hur man ändrar powerpoint bakgrund på mobiltelefon och pc

Vill du ändra PPT-bakgrunden för att göra den mer attraktiv? Så här ändrar du PowerPoint-bakgrunden på mobiltelefoner och bärbara datorer enklast!

Trött på helt enkelt PowerPoint? Vill du ha något annat när du håller en presentation vid skoluppgifter?

Du kan försöka ändra bakgrunden. Med bara dessa små förändringar kan din publik fokusera mer och mer på punkterna i din presentation.

Därför kommer den här gången ApkVenue att älska dig hur man ändrar PowerPoint-bakgrund vare sig det är på en PC, bärbar dator eller mobiltelefon!

Hur man ändrar PowerPoint-bakgrunder per bild

Det första sättet som ApkVenue kommer att diskutera är hur ändra PPT-bakgrunden per bild. Den här metoden är användbar om du vill tillhandahålla olika varianter på varje bild som du gör.

Genom att använda den här metoden blir presentationen du ger mycket mer intressant och de som lyssnar fokuserar mer på det du tar med dig.

Om du vill använda en annan bakgrund för varje bild behöver du bara följa stegen nedan.

  • När du har öppnat PowerPoint-applikationen väljer du fliken Design högst upp, mellan flikarna Infoga och Övergångar.
  • Välj meny Formatera bakgrund den längst till höger. Du kan också komma åt den här funktionen genom att högerklicka på bilden som du vill ändra bakgrunden för.
  • När du har angett Formatera bakgrund visas en meny till höger om PowerPoint. Välj för att ändra bakgrunden Bild eller textur fyllning.

  • Klicka sedan på knappen Filer det står under skrivandet Infoga bild från, välj den bild du vill använda som din PowerPoint-bakgrund.

Gjort! Senare ser din PowerPoint-skärm ut som bilden nedan.

För att skapa en annan PowerPoint-bakgrund för varje bild kan du upprepa metoden ovan på varje bild.

Denna metod för att ändra PPT-bakgrunden gör att du kan lägga till en mängd olika visuella variationer i presentationsmaterialet du vill leverera.

Hur man ändrar PowerPoint-bakgrunden på alla bilder

Vad händer om vi vill använda en bakgrundsbild för alla bilderna? Metoden är nästan densamma som tidigare.

Du behöver bara upprepa samma metod som den tidigare metoden. När du har valt bilden trycker du på knappen Tillämpa på alla som är längst ner.

Varför i det sista steget måste du trycka på alternativ Tillämpa på alla? Eftersom det här alternativet automatiskt ersätter alla bakgrund bilden med den bild du väljer.

Hur man tar bort en PowerPoint-bakgrund

Om du vill ändra dig och vill ändra det till det ursprungliga formatet kan du använda samma metod genom att ändra PPT-bakgrunden.

Tricket, välj Fast fyllning det är standard blir vit. Klicka på knappen igen för att ersätta alla bilder Tillämpa på alla för att ändra färg till vanlig vit.

På så sätt återgår din PowerPoint-design till hur den var när du inte har gjort några justeringar av den bakgrund.

Hur man ändrar PowerPoint-bakgrund på HP

Så här ändrade du PowerPoint-bakgrunden på en PC eller bärbar dator. Vad händer om vi vill veta hur man ändrar PowerPoint-bakgrunden på en mobiltelefon?

Tyvärr har PowerPoint-applikationen på mobiltelefoner ingen funktion så att vi kan ersätta bildbakgrunden med din egen intressanta bild.

Men oroa dig inte, du kan använda andra presentationsapplikationer för att ändra din PPT-bakgrund. ApkVenue ger dig hur du ändrar PowerPoint-bakgrunden på WPS Office!

  • Ladda ner denna applikation via länken nedan. Utför installationsprocessen som vanligt. Öppna sedan programmet.
Office-appar och affärsverktyg Kingsoft Office Software Corporation Limited LADDA NER
  • När du har öppnat applikationen loggar du först in. För att göra det enkelt kan du använda ditt Google-konto för att logga in.

När du går in i applikationen trycker du på knappen + i det nedre högra hörnet och välj det Presentation.

  • För att ändra bilden, använd en mall som är tillgänglig gratis. Om du väljer en tom PPT kommer du inte att kunna ändra bilden.
  • När mallen har laddats ner trycker du på bakgrundsbilden. Därefter bläddrar du till menyn längst ner och trycker på menyn Under.
  • Klicka i ett tomt område och tryck sedan på bakgrundsbilden igen. Välj meny Ändra bild längst ned och välj sedan den bild du vill använda. Gjort!
  • När alla steg har tillämpats ser PPT-filen på din mobiltelefon ut som bilden nedan.

Hur man skapar en PPT-bakgrund i WPS Office kräver några ytterligare steg, men dessa ytterligare steg är inte så svåra att göra.

Det är några hur man ändrar PowerPoint-bakgrund på mobiltelefoner och även på datorer som du kan försöka göra din presentation ännu mer intressant.

Du kan prova några av de förslag som ApkVenue ger så att hans PowerPoint får mer uppmärksamhet av publiken!

Förhoppningsvis kan informationen som ApkVenue delar den här gången vara användbar för er alla, och vi ses i nästa artiklar.

Läs också artiklar om Kraftpunkt eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah.