vilken är viktigare, snabbare ram eller större ram?

När det gäller att köpa RAM, vilken behöver du mer? Stor kapacitet eller hastighet? För mer information, se ApkVenues diskussion nedan!

RAM eller Random Access-minne är en av de viktigaste delarna i en datorenhet som fungerar som ett tillfälligt lagringsmedium när datorn slås på. Bortsett från det fungerar RAM också för stödja olika aktiviteter som när vi gör det redigering eller spela ett spel.

Hittills trodde de flesta att det skulle vara bättre att ha RAM med stor kapacitet, medan några andra trodde det hastighet är något som måste prioriteras när du vill köpa RAM så uppstår frågan vilken som behövs mer? Är det mer RAM-kapacitet eller RAM med hög hastighet? För att svara på dessa frågor bör du först överväga Jakas diskussion den här gången relaterad till RAM (Random Access Memory).

  • 4 sätt att öka datorns RAM-prestanda
  • 4 saker du måste veta innan du byter ut eller lägger till laptop-RAM
  • Anti Slow, så här lägger du till RAM till Android-telefoner Ingen rot!

Vilket är viktigare, snabbare RAM eller mer RAM?

1. Varför behövs RAM?

RAM används i princip av din dator för att tillfälligt lagra olika programfiler så att de enkelt och snabbt kan nås vid behov. Utan RAM på en datorenhet är det definitivt din datorenhet kommer inte att kunna köra programvaran vad som helst, inklusive operativsystemet du installerade på grund av tidigare programvarufiler har ingen plats för att spara data som ska nås.

2. Vilket är viktigare mellan RAM-kapacitet och hastighet?

Foto: makeuseof.com

På etiketten tryckt på RAM-chipet kommer du definitivt att se ett antal beskrivningar som ett mått på RAM-kapacitet (i enheter på MB, GB, TB) och RAM-hastighet själv som anges i en Mhz eller Ghz.

Storleken på RAM-kapaciteten påverkar i hög grad förmågan hos den datorenhet du använder. Ju mer RAM-kapacitet du använder, möjlig användning Hårddisk dig som tillfällig fillagring (tillfällig) blir mindre.

När du använder din hårddisk som tillfällig fillagring kommer åtkomst till dessa tillfälliga filer eller vad som vanligtvis kallas tillfälliga filer mycket långsammare jämfört med när de tillfälliga filerna lagras i RAM. Dessutom, ju mer RAM-kapacitet du har, desto mer kommer din dator att ha virtuellt minne som du kan använda för att komma åt ett antal tunga applikationer inklusive spel.

Fotokälla: Foto: makeuseof.com

Men även om det är bra att ha en stor RAM-kapacitet, kommer det att öka RAM-kapaciteten för mycket till en meningslös handling och är en form av slöseri med kostnader. Eftersom du också måste justera RAM-kapaciteten med kapaciteten hos din datorprocessor.

Istället skulle det vara bättre om du gjorde det också var uppmärksam på aspekten av RAM-frekvenshastighet sig. Frekvensen för detta RAM-minne kommer att påverka bandbredd maximalt eller mängden data som kan flöda från och in i RAM-minnet på en gång.

3. Vilken typ av RAM behöver du?

Fotokälla: Foto: stroragereview.com

Efter att ha förstått förklaringen av RAM-kapacitet och hastighet är frågan nu Vilken typ av RAM behöver du verkligen?

För att svara på den här frågan beror allt på datorns specifikationer och dina RAM-användningsbehov. Om du bara använder din dator för arbete och kör ett antal ljusapplikationer som t.ex. Microsoft OfficeJag tror att det räcker med 2-4 GB RAM för dig att använda.

Men om du är en spelare som gillar att spela tunga spel eller ofta kör olika tunga applikationer som Android-emulator, det rekommenderas starkt att du har RAM med en kapacitet på 8-16 GB naturligtvis stöds av processorer som i5 och i7.

För RAM-frekvensproblemet, ni också måste justera förmåga moderkort du med frekvensen RAM du använder. Till exempel, om din moderkortsfrekvens bara är cirka 1300 MHz, då Det är värdelöst du använder RAM med en frekvens över 1300 MHz. Varför? Eftersom ditt moderkort kommer att begränsa hastigheten på RAM-frekvensen som används för att matcha moderkortets funktioner.

VISA ARTIKLAR

4. Måste köpa nytt eller uppgradera RAM?

Fotokälla: Foto: quora.com

Efter att ha förstått dina RAM-behov är det du måste tänka noga om du borde köp nytt RAM för att ersätta ditt gamla RAM-minne eller räcker det att uppgradera RAM-minnet?

För att bestämma måste du först titta först hur många RAM-platser tillgängligt på din datorenhet och se till vilken typ av RAM som används av din datorenhet DDR2, DDR3 eller DDR4.

Till exempel, om du har 2 DDR3 RAM-kortplatser och en av kortplatserna är fylld med 8 GB DDR3 RAM-minne medan du är a tung spelare, kan du lägga till ytterligare 8 GB DDR3 RAM-bitar om du verkligen vill förbättra din spelprestanda.

Under tiden, om din DDR3 RAM-plats är full och du fortfarande vill ha mer DDR3 RAM-prestanda, men det är det inte kan öka kapaciteten igen eftersom gränsen på DDR3 RAM-bitar är 8 GB, kan du ersätta ditt DDR3 RAM med DDR 4 med en kapacitet på upp till 16 GB per chip eller så kan du ersätta ditt DDR3 RAM med högre frekvens DDR3 RAM.

Det var den relaterade diskussionen vilken aspekt av RAM är viktigare, är det ett mått på RAM-kapaciteten eller hastigheten i sig själv? Meddelande från ApkVenue, var smart när du väljer RAM, anpassa din RAM-användning efter dina behov, både vad gäller kapacitet och RAM-hastighet i sig. Förhoppningsvis är detta användbart, tveka inte att lämna en kommentar i kolumnen nedan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found