4 sätt att enkelt kontrollera Telkomsel-nummer, det senaste 2021

Vill du glömma ditt eget nummer? Kolla in de 4 enklaste sätten att kontrollera Telkomsel-nummer för simPATI-, US Card- och Loop-användare. (Uppdatering 2021)

Hur man kontrollerar Telkomsel-nummer kan vara en lösning om du ofta glömmer ditt eget nummer. Antingen ändrar det siffror för ofta, eller så har det gått länge sedan folk har frågat om numret som används.

Speciellt nuförtiden föredrar folk att använda chattapplikation som WhatsApp och liknande för att kommunicera.

Kanske spelar det ingen roll på grund av funktionerna Automatisk sparning och liknande som alltid gör det lättare för oss, men att glömma antalet vid en kritisk tid kan vara dödligt, gäng.

När du till exempel vill ansöka om ett jobb måste du ange ditt nummer så att du måste veta hur man kontrollerar Telkomsels mobilnummer din egen.

Därför kommer ApkVenue den här gången att diskutera hur man kontrollerar Telkomsel-nummer för de av er som glömde ditt telefonnummer, glömde att spara ditt eget nummer eller upplevde andra liknande problem.

Det bör noteras att metoden som ApkVenue kommer att förklara här kan användas för alla Telkomsel SIM-kort som sympati, Essoch Slinga ja. Kolla in det!

1. Hur man kontrollerar Telkomsel-nummer via Ringa

Det första sättet som ApkVenue kommer att diskutera är att dra nytta av funktioner ringa, där du bara trycker på vissa nummerkombinationer och den information som behövs kan fås omedelbart.

För de av er som är förvirrade över hur man kontrollerar Telkomsel-nummer via mobiltelefon kommer först TechMint att förklara tjänsten kolla numret tjänsteman från Telkomsel.

 1. Öppna applikationen ringa som du använder på din mobiltelefon.

 2. Ange numret *808# och tryck OK eller Ring upp på din mobiltelefon.

 1. Du kommer att få dyka upp som innehåller det mobilnummer som du använder börjar nu med landskoden för din aktuella plats.

Notera: I det här exemplet är siffrorna prefixade med kod 62 eftersom Jaka för närvarande är i Indonesien.

 1. Du kommer också att få ett SMS från Kolla numret som innehåller information om ditt mobilnummer som du kan komma åt när som helst.

Det bör noteras att du kommer att debiteras en avgift på Rp55 för simPATI-nummerkontrollmetoden på den här. Se till att din kredit är tillräcklig, ja.

För de av er som fortfarande gillar att ringa, se till att kolla lista över simPATI-samtalspaket för att spara din kredit.

2. Hur man kontrollerar Telkomsel-nummer via applikation

Därefter kommer ApkVenue att förklara hur man kontrollerar amerikanska nummer genom den officiella ansökan MyTelkomsel vilket är mycket användbart eftersom det har många funktioner.

Om du glömmer ditt nummer kan den här applikationen vara ett tillförlitligt alternativ eftersom MyTelkomsel automatiskt sparar det telefonnummer du har använt. logga in.

Hur ser jag ett Telkomsel-nummer genom denna officiella ansökan? Här är stegen du kan följa!

 1. Ladda ner MyTelkomsel-applikationen via länken som ApkVenue tillhandahöll det följande.
Appar Produktivitet Telkomsel LADDA NER
 1. Öppna MyTelkomsel-applikationen och tryck på knappen Logga in längst ned på skärmen.
 1. Om du har logga in i denna ansökan tidigare har ditt nummer fyllts i automatiskt.

Notera: Mobilnumret behövs bara när du loggar in för första gången. Dessa data sparas automatiskt så länge du inte gör datarengöring och liknande.

 1. Efter inloggning visas mobiltelefonnumret du använder på huvudsidan tillsammans med annan användbar information.

Förutom att kunna kontrollera simPATI-, Kartu As- och Loop-nummer kan denna multifunktionella applikation också användas som hur man kontrollerar Telkomsels kvot du vet! Praktiskt ja!

3. Hur man kontrollerar nummer på Telkomsel utan ansökan

För vissa HP-märken kan du använda menyn inställningar på din egen mobiltelefon som ett sätt att kontrollera registrerade Telkomsel-nummer, gäng.

Och du kan använda den här metoden på iPhone eller på HP Android men den här metoden är inte tillgänglig på alla Android-telefoner.

Android- och iPhone-systemen lagrar i allmänhet data om de telefonnummer du har använt, och när du glömmer ditt eget nummer kan du lita på denna information.

Hur man kontrollerar Telkomsel-nummer via HP iPhone

 1. Gå in i menyn inställningar från Hemskärm din iPhone.

 2. Gå in i menyn Profil som ska finnas högst upp på menyskärmen Inställningar.

 1. Tryck på alternativ Namn, telefonnummer, e-post som ligger strax nedanför Profilbild du.

 2. Mobilnumret du använder kommer att skrivas precis nedanför den e-postadress som är ansluten till Apple-ID du.

Nu kan du omedelbart se ditt eget nummer tydligt. Glöm inte att göra en anteckning, gäng.

Hur du ser ditt eget Telkomsel-nummer på en Android-telefon

Notera: Det här exemplet använder ** MIUI 11 ** systemgränssnittet och det kan variera något beroende på vilken typ av gränssnittssystem du använder

 1. Gå in i menyn inställningar från din mobiltelefon.

 2. Tryck på alternativ SIM-kort och mobilnät.

 1. välja simkort att du vill ta reda på numret. För mobiltelefoner som använder Dual sim, det kommer att finnas två alternativ på den här skärmen.

 2. Det mobilnummer du använder visas direkt under namnet simkort som du använder.

Vissa varianter av Android-mobiltelefoner kan omedelbart visa numret som är anslutet till den använda mobiltelefonen, men det finns också de som kräver att du anger det manuellt.

4. Hur man kontrollerar Telkomsel-nummer med operatörshjälp

Hur man kontrollerar det senaste Telkomsel-numret använda tjänsten Kundservice tillhandahålls av Telkomsel själv.

För Telkomsel-användare kan du ringa numret 188 och be operatören om det mobiltelefonnummer du använder.

Om du vill komma åt den här tjänsten måste du ha tillräckligt med kredit för att ringa samtal, och den avgift som krävs är endast IDR 300-400, gäng.

Det är 4 sätt att kontrollera Telkomsel-nummer som du kan använda. Som om det finns många vägar till Rom har Telkomsel tillhandahållit många sätt att använda.

MyTelkomsel-applikationen kan till och med användas för att kontrollera prislista för Telkomsels internetpaket och är en obligatorisk ansökan för ApkVenue, gäng!

Förhoppningsvis kan ApkVenues artikel den här gången vara användbar för er alla. Vilken metod använder du vanligtvis? Dela med sig i kommentarfältet ja!

Läs också artiklar om Smartphone eller andra intressanta artiklar från Michelle Cornelia