flaskhalsförklaring, här är det som gör din dator långsam!

Bland de olika datorproblemen är det vanligaste inom spel en flaskhals. Trots det finns flaskhalsar inte bara när det gäller spel. Vad är emellertid själva flaskhalsen? Kom igen, se förklaringen!

Problemen på datorn är ganska olika. Det som ofta händer är till exempel överhettning, flaskhalsar och andra. Detta problem gör naturligtvis datorn inte optimal.

Bland de olika datorproblemen är flaskhalsar de vanligaste inom spel. Trots det finns flaskhalsar inte bara när det gäller spel. Vad är emellertid själva flaskhalsen? Kom igen, se förklaringen!

  • Binning förklarade hur man väljer den bästa CPU och GPU och RAM!
  • Förklaring CPU-cache, RAM snabbare än DDR5!
  • Ping förklarade, det här gör ditt internet stabilt!

Förklaring av flaskhalsar som gör datorer långsamma

Fotokälla: Bild: GoLeanSixSigma

En flaskhals på en dator är en händelse när en komponent innehåller en annan komponent så att den inte kan fungera optimalt. Genom förklaringen just nu kan man dra slutsatsen att detta gör datorns prestanda mindre än optimal.

Vad är själva flaskhalsen?

Orsakerna till flaskhalsar varierar. Börjar från det obalanserade urvalet av PC-komponenter och börjar skada en av hårdvaran och andra.

Perfekt lösning för att övervinna flaskhalsar

Fotokälla: Bild: Engadget

Jaka har tidigare förklarat flera orsaker till flaskhalsen. Genom att veta varför kan vi dra slutsatser för lösningen. Viktigast är naturligtvis valet av en balanserad PC-specifikation.

Till exempel kostar en processor Rp. 800 tusen, naturligtvis kan du inte para ihop den med VGA för Rp. 10 miljoner. Du måste också para ihop den med VGA för Rp. 1 miljon. Tveka inte att rådfråga om du är förvirrad.

Bonus: Moderna flaskhalsprocessorer

Foto med tillstånd av: Bild: Girlaxy

Om du läser Jakas tidigare artikel om förklaringen CPU-cacheDu vet att dagens moderna processorer ofta är flaskhalsade. Anledningen är att den väntar på att data ska behandlas.

De data som ska behandlas tillhandahålls för långsamt, så processorn måste vänta. Och det långsammaste är hårddisk. Intern lagring är för närvarande den mest populära tekniken som har introducerats sedan 1956.

Hårddiskar är så gamla inom teknik, om du vill lösa en flaskhals på processorn, börja med att använda den SSD. För att göra det mer perfekt, om du kan, blanda det också med höghastighets-RAM. Med en anteckning finns det medel.

Från alla ApkVens förklaringar ovan är poängen faktiskt balansen mellan varje komponents prestanda. Med balanserad komponentprestanda kan din dator fungera optimalt.

Åh ja, se till att du också läser relaterade artiklar PC eller annat intressant skrivande från Andalas son.

VISA ARTIKLAR

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found