dual core vs quad core vs octa core jämförelse, vilken är lämplig för din smartphone?

I det följande beskrivs skillnaderna mellan Two Core, Quad Core och Octa Core. Kolla in recensionerna helt!

När du väljer en smartphone är det första du ser specifikationerna. Från och med processorn, RAM, ROM, kameraupplösning, skärmstorlek och naturligtvis priset. Färg och märkning av sena affärer. På tal om processorer kommer du definitivt att hitta många främmande och svåra att förstå ord som Tvåkärnig (2 kärnor), Fyrkärnig (4 kärnor), eller Octa Core (8 kärnor).

Vad är då skillnaden? Vad gör det för våra smartphones? Tja, vid detta tillfälle kommer jag att förklara kärna vad som finns på Android och vad är fördelarna och nackdelarna. Kolla in recensionerna helt!

 • Mot Snapdragon 660 bygger MediaTek Helio P35-processorn
 • Wow, Qualcomm Snapdragon 835 är redo att bli världens största processor!
 • Snapdragon 820 vs Exynos 8890, vilken är den mest avancerade processorn?

Dual Core vs Quad Core vs Octa Core, vilken är lämplig för din smartphone?

Processorn är hjärnan eller huvudkärnan i en enhet som datorer och smartphones. De fungerar som hjärnan, de bearbetar hela systemet eller åtgärden det verkar på enhet de. Så man kan dra slutsatsen att processorn är kärnan i en enhet och det är absolut nödvändigt för oss att hitta den bästa processorn så att smarttelefonens prestanda förblir bekväm att använda.

Men vänta, hur väljer du det? Anledningen är att processorer består av många märken, typer och många termer som är svåra att förstå. Därför beskriver jag här alla saker relaterade till processorn.

Vanliga processortyper och märken i Android

1. Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon har varit känd som en tillverkare som har erfarenhet av att släppa chipset med kvalitetsprocessorer och kapabla funktioner. Chipset från Qualcomm ser mer elegant ut. Det är bevisat nu chipset dessa används ofta av eleganta surfplattor och smarttelefonprodukter.

2. MediaTek

MediaTek är en producent som fokuserar på produktion chipset med numret läser in mer och prissatta till ett överkomligt pris. Inledningsvis ansågs MediaTek inte kunna konkurrera med Qualcomm, så det ansågs ofta inte vara tillräckligt bra. Men i sin utveckling närmar sig MediaTek sina möjligheter chipset Qualcomm. För närvarande den senaste typen av MediaTek-processor nämligen MT6735. SoC (System-on-Chip) har kapacitet på upp till 64-bitars. SoC har stöds av en Quad-Core-processor och en GPU från ARM som stöds av pommes frites 4G LTE-modem.

3. Intel

Processor Intel Atom erbjuder hög prestanda. En av fördelarna är teknik tråd vilket gör att en Dual Core CPU verkar ha fyra kärnor. Smartphones med Intel-processorer inkluderar Lenovo K900 och ASUS ZenFone.

4. OMAP

OMAP-typ av processor är en produkt av Texas InstrumentDenna typ av processor används ofta av smartphones som har tillförlitlig prestanda som Samsung Galaxy Nexus, Huawei Ascend P1 S och Archos-surfplattan. Fördelen som OMAP-processorn har är processen att visa sin webbplats som en webbplats på en PC. Användargränssnitt snabbare och använder mindre kraft.

5. Nvidia Tegra

Konstgjord processor Nvidia Tegra fokuserat på att vara pålitlig för spel. Chipset Nvidia är perfekt för spelälskare. Nvidia kan leverera ett effektivt antal kärnor. Till exempel, om gadgeten kör tunga spel kommer alla processorkärnor att fungera, men om du kör lätta applikationer körs bara en kärna.

6. Exynos

Detta är en processor tillverkad av Samsung. Chipset detta tenderar att vara exklusivt eftersom det bara är för premium-enheter tillverkade av Samsung. Chipset Detta erbjuder nästan samma prestanda som Qualcomm så att det kan sägas vara kapabelt. Exynos-typsprocessorn är också utrustad med GPU ARM Mali-400 MP4 vilket också har fördelar inom 3D-spel göra flera saker samtidigt.

Funktionen för antalet kärnor i processorn

Innan vi diskuterar något annat hjälper det oss att veta varför antalet kärnor på processorn ökar. Räcker det inte att två kärnor och Ghz höjs (till exempel till 20,2 Ghz)? Ja, det här är vettigt, men tyvärr kan inte Ghz of a Core förstoras.

Tja, den bästa lösningen är att duplicera Core. Till exempel är det maximala Ghz i 1 Core 2,1 Ghz så att processortillverkarna gör det ännu större för att göra det till en Dual Core. Så om 1 kärna = 2,1 Ghz då 2 kärnor = 4,2 Ghz. Det är anledningen till att det finns fler kärnor.

Olika typer av kärnor på olika smartphones

För att välja rätt processor är det bra att lära sig mer om skillnaderna mellan Dual Core, Quad Core och Octa Core.

1. Single Core

Som namnet antyder har den här typen av kärna bara 1 kärna som fungerar på processen ensam och kan bara fungera på en process åt gången.

Fördelar

 • Det snabbaste att bearbeta 1 bit data eller uppgift.
 • Spara ström.

Brist

 • Mindre prestanda.
 • Långsam vid bearbetning av två eller fler tilldelade uppgifter.
 • Mindre lämplig för göra flera saker samtidigt.
 • inte lämpligt för spel.

2. Dual Core

Tja, nu finns det en Dual Core som har 2 kärnor. Det betyder att Core inte fungerar ensam. För att ta reda på skillnaden med Single Core kan du se bilden nedan.

Från bilden ovan kan man dra slutsatsen att Dual Core är som ett gift par. De arbetar tillsammans i det löpande livet. Gör arbetet lättare. Dual Core kan bearbeta 2 jobb samtidigt eftersom den har 2 kärnor som fungerar samtidigt.

Fördelar

 • Mer stabil än andra kärnor.
 • Det är fortfarande ganska energieffektivt.
 • Prestanda tillräcklig för göra flera saker samtidigt.
 • Spel räcker.

Brist

 • Energiförbrukningen är mer slösaktig än Single Core.
 • Ibland blir det snabbt varmt.
 • Att bearbeta för många jobb samtidigt kommer ofta att inträffa tvinga stängning.

3. Fyrkärna

Fyrkärnig har fyra kärnor så att prestandan blir snabbare och lättare vid bearbetning av data. Bortsett från det har Quad Core en fördel när det gäller mutitasking.

Fördelar

 • Kraftfull bearbetning av 4 jobb på en gång.
 • Passande för göra flera saker samtidigt.
 • Inte lätt tvinga stängning.
 • Lämplig för spel.

Brist

 • Het snabbt.
 • Strömförbrukningen är ganska stor.
 • Ibland finns det kärnor som inte fungerar och orsakar långsam bearbetning.

4. Octa Core

Fortfarande inte nöjd med Dual Core-prestanda skapades Octa Core som har 8 kärnor i en processor. Detta kan innebära att du bearbetar åtta jobb samtidigt och gör dem snabbare.

Fördelar

 • Det går snabbare när du bearbetar åtta eller fler jobb samtidigt.
 • Passande för göra flera saker samtidigt.
 • Det är perfekt för spel.

Brist

 • Batteriförbrukningen är mycket slösaktig.
 • Het snabbt.
 • Många processorer använder faktiskt bara fyra kärnor.

Tips för att välja en processor

Efter att ha känt till förklaringen ovan ger jag tips så att du kan välja den processor som passar din användning.

1. Anpassa med användningssättet

Att anpassa användningen är väldigt viktigt eftersom många faktiskt har svårt att välja ett varumärke och fastnar med Octa Core, vilket ryktas vara snabbt eftersom det har 8 kärnor men verkligheten är inte så.

På tal om varumärken kan du välja efter användning. Till exempel rekommenderas spelare att använda Nvidia Tegra, Qualcomm Snapdragon eller Intel Inside. Men om du letar efter ett något lutande pris kan MediaTek vara en lösning eftersom det nu har utvecklats och kan konkurrera med andra processorer.

För att inte bli lurad av de många kärnorna, var uppmärksam på bilden nedan.

Från bilden kan man dra slutsatsen att fler kärnor innebär snabbare prestanda. Det uttalandet kan vara sant eller falskt.

Anledningen är att för att arbeta med en process är Single Core den mest överlägsna och för många processer är mest Core den bästa.

2. Leta efter processorer som är "TRUE" för flera kärnor

Vad är skillnaden mellan sant eller inte? Sann här betyder alla kärnor fungerar bra, ingenting fungerar inte.

Så för dig som använder Android för tunga spel och många applikationer samtidigt rekommenderar jag att du väljer en hel del Core. Under tiden, för de av er som använder Android för lätta saker, rekommenderar jag att man använder en processor med mindre Core så att batteriet räcker längre.

Nu vet du mycket mer om Dual Core, Quad Core och Octa Core, eller hur? Bädda in din åsikt i kommentarfältet!