15 bästa sorgliga indiska filmer som är tårfyllda

Återigen det sorgliga indiska filmens sätt att tömma tårar? Titta bara på indiska filmer med följande hjärtskärande historier!

Inte mindre populärt än Hollywood-filmer, Indisk film har också ett mycket stort antal fans, du vet, gäng.

Speciellt med dans- och sångföreställningar som är ett av hans varumärken som alltid har lyckats fängsla publikens hjärtan.

Inte bara om dans, indiska filmer är också kända för sina dramatiska och hjärtskärande berättelser som kan få tårar i ögonen.

Tja, för de av er som letar efter det bästa sorgliga indiska filmer som kan tömma tårar, här är några rekommendationer.

Sorgliga indiska filmrekommendationer som går sönder

Om det är känt att koreanska dramaer hela tiden har berättelser som kan göra tittarna uttråkade och ledsna, är indiska filmer inte mindre dramatiska.

Till exempel är några sorgliga indiska filmrekommendationer som ApkVenue kommer att diskutera nedan garanterat tårar i ögonen.

1. Devdas (2002)

Fotokälla: Eros Now Movies Preview (Vill du se en sorglig indisk film om de bästa familjerna? Devdas är ett av valen).

Med Shahrukh Khan i huvudrollen och en serie andra Bollywood-stjärnor, Devdas är en film inspirerad av en bästsäljande roman av Sharat Chandra Chatopadhyay med en liknande titel.

Denna sorgliga indiska film om familjen berättar en kärlekshistoria mellan Devdas (Shah Rukh Khan) och Paro (Aishwarya Rai Bachchan) vilket slutade tragiskt eftersom social kast hindrade det.

Motsatt av Devdas-familjen, som är en framstående familj, gifte sig Paros föräldrar äntligen sin dotter med en man med tre barn som var mycket rikare än Devdas.

Detta slog verkligen Devdas hjärta som så småningom ledde honom att falla i nattliv och alkohol.

InformationDevdas
Recensioner (Antal granskare)7.6 (35,092)
Varaktighet3 timmar 5 minuter
GenreDrama


Romantik

Utgivningsdatum12 juli 2002
DirektörSanjay Leela Bhansali
SpelareShahrukh Khan


Madhuri Dixit

2. Taare Zameen Par (2007)

Foto med tillstånd av: Shahmeer Arshad (Taare Zameen Par är en av de bästa indiska sorgliga barnfilmerna som framgångsrikt har uppnått höga betyg).

Vill du titta på en sorglig indisk film för små barn? Kanske en film som heter Taare Zameen Par det här är det du letar efter.

Den här filmen berättar om Ishaan Aswathy (Darsheel Safary), ett 8-årigt barn som är dyslexiker, vilket gör det svårt för honom att läsa eller skriva.

Med sin sjukdom ansågs Ishaan vara ett dumt, lat och besvärligt barn av folket omkring honom, inklusive hans egen familj.

Detta gjorde att Ishaan äntligen antogs till en specialskola som gjorde honom ännu mer frustrerad.

Lyckligtvis insåg en konstlärare vid hans skola att Ishaan var ett speciellt barn vars intelligens var över genomsnittet.

InformationTaare Zameen Par
Recensioner (Antal granskare)8.4 (144,314)
Varaktighet2 timmar 45 minuter
GenreDrama


Familj

Utgivningsdatum21 december 2007
DirektörAamir Khan
SpelareDarsheel Safary


Tisca Chopra

3. Stanley Ka Dabba (2011)

Tja, för dig som letar efter den bästa sorgliga indiska filmen för barn kan du titta på en film som heter Stanley Ka Dabba detta, gäng.

Denna film berättar historien om en pojke som heter Stanley (Partho A. Gupte) som kommer från en mycket ödmjuk familj.

I skolan är varje elev skyldig att ta med förnödenheter om de vill gå i skolan, vilket verkligen är ett stort problem för Stainley som har en svår ekonomi.

Varje dag tog han bara en tom matlåda och försökte undvika sina vänner under pausen genom att gå på toaletten så att han inte skulle fångas.

Men hans vänner upptäckte äntligen att var och en av dem gav honom lite försörjning så att Stainley kunde gå i skolan.

InformationStanley Ka Dabba
Recensioner (Antal granskare)7.8 (5,196)
Varaktighet1 timme och 36 minuter
GenreKomedi


Familj

Utgivningsdatum13 maj 2011
DirektörAmole Gupte
SpelarePartho A. Gupte


Abhishek Reddy

4. Ashiqui 2 (20013)

Medverkande Aditya Roy Kapoor och Shraddha Kapoor, Ashiqui 2 som är en musikdrama genrefilm berättar historien om den hjärtskärande kärleken mellan Rahul och Arohi.

Rahul som är musiker ser en dag av misstag figuren av Arohi som sjunger sin så melodiöst att den fascinerar honom.

Rahul försöker också låta Arohis röst höras av alla genom att göra honom till en berömd stjärna med hjälp av sin vän som är regissör.

Men Arohis framgång gör Rahul skrämd och förvandlas till en temperamentsfull man som inte kan undkomma alkohol.

Inse att han är en börda för Arohi som älskar honom så mycket, slutar Rahul äntligen sitt liv vilket gör att Arohi är nere och inte vill bli en stjärna längre.

InformationAshiqui 2
Recensioner (Antal granskare)7.0 (24,621)
Varaktighet2 timmar 12 minuter
GenreDrama


Musikalisk

Utgivningsdatum26 april 2013
DirektörMohit Suri
SpelareAditya Roy Kapoor


Shaad Randhawa

5. Kal Ho Na Ho (2003)

Kal Ho Na Ho berättar om Aman (Shahrukh Khan), Naina (Preity Zinta) och Rohit (Saif Ali Khan) som var inblandade i en kärlekstriangel som slutade lyckligt men ganska tragiskt.

Aman, som ofta retar Naina för att göra henne obekväm, skapar faktiskt kärlekens frön mellan dem två.

Aman, som vid den tidpunkten led av en allvarlig sjukdom, vägrade Nainas kärlek och försökte föra henne närmare sin bästa vän, Rohit, som också älskade honom.

Tills en dag efter att Naina och Rohit gifte sig insåg Naina anledningen till att Aman vägrade hennes kärlek.

Nu, eftersom Kal Ho Na Ho-filmen inte längre finns på bioskärmen, kan du därför se den här sorgliga indiska filmen på indonesiska på din favoritwebbplats, gäng.

InformationKal Ho Na Ho
Recensioner (Antal granskare)8.0 (58,052)
Varaktighet3 timmar 6 minuter
GenreKomedi


Romantik

Utgivningsdatum28 november 2003
DirektörNikkhil Advani
SpelarePreity Zinta


Saif Ali Khan

6. mitt namn är Khan (2010)

Därefter kommer en av de sorgligaste indiska filmerna genom tiderna Mitt namn är Khan.

Denna film berättar historien om en muslimsk man med Aspergers syndrom namngiven Rizwan Khan (Shahrukh Khan). Efter sin mors död bodde Rizwan med sin bror Zakir (Jimmy Sherill) i San Francisco.

Det är här den verkliga historien börjar, där Rizwan känner till en hinduisk änka som heter Mandira (Kajol) som redan hade ett barn och slutligen bestämde sig för att gifta sig.

Utlöst av det interreligiösa äktenskapet mellan Rizwan och Mandira, fick hans styvson äntligen omänsklig behandling från den omgivande miljön och fick honom att dö.

De hävdade att Rizwan var en terrorist. Därifrån var Rizwan fast besluten att träffa president Barack Obama för att bevisa att inte alla muslimer är terrorister.

InformationMitt namn är Khan
Recensioner (Antal granskare)8.0 (91.501)
Varaktighet2 timmar 45 minuter
GenreDrama
Utgivningsdatum25 februari 2010
DirektörKaran Johar
SpelareShahrukh Khan


Sheetal Menon

7. Fanaa (2006)

Vill du se de senaste sorgliga indiska filmerna 2019 men inget bra? I så fall är det bättre att bara titta på en indisk film med titeln Fanaa den här, gäng!

Den här filmen berättar om Zooni Ali Beg (Kajol) en blind tjej från Khasmir som blev kär i någon reseguide heter Rehan på väg till New Delhi.

Planerar att gifta sig, tyvärr skadade en stor explosion många människor inklusive Rehan som var på stationen för att hämta Zoonis föräldrar.

Trodde vara död, 7 år senare återförenades Rehan med Zooni av misstag när han, som skadades, besökte ett hus för att be om hjälp som visade sig vara Zoonis hus.

InformationFanaa
Recensioner (Antal granskare)7.2 (28,865)
Varaktighet2 timmar och 48 minuter
GenreDrama


Romantik

Utgivningsdatum26 maj 2006
DirektörKunal Kohli
SpelareAamir Khan, Kajol, Rishi Kapoor

En annan sorglig indisk film ...

8.Ghajini (2008)

Dessutom finns det en actiongenrefilm med titeln Ghajini som släpptes 2008.

Fini berättar om Sanjay Singhania (Amir Khan) som lider av minnesförlust efter att ha räddat sin älskare Kalpana (Asin Ttomtukal) att dödas av Ghajini Dramatma (Pradeep Rawat).

Detta tillstånd gör att Sanjays minne bara kan ta 15 minuter, så han skriver alltid ner vad han upplever och stöter på genom att bli tatuerad på kroppen.

Beväpnad med tatueringen på hans kropp försökte Sanjay gräva upp information om händelsen som hände honom relaterad till Ghajini.

InformationGhajini
Recensioner (Antal granskare)7.4 (52,161)
Varaktighet3 timmar 3 minuter
GenreDrama


Mysterium

Utgivningsdatum24 december 2008
DirektörA.R. Murugadoss
SpelareAamir Khan, Asin, Jiah Khan

9. Veer Zaara (2004)

Medverkande Shahrukh Khan, Preity Zinta och Rani Mukerji, Veer Zaara är en sorglig indisk film som tar upp den långvariga konflikten mellan Indien och Pakistan som är orsaken till att kärleken till olika länder hindras.

På vägen möter Veer Pratap Singh som är officer för det indiska flygvapnet av misstag Zaara Hayat Khan, en flicka från Pakistan.

Kärlekens frön växte äntligen mellan de två, tyvärr när Zaara var tvungen att återvända till Pakistan tvingades hon att gifta sig med den unge mannen av sin fars val av politiska skäl.

Veer, som följde Zaara till Pakistan, greps faktiskt av de pakistanska myndigheterna och anklagades för att vara en rebell, vilket ledde till att han kastades i fängelse i 22 år.

Lyckligtvis lyckades en advokat befria Veer, som äntligen fick tillbaka den kärlek han förlorade för 22 år sedan.

InformationVeer Zaara
Recensioner (Antal granskare)7.9 (45,297)
Varaktighet3 timmar 12 minuter
GenreKomedi


Familj

Utgivningsdatum12 november 2004
DirektörYash Chopra
SpelareShahrukh Khan


Rani Mukerji

10. Bajrangi Bhajiaan (2015)

Har du fortfarande inte hittat en sorglig indisk film du gillar? Om så är fallet, titta bara på en film Bajrangi Bhajiaan som berättar om kampen för att få ett förlorat barn tillbaka till sin familj.

Bajrangi (Salman Khan) är en brahmin som följer Lord Hanuman som av misstag träffas Shahida (Harshaali Malhotra), en stum liten flicka från Pakistan som föll bakom tåget.

Att se denna tjej, Brahmani, som en hängiven Brahmana, avser att ta Shahida eller Munni som hon vanligtvis kallas för sin familj.

Han gjorde olika sätt för att ta Munni hem, så att han var tvungen att fängslas för att han ansågs vara en indisk spion.

InformationBajrangi Bhajiaan
Recensioner (Antal granskare)8.0 (64,494)
Varaktighet2 timmar 43 minuter
GenreHandling


Drama

Utgivningsdatum17 juli 2015
DirektörKabir Khan
SpelareSalman Khan


Nawazuddin Siddiqui

11. oktober (2018)

Foto med tillstånd av: The Great Entertainers (oktober är en av de bästa sorgliga indiska filmerna från 2018 som du måste titta på).

Därefter finns en sorglig indisk film 2018 med titeln Oktober som arbetades på av regissören Shoojit Sircar.

Den här filmen berättar om närhet Danska Walia (Varun Dhawan) och Shiuli Iyer (Banita Sandhu) som medarbetare även om de två har helt motsatta drag.

Tills en dag hade Shiuli en olycka på jobbet som lämnade honom i koma och var tvungen att ligga på sjukhuset. Det var just nu som dansk alltid var lojal att följa med och ta hand om honom tills slutligen Shiuli fick gå hem.

Tyvärr var inte de närhet och lycka de två varade länge eftersom Shiuli så småningom fick veta att han dog efter att ha känt smärta i bröstet.

InformationOktober
Recension7.5 / 10 (IMDb)
Varaktighet1 timme och 55 minuter
GenreDrama


Romantik

Utgivningsdatum13 april 2018
DirektörShoojit Sircar
SpelareVarun Dhawan


Gitanjali Rao

12. Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001)

För er fans av Shahrukh Khan-filmer måste ni känna till den sorgliga indiska filmen med titeln Kabhi Khushi Kabhie Gham?

Med temat för en berättelse om familjekonflikter berättar den här filmen om matchmaking Rahul (Shahrukh Khan) med Naina (Rani Mukherjee) på begäran av Rahuls adoptivfar, Yashvardhan (Amitabh Bachchan).

Men Rahul vägrar och föredrar att gifta sig Anjali Sharma (Kajol). Förhållandet mellan de två får inte Yashs välsignelse eftersom de är av olika kast tills Rahul äntligen sparkas ut ur huset och bor i London.

Därifrån, halvbror, nämligen Rohan (Hrithik Roshan) försökte också på olika sätt att återförena sin familj som tidigare.

För de av er som letar efter en sorglig indisk film om familjen, kan denna Kabhi Khushi Kabhie Gham-film vara ett alternativ, gäng.

InformationKabhi Khushi Kabhie Gham
Recension7.4 / 10 (IMDb)
Varaktighet3 timmar och 30 minuter
GenreDrama


Musikalisk

Utgivningsdatum14 december 2001
DirektörKaran Johar
SpelareShahrukh Khan


Amitabh Bachchan

13. Padmaavat (2018)

En annan bästa sorgliga indiska film 2018 finns där Padmaavat som hade fått protester från allmänheten på grund av några olämpliga scener i den.

Den här filmen själv berättar om Alauddin Khiji (Ranveer Singh), en dålig tempererad sultan som gillar en hindudrottning som heter Padmavati (Deepika Padukone).

Olika metoder användes av Khiji för att få drottning Padmavati, bland annat genom att döda kungen.

Padmavati ville inte bli trakasserad av Sultan Khiji och deltog också i traditionen att begå självmord genom att bränna sig själv för att inte bli kontrollerad av utlänningar.

InformationPadmaavat
Recension7.0 / 10 (IMDb)
Varaktighet2 timmar 44 minuter
GenreDrama


Historia

Utgivningsdatum25 januari 2018
DirektörSanjay Leela Bhansali
SpelareDeepika Padukone


Shahid Kapoor

14. Sanam Teri Kasam (2016)

För er som letar efter den sorgligaste indiska filmen genom tiderna, Sanam Teri Kasam kanske det kan vara ett av rätt val för dig att titta på, gäng.

Den här filmen berättar om kampen Saru (Mawre Hocane), en oskyldig tjej som försöker ändra sitt utseende för att få en livspartner.

Men hans möte med Inder (Harshvardhan Rane) Att be om hjälp för att ändra sitt utseende leder faktiskt till förtal tills Saru äntligen inte längre betraktas som barn av sin far.

Historien blev sedan mer komplicerad och sorglig när Saru visade sig ha en hjärntumör och andades sitt sista.

Tja, för de av er som är intresserade kan du se den här sorgliga indiska filmen med indonesiska undertexter på din favoritfilms strömmande webbplats, gäng.

InformationSanam Teri Kasam
Recension7.3 / 10 (IMDb)
Varaktighet2 timmar och 34 minuter
GenreDrama


Musikalisk

Utgivningsdatum5 februari 2016
DirektörRadhika Rao, Vinay Sapru
SpelareHarshvardhan Rane


Vijay Raaz

15. Raanjhanaa (2013)

Den sista sorgliga indiska filmen som finns Raanjhanaa som hade premiär på teatrarna 2013.

Den här filmen berättar om Kundan Shankar (Danush) som sedan barndomen gillat Zoya Haider (Sonam Kapoor), en muslimsk kvinna som bor nära sitt hus.

Kundan, som aldrig ger upp, kämpar alltid för att få Zoyas hjärta tills en tragedi inträffar där han får någon som Zoya älskar att dö.

Kundan kände sig skyldig över händelsen och var alltid vid Zoyas sida för att gottgöra trots att hon var väldigt arg på honom.

Tills en dag, när Zoya började inse Kundans kärlek, var det tyvärr för sent eftersom Kundan hade lämnat henne för alltid.

InformationRaanjhanaa
Recension7,6 / 10 (IMDb)
Varaktighet2 timmar och 20 minuter
GenreDrama


Romantik

Utgivningsdatum21 juni 2013
DirektörAanand L. Rai
SpelareDhanush


Mohammed Zeeshan Ayyub

Det var tio tårdränerande sorgliga indiska filmrekommendationer som du måste titta på, gäng.

Har du någonsin sett en av de tio filmerna som ApkVenue nämnde ovan? Eller vill du bara titta på det efter att ha läst den här artikeln? Om så är fallet, gör dig bara redo, massor av vävnader, gäng.

Läs också artiklar om Indisk film eller andra intressanta artiklar från Shelda Audita.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found