7 filmer om de bästa mytologiska gudarna 2020, måste titta!

Här rekommenderas filmer om mytologiska gudar som du bör titta på! Förutom att vara spännande, ger den här filmen också nya insikter i mytologin i olika länder.

Många kulturer, traditioner eller övertygelser i världen innehåller berättelser om mytologi och gudar. För dem betraktas gudar som figurer som skyddar och upprätthåller balansen mellan natur och människor på jorden.

Det var detta som ledde till att många av dessa berättelser anpassades inåt filmer om gudar. Historiens bakgrund varierar också, från grekisk till nordisk mytologi, allt finns där.

Eftersom den anpassades till storbilden, till exempel en film om en egyptisk gud, fanns det naturligtvis ett antal modifieringar och innovationer gjorda av regissören för att göra den mer kommersiell och acceptabel för publik från alla samhällsskikt.

Ändå kan värdena och huvudelementen i filmen om gudarna fortfarande förmedlas bra, gäng!

Rekommenderade filmer om de bästa mytologiska gudarna

De moraliska och kulturella värdena i den mytologiska gudfilmen är mycket meningsfulla och bra för dig att titta på.

Är du nyfiken? För dig som är intresserad av berättelser om gudarna, här är Jakas sammanfattning 7 rekommenderade filmer om gudar som du måste se!

1.Jason och argonauterna (1963)

Denna grekiska mytologiska gudfilm har släppts sedan dess 1963 sedan, berättar om äventyr av Jason, sonen till Alcimed med en grupp skeppshjältar som heter Argonuts.

De fick i uppdrag att hitta Gyllene fleece eller gyllene fleece på kung Pelias order. På väg måste de möta alla slags farliga fiender.

Med utgångspunkt från en stam av mördare, fe-frestelser, häxor, till och med en drake. Tack vare en snygg story och spännande äventyrshandling gör det till en bästa actionfilmen som du måste titta på.

TitelJason och argonauterna
leva31 augusti 2016
Varaktighet1 timme 44 minuter
ProduktionMorningside Productions, Columbia Pictures
DirektörDon Chaffey
KastaTodd Armstrong, Nancy Kovack, Gary Raymond, et al
GenreAction, Äventyr, Familj
Betyg91% (RottenTomatoes.com)


7.3/10 (IMDb.com)

2. Wonder Woman (2017)

Gör dig ett fan bästa DC superhjälte filmer måste vara bekant med filmen om den senaste guden. Släppt 2017, Wonder Woman berättar historien om prinsessan Dianas äventyr, Zeus dotter som kommer att bli en stor superhjälte.

Tillsammans med Amazonas krigare kommer han att slåss mot Ares, Krigsguden som förstörde världsordningen och dödade många oskyldiga människor.

Med fantastisk och cool skådespel Gal Gadot plus den perfekta berättelsen, guden Zeus-filmen och denna familj rekommenderas starkt för dig att titta på.

TitelWonder Woman
leva2 juni 2017
Varaktighet2 timmar 21 minuter
ProduktionDC-filmer, RatPac Entertainment, Atlas Entertainment
DirektörPatty Jenkins
KastaGal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, et al
GenreAction, Äventyr, Fantasy
Betyg93% (RottenTomatoes.com)


7.4/10 (IMDb.com)

3. Thor: Ragnarok (2017)

Om DC har Wonder Women har Marvel Studios Thor. Filmen, som släpptes 2017, har sina rötter i figuren av Thor som är son till Gud Odin, en av de mest inflytelserika gudarna i nordisk mytologi.

Filmen om de nordiska gudarna berättar också historien om Thor som bor i Asgard och har sin egen titel, Thunder of God. I varje strid använder han alltid mjolnir, en klubbhammare som kan producera el.

Tja, på grund av sitt misstag förvisades han till jorden och hans styrka togs av sin far. Olika konflikter som uppstår, speciellt med hans far och Loki, Thors halvbror gör den här filmen om nordisk mytologi värd att titta på.

TitelThor: Ragnarok
leva3 november 2017
Varaktighet2 timmar och 10 minuter
ProduktionMarvel Studios
DirektörTaika Waititi
KastaChris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, et al
GenreAction, Äventyr, Komedi
Betyg93% (RottenTomatoes.com)


7.9/10 (IMDb.com)

4. Pan's Labyrinth (2006)

Släpptes 2006, en av regissörens bästa filmer Guilermo Del Toro detta berättar om en liten flicka som heter Ofelia som just hade flyttat till en konstig och skrämmande plats.

När han försöker utforska området runt sitt hus kommer han över en gammal labyrint. Oväntat träffade han en varelse som heter Faun.

Även om Faun en varelse som ser hemsk ut, men han är inte en dålig figur, faktiskt är Faun den som hjälper Ofelia att möta fruktansvärda konflikter i framtiden.

Denna film om gudar berättar historien om spansk mytologi och folklore med en snygg och spänd plot. Inte konstigt att den här filmen vann 2007 Oscar Cup för kategorin Bästa film.

TitelPans Labyrint (El laberinto del fauno)
leva29 december 2006
Varaktighet1 timme 58 minuter
ProduktionEsperanto Filmoj, Warner Bros. Bilder, Telecinco Cinema
DirektörGuillermo del Toro
KastaIvana Baquero, Ariadna Gil, Sergi L pez, et al
GenreDrama, fantasi, krig
Betyg95% (RottenTomatoes.com)


8.2/10 (IMDb.com)

5. Journey to the West: Conquering the Demons (2013)

Vem har någonsin sett TV-serier Sun Go Kong eller Magic Monkey barndom? Tja, om du känner till den här roliga och spännande historien, måste du titta på den här filmen.

Släppt 2013 berättar den här filmen om gudarna historien om Tang Sanzang (Wen Zhang) som fortfarande inte är en helig munk. Här blev han en amatör stealth hunter som förlitade sig på barns sångböcker som ett "vapen".

På sin resa för att korsa havet och bergen kommer han att stöta på en serie konflikter och spännande äventyr, särskilt när han handlar med gudar.

Det är här du kommer att veta ursprunget till varför det finns figurer av den kraftfulla apan, munken Tong, till grisdemon Chu Pat Kai.

TitelJourney to the West: Conquering the Demons (Xi du: Xiang mo pian)
leva7 februari 2013
Varaktighet1 timme och 50 minuter
ProduktionBingo Movie Development, Village Roadshow Pictures Asia, Chinavision Media Group
DirektörStephen Chow, Chi-Kin Kwok
KastaZhang Wen, Qi Shu, Bo Huang, et al
GenreAction, Äventyr, Fantasy, Komedi
Betyg94% (RottenTomatoes.com)


6.8/10 (IMDb.com)

6. 300 (2007)

Visst känner du till den här filmen, speciellt om du kommer ihåg den ikoniska scenen när Raja Sparta, Leonidas sparkade och dödade budbärare av Xerxes, gud och kung i brunnen och ropade: "Det här är Sparta!".

Den här filmen om de grekiska gudarna och gudinnorna är full av tjocka mytologiska berättelser. Med utgångspunkt från en roman anpassades den här berättelsen till en film av Hollywood.

Den här filmen om gudar av mytologi och krigföring är väldigt intressant att titta på eftersom den presenterar en mogen berättelse och bra grafik av hög kvalitet, särskilt stridscener som känns riktiga och kolossala.

På grund av detta lyckades filmen 300 vinna 2007 MTV Movie Awards för kategorin Bästa kamp. Riktigt coolt, gäng!

Titel300
leva9 mars 2007
Varaktighet1 timme 57 minuter
ProduktionLegendariska bilder
DirektörZack Snyder
KastaGerard Butler, Lena Headey, David Wenham, et al
GenreAction, Äventyr, Drama
Betyg60% (RottenTomatoes.com)


7.6/10 (IMDb.com)

7. Hercules (1997)

Den här filmen om den grekiska guden släpptes 1997 och blev en hit på sin tid. Det beror på att vid den tiden fanns det sällan animerade filmer med gudarnas tema, särskilt filmer om mytologiska varelser.

Denna film om guden Zeus och hans familj fokuserar på hans son, Hercules. Han kidnappades och förvisades av smärta och panik på order av Hades som avsåg att kontrollera Olympus.

Efter att Hercules växte upp som tonåring försökte han hitta sitt sanna jag genom att besöka Zeus tempel. Det var där han fick informationen att för att återställa sin ställning som gud måste han kämpa för sanningen och bli en riktig hjälte.

Tack vare berättelsen som är rolig och inte tråkig, komplett med rollens roliga handlingar, är den här filmen om grekisk mytologi en av den bästa familjefilmen genom tiderna vilket är rätt för dig att titta tillsammans hemma.

TitelHercules
leva15 juni 1997
Varaktighet1 timme 33 minuter
ProduktionWalt Disney Company, Walt Disney Pictures
DirektörRon Clements, John Musker
KastaTate Donovan, Susan Egan, James Woods, et al
GenreAnimering, Äventyr, Komedi
Betyg84% (RottenTomatoes.com)


7.3/10 (IMDb.com)

Det var 7 filmer om gudar som du borde titta på. Vad tycker du, gäng? Eller har du en filmrekommendation om de andra bästa gudarna?

Glöm inte att skriva din åsikt i kommentarfältet nedan. Vi ses i nästa Jaka-artikel!

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Diptya.