse för en ledig jobb på ett företag, återspeglar ett jobbansökningsbrev också den sökandes personlighet.

Även om numera vanligtvis skrivs jobbansökningsbrev på datorer och skickas via e-post, finns det fortfarande många som inte har tillgång till teknik.

För dig som vill ansöka om arbete men inte har tillgång till internet och dator behöver du inte vara ledsen. ApkVenue berättar för dig hur man gör en handskriven jobbansökan korrekt och korrekt.

Tips för att göra ett handskrivet ansökningsbrev

Tidigare hade ApkVenue diskuterat hur man gör en ansökan via e-post som kan hjälpa dig när du ansöker om ett jobb.

Den här gången fokuserar ApkVenue på att berätta för dig hur man skapar ett handskrivet jobbansökningsbrev så att du kan få ett jobb på platsen där du drömmer.

Det finns ett specifikt syfte varför HRD: er ibland ber dig skriva ett personligt brev för hand. En av dem kan bero på att du vill se din personlighet genom att skriva.

Det finns flera viktiga saker som du bör vara uppmärksam på när du skriver ett handskrivet jobbansökningsbrev. Här är några tips från ApkVenue för hur man skriver ett jobbansökningsbrev snyggt och artigt:

1. Använd fodrat foliepapper

För att göra det lättare för dig att skriva och bestämma storleken på ett handskrivet arbetsansökningsbrev, bör du skriva ett jobbansökningsbrev på fodrat foliopapper.

Enligt denna Jaka du måste göra eftersom fodrat foliopapper gör det lättare för dig att skriva och gör ditt skrivande snyggare.

Om du skriver ditt personliga brev på vanligt HVS-papper är chansen att ditt skrivande blir rörigt och kursivt. Säkert vill du inte att ditt personliga brev är rörigt?

2. Obligatoriskt att använda en penna

Nästa tips är att aldrig använda en penna eller ens en markör för att skriva ditt personliga brev.

Du får endast använda svart eller blå penna. ApkVenue rekommenderar att du använder svart bläck eftersom det ser mer formellt ut.

Även om blått och svart bläck är tillåtna, använd inte dem båda samtidigt i ditt jobbansökningsbrev. Du kommer inte att ses förbereda och oprofessionellt.

3. Skriv så snyggt som möjligt

ApkVenue är säker på att detta tips kan vara lite svårt för vissa, för allas skrivning är annorlunda.

Men det är inte omöjligt, gäng! Du kan öva dig på att skriva ett jobbansökningsbrev innan du slutligen skickar den slutliga versionen.

Bra och snyggt skrivande gör det lättare för HRD att läsa ditt skrivande. De viktiga punkterna som du vill förmedla i ditt ansökningsbrev blir lättare att förstå.

4. Använd formellt språk

Glöm inte att du fortfarande måste använda indonesiska eller engelska (om det behövs) korrekt och korrekt även om du skriver ditt personliga brev.

Förutom det formella språket måste du också känna till reglerna för förbättrad stavning (EYD) och hänvisar till Big Indonesian Dictionary (KBBI).

Skriv inte ens ditt personliga brev på språk slang och informellt språk även om du ansöker till nystartade företag som är kända för sin moderna arbetskultur.

5. Se till att papperssidorna är rena och inte skrynkliga

Detta är det viktigaste! Få inte jobbet ansökan papper som du ska ge eller skicka smutsiga och skrynkliga.

Det verkar som om du är oprofessionell, smutsig och underskattar jobbet du söker. Poängen är egentligen inte, gäng.

Ta hand om ditt jobbansökningsbrev så bra du kan, bli inte smutsig och skrynklig till HRD. Förvara den i en behållare skyddad från vatten och smuts tills du skickar den.

Exempel på ett handskrivet jobbansökningsbrev

När du känner till tipsen om hur du gör en handskriven jobbansökan korrekt och korrekt, kanske det fortfarande finns några av er som är förvirrade över vad man ska skriva i brevet.

Nedan har Jaka bifogat några folio pappersexempel på ett handskrivet arbetsansökningsbrev som överensstämmer med HRD-standarder och är avsedd för företag från olika affärsområden.

Om du inte hittar branschen för det företag du vill ansöka till kan du kopiera skrivformat och ordval från det handskrivna jobbsökningsbrevet nedan.

Handskrivet jobbansökningsbrev för IT-position

Fotokälla: Pinterest

Handskrivet jobbansökningsbrev för att ansöka om tjänstemän

Fotokälla: Pinterest

Engelska handskrivna jobbansökningsbrev

Fotokälla: guildjobb

Handskrivet jobbansökningsbrev med revision

Fotokälla: Pinterest

Det här är tipsen från ApkVenue om hur man gör en handskriven jobbansökan. Förhoppningsvis kan de tips och exempel som ApkVenue tillhandahåller hjälpa dig att få ett jobb.

Snälla du dela med sig och kommentera den här artikeln för att få information, tips & tricks och nyheter om teknik från Jalantikus.com

Läs också artiklar om Produktivitet eller andra intressanta artiklar från Naufal.