3 effektiva sätt att reparera en skadad och oläslig blixt!

Flashdisk behövs verkligen mycket som ett datalagringsmedium som är kompakt och lätt att ha med sig var som helst. Men vad händer om blixten du använder plötsligt går sönder? Istället för att binga är det här ett enkelt sätt att fixa en skadad och oläslig blixt.

Flashdisk nuförtiden är det alltmer sofistikerat med variationer i datalagringskapacitet som alltmer uppfyller dina behov, till exempel installation av Windows.

Men inte sällan har blixten du använder problem från och med korrupt, kan inte formateras och så vidare.

För att åtgärda detta har ApkVenue den här gången sammanfattat det 3 sätt att reparera en skadad och oläslig blixt snabbt och enkelt. Du kan omedelbart öva på det killar!

Samling av sätt att reparera en skadad och oläslig Flashdisk

Fotokälla: maketecheasier.com

Egentligen finns det flera saker som kan orsaka att din flash-skiva skadas så att den inte kan användas killar.

Bland dem är som att glömma att göra Säkert ta bort hårdvara, ofta överför data, har attackerats av virus eller har utsatts för vatten, föll eller lagrats på heta platser.

Här kommer ApkVenue att granska hur man reparerar en skadad blixt från det enklaste till det mest komplicerade sättet, vilket du fortfarande kan göra killar.

Metod 1: Installera om USB-drivrutinen

Det första steget du kan göra för att reparera en oläslig blixt är att kontrollera och göra installera om USB-drivrutinen.

För att åtgärda detta kan du ta följande steg.

  • Anslut först en oläslig flashdisk till en PC eller bärbar dator. Öppna sedan menyn Kontrollpanel och gå vidare till alternativ Hårdvara och ljud.
  • Då kan du öppna Enhetshanteraren och sök Universal Serial Bus Controller. Öppna menyn falla ner och söka efter enheter USB-masslagringsenhet som är markerad med ett gult varningsskylt.
  • Sedan kan du högerklicka och välja ett alternativ Avinstallera. Här kan du koppla ur och återansluta Flashdisk eller starta om datorn eller den bärbara datorn som du använder.

Metod 2: Åtgärda skrivskyddad Flashdisk

Förutom oupptäckta flashenheter stöter du ibland också på problem som flash-enheter med information skrivskyddad. När du gör förbättringar med den här metoden behöver du bara kommandotolken.

Nu för hur man fixar blixt skrivskyddad Du kan följa stegen enligt följande.

  • Öppna kommandotolken eller högerklicka på Windows-logotypen och välj det här programmet. När kommandotolken öppnas skriver du kommandot diskpart och tryck på Enter. Då visas ett nytt fönster.
  • Skriv sedan listdisk för att se en lista över tillgängliga lagringsmedier. Då kan du välja med kommando välj disk 2 (beroende på blixtens position på vilket nummer).
  • Sedan kan du skriva kommandot attribut disk klart läsbart >rena >skapa partition primär.
  • Skriv slutligen kommandot format fs = fat32 (fat32 kan du också ändra ntfs). Efter det, skriv bara exit.

Metod 3: Använd HDD Low Level Format Tool

På det mest extrema kan du använda programvara som heter Hårddisk Lågnivåformatverktyg om blixten är riktigt svår att reparera.

Denna metod kommer dock inte att vara användbar om din blixt är fysiskt skadad killar. För den fullständiga metoden kan du läsa hela artikeln: Det bästa sättet att reparera en skadad eller korrupt Flashdisk.

Eitsss ... men glöm inte att ladda ner och installera appen nedan innan du gör stegen ovan!

Så det är tre sätt att reparera en skadad flashenhet utan att formatera den snabbt och enkelt. Riktigt lätt att göra, eller hur?

Har du någonsin stött på ett liknande flash-diskproblem? Glöm inte att göra det dela med sig din erfarenhet och hur du fixar det i kommentarfältet ja!

Läs också artiklar om Hårdvara eller andra intressanta artiklar från Satria Aji Purwoko.