hur man monterar en billig speldator för nybörjareuppdatering 2021

Vill du veta hur man bygger en billig spel-PC? Följande är riktlinjer, viktiga tips och rekommendationer för ekonomiska datorspel som kan spela tunga spel 2021

Bygg en spel-PC kan vara en lösning för de av er som vill prova spel nästa generation men har inte budgeten att köpa en PS5 som är ett orimligt pris.

Som vi vet har spel från 2020 och uppåt grafik som är av riktigt extraordinär kvalitet. PS4 Pro bara inte tillräckligt stark för att spela Cyberpunk 2077 vars grafik är ultrarealistisk.

De senaste spelen måste också balanseras med samma hårdvarukvalitet. Därför är montering av en spel-PC ett viktigt krav för dagens spelare.

Tyvärr är många inte så bekanta med hur hur man monterar en dator. Även om billiga speldatorer fortfarande kan stödja spelbehov de närmaste åren.

För dig som vill bygga en billig dator kommer ApkVenue att dela den här gången tips som du måste vara uppmärksam på för att börja göra den.

1. Beräkna den uppskattade budgeten för PC-spelflotten som ska göras

Fotokälla: Budget i processen att montera en spel-PC.

Hur man monterar en spel-PC kan stavas ut inte dåligt knepig eftersom du inte bara måste kunna installera varje komponent korrekt utan också ha många beräkningar att göra.

Det första du bör vara uppmärksam på när du monterar en speldator är den budget du har. Det här är det första du verkligen måste ta hänsyn till.

Budgetrestriktioner är mycket viktiga, för om de inte är begränsade, 100 miljoner IDR kan ta slut att montera en spel-PC.

Denna budgetbegränsning är också senare associerad med alla typer av komponenter vad du kan installera och hur de billigare alternativen ser ut.

Bestäm den maximala budget som du kommer att spendera på att montera den speldator som ska göras och justera därefter komponenterna till den budget som har tilldelats.

2. Bestäm målet för att montera ett PC-spel

Fotokälla: Bestämma målet i processen att montera en speldator.

En annan sak som du måste bestämma när du börjar montera en spel-PC är mål för den dator som ska skapas.

Poängen med målet är vilken typ av spel du vill spela med datorn du är byggd på, stabil vid vilken FPS och kommer ungefär inte att varauppgradera igen i hur många år.

Genom att svara på frågorna ovan hittar du en tydligare bild av hur din spel-PC kommer att se ut.

Detta mål kan du kopiera från Systemkrav de senaste trippel A-spelen där det är vanligt att spela detta spel i rekommenderad inställning behöver kvalificerade specifikationer.

Specifikationer som denna kommer du att kunna lita på för De kommande 3 till 5 åren. Även för en budgetspeldator kan du fuska Systemkrav spelet du vill spela.

Denna fråga är faktiskt fortfarande relaterad till punkterna angående budgeten ovan. Om du bara vill spela Triple A-spelet med lågmediumgrafikinställningar på <60 FPS, räcker det verkligen, ett billigt PC-spel på upp till 7 miljoner IDR, gäng.

3. Välj de billigaste och bästa spelflotte-PC-komponenterna

Efter att ha bestämt budget och mål är nästa steg i hur man monterar en spel-PC välj den lämpligaste komponenten.

Att beräkna lämpligheten för denna komponent är också något något knepig eftersom du inte bara letar efter komponentspecifikationer utan också jämför priset på märke A med andra märken.

Priset på liknande komponenter med olika märken kommer också att ha olika priser. Skillnaden kan till och med vara upp till två gånger.

Här måste du vara uppmärksam se fördelar och nackdelar med komponenter med vissa märken. Här är några viktiga komponenter som måste tas i beaktande för dig.

1. Processor

Fotokälla: Den bästa processorn för att montera en billig spel-PC.

Denna komponent är utan tvekan den viktigaste komponenten i en dator. Lyckligtvis är de enda två varumärkesvarianterna av processorn som ska övervägas Intel och AMD.

Ändå måste du överväga varianterna av denna generation av datorprocessorer. Om du väljer vilken Intel-kärna och vilken generation det också är om du väljer AMD.

Du måste kunna noggrant beräkna baserat på ditt mål och din budget, vilken typ av processor som passar bäst. Du kan se från systemkrav vissa spel för jämförelse.

Glöm inte att titta riktmärke av den processor du väljer och uppskatta hur länge du kommer att kunna lita på den processorn.

Tja, för er som är förvirrade över att besluta att använda en processor från AMD vs Intel, kanske ApkVenues artikel nedan kan hjälpa dig, gäng. Kolla in det!

VISA ARTIKLAR

2. VGA-kort

Fotokälla: Välja VGA-kort i processen att montera en spel-PC.

Om processorn har valts måste nästa komponent som måste beaktas på allvar vid montering av en spel-PC ett VGA-kort.

Det finns många varianter av VGA-kort som finns tillgängliga på marknaden både modeller och märken. Därför rekommenderar ApkVenue att du är flitig att jämföra riktmärken VGA som du är ute efter.

Surfar på Youtube-kanaler eller pålitliga webbplatser på internet för att ta reda på det tydligare riktmärken VGA från olika märken tillgängliga.

Glöm inte att anpassa sig till en förutbestämd budget i förväg, låt dig inte medge denna komponent.

För dig som har en medelmåttig budget har ApkVenue några av de bästa billiga VGA-kortrekommendationerna + ett prisintervall som du fortfarande kan lita på för att spela dagens spel.

VISA ARTIKLAR

3. Moderkort

Fotokälla: Välja det bästa moderkortet för att montera en billig spel-PC.

Nästa viktiga komponent som du bör ta på allvar i en serie sätt att montera en spel-PC är Moderkort.

Moderkort eller oftare förkortas som MoBo det här också ganska svårt att välja. När du har bestämt lämplig processor väljer du MoBo vilket stämmer överens med processorn.

Till exempel är moderkort med uttag LGA 1151 endast kompatibla med Intel 6: e och 7: e generationens processorer (Kaby Lake & Skylake). Köp inte fel, gäng.

Bortsett från det är några av de variabler som du kan vara uppmärksam på tillgängliga funktioner överklockad eller inte, hur många RAM- och VGA-kortplatser som finns tillgängliga, inkluderar PC-fläkt eller inte, och så vidare.

Kom ihåg att inte frestas av avancerade funktioner om du inte ska använda dem. Köp inte MoBo den som kan överklockad, om du inte klarar det överklockad köpt processor.

För rekommendationer och prisklasser för billiga PC-moderkort har ApkVenue diskuterat dem i följande artikel:

VISA ARTIKLAR

4. RAM

Fotokälla: Välja RAM i processen att montera en billig spel-PC.

Nästa viktiga komponent som måste övervägas vid monteringen av en billig spel-PC är RAM.

Hur mycket RAM behöver du, klockfrekvens det passar också moderkortet vilket märke är bäst. Du måste besvara denna serie frågor noggrant.

Åh ja, se till att du också väljer RAM klockfrekvens och moderkortsuttaget matchar. Låt dig inte köpa DDR4 RAM men ditt moderkort använder ett DDR3 RAM-uttag.

RAM är lätt att använda.uppgradera, men om du noggrant har beräknat RAM-minnet som har köpts kan underhållas i flera år.

Det finns många av de bästa RAM-märkena på marknaden. Allt från billigt - dyrt eller från det vanliga till det använd RGB-lampor. För rekommendationer kan du läsa följande artikel i ApkVenue:

VISA ARTIKLAR

5. HDD och SSD

Fotokälla: Kombination av hårddisk och SSD på en billig spelflotte-dator.

Gå in i att välja det bästa lagringssystemet när du monterar en spel-PC. Nu med SSD: s popularitet är variablerna du måste ta hänsyn till ännu fler.

Om du verkligen vill bygga en billig spel-PC, räcker det med en hårddisk eftersom det kommer att göra det trycka på budgeten som du behöver ganska mycket.

Å andra sidan kan du med en kombination av HDD + SSD för att få maximal prestanda. Till exempel är 120 GB SSD + 1 TB hårddisk mycket bra för nu, om du har mer budgetanslag.

Bara så du vet, 1 TB hårddisk har ett prisintervall från 400 tusen IDR. Medan, 120 GB SSD har ett prisklass IDR 250 tusen. Prisjämförelsen är ganska lång, gäng.

I alla fall, SSD-priser är mycket dyrare än hårddisken Naturligtvis kan det inte skiljas från de fördelar de har. För de av er som är nyfikna på jämförelsen, se följande ApkVenues artikel:

VISA ARTIKLAR

4. Beräkna effektbelastningen innan du börjar montera speldatorn

Fotokälla: Beräkning av effektbelastningen för att montera en billig spel-PC.

När du har valt alla viktiga komponenter i din version av den bästa billiga spelflotten-PC: n är nästa steg beräkna erforderlig effekt och Strömförsörjning det mest lämpliga.

Du kan använda PC Raft-applikationen som är på Play Butik för detta. Denna applikation beräknar automatiskt mängden effekt som krävs för var och en av komponenterna du väljer.

När du känner till Wattage väljer du den lämpligaste PSU som du kan köpa med med beaktande av kvaliteten och naturligtvis den ursprungliga budgeten du.

Anta att din dator och alla dess komponenter behöver ström 350 Watt. Det betyder att du måste köpa en strömförsörjning med ström 450 - 500 Watt för att göra det säkrare, gäng.

Ännu bättre om den strömförsörjning du har valt effektivitet 80+ och ha Minsta certifiering av brons. Du kan kolla ApkVenues rekommendationer här:

VISA ARTIKLAR

Det här är några tips om hur du bygger en spel-PC som du kan använda när du börjar bygga din dröm-PC.

Kom ihåg att gäng alltid håller sig till den budget du har eftersom du kan somna och till och med bryta fickorna.

Glöm inte att jämföra priset för varje komponent som väljs i tillgängliga onlinebutiker innan du väljer att köpa.

Läs också artiklar om Prylar eller andra intressanta artiklar från Restu Wibowo.