7 thailändska skräckfilmer inspirerade av sanna berättelser

Vet du om det visar sig att Pee Mak bygger på en sann historia? Ta reda på andra thailändska skräckfilmer som påstås baseras på sanna berättelser.

Thailand är ett land med en filmindustri som är ganska känd i regionen Sydostasien. Många thailändska kvalitetsfilmer har äntligen visats i Indonesien.

En av de filmgenrer som efterfrågas av den thailändska filmindustrin är skräckfilmer eftersom mystiska saker i Thailand fortfarande liknar dem i Indonesien.

Vissa skräckfilmer gjorda i Thailand visar sig vara baserade på sanna berättelser som ger dem ett mycket tjockt magiskt element

7 thailändska skräckfilmer från sanna historier

Denna skräckfilm baserad på en sann historia har verkligen gått igenom en dramatiseringsprocess, men kärnan i denna film är fortfarande densamma.

Under filminspelningen hände även obehagliga mystiska saker som om det förbjöd besättningen att ta bilder där.

Vilka är några thailändska skräckfilmer gjorda baserat på sanna berättelser? Här är mer information.

1. Nang Nak (1999)

Fotokälla: asianfilmarchive.org

Denna skräckfilm är baserad på den berömda legenden om det kvinnliga spöket i Thailand i kung Rama IV: s tid.

Nang Nak berättar om en fru vars man lämnade henne för att slåss medan hon var gravid och dog i födelse av barnet hon bar.

När hennes man kom hem från kriget såg fru och barn bra ut och det visar sig att de båda är nyfikna.

Denna frus anda gör allt hon kan för att hålla sig vid liv med sin man och tvekar inte ens att döda människor som försöker berätta för sin man att han är död.

2. förra sommaren (2013)

Fotokälla: 2014.tff.net

Denna skräckfilm berättar historien andan hos en gymnasieflicka som hemsöker sina föräldrar och vänner som hade sin egen del av hans död.

Med utgångspunkt från en dryckesfest av en grupp tonåringar i gymnasiet som slutar i kaos med gymnasieflickans död, börjar skräck för denna nyfikna ande uppstå.

Även om det verkar som en klichéfilm där en nyfiken anda hämnas, den här erbjuder en ny nyans eftersom det är inspirerat av en sann historia.

3. Sjuksköterskor (2007)

Fotokälla: cinema-crazed.com

Inte bara skräckfilmer, Sick Nurses klassificeras också som en slasher-thriller eftersom det finns många blodiga scener genom hela filmen.

Den här filmen berättar historien om en grupp sjuksköterskor och en läkare som driver en olaglig organhandel. En av systrarna mördad för att hota att avslöja det förbjudna företaget.

Sedan vandrade sjuksköterskans ande döda alla andra systrar som konspirerade under sitt eget mord.

4. djävulens konst (2004)

Fotokälla: themoviedb.org

Den första filmen i Art of the Devil-trilogin berättar en historia om en kvinna som använder häxverk för att döda sin tidigare älskare.

Denna åtgärd gjordes för att hans tidigare älskare dumpade honom efter att kvinnan blev gravid.

Den magi han utförde var inte bara för sin tidigare älskare, utan för hela sin familj också för att kvinnan vill ha fastigheten som ägs av sin tidigare älskare.

5. Pee Mak (2013)

Fotokälla: imdb.com

Den här skräckkomediefilmen också inspirerad av spökhistorien om en kvinna som är en legendarisk fru i Thailand, Nang Nak.

Till skillnad från Nang Nak-filmen är Pee Mak fylld med olika roliga scener i den som gör det intressant att titta på.

Filmen, som släpptes 2013 var en enorm framgång med en inkomst som var 16 gånger mer än produktionskostnaden.

6. Ladda Land (2011)

Fotokälla: hollywoodreporter.com

Den här filmen skördade stor framgång i Thailand den första sändningsveckan genom att dominera ordningen på de mest tittade filmerna i Thailand.

Ladda Land berättar historien om en familj som flyttar in i ett nytt hus och vill börja ett nytt liv för att vara närmare varandra.

Denna nya plats visar sig vara fylld med människor som alltid begår brutalt våld. Grannen dog tragiskt av en familj och hemsökte den nya familjen.

Den här filmen har ett slut bortom skuggorna liksom att vara huvudattraktionen för denna skräckfilm baserad på en sann historia.

7. Kommer snart (2008)

Fotokälla: infospesial.net

Kommer snart talat om en filmspelare i en biograf som terroriseras av ett spöke i filmerna han tittade på.

Hon och hennes älskare senare ta reda på ursprunget till denna spökfigur och varför jagar detta spöke efter dem.

Så småningom började mysteriet med detta spöke att utvecklas och anledningen till att han jagade paret började bli meningsfull.

Det finns sju thailändska skräckfilmer som påstås baseras på sanna berättelser. Skräckfilmer med sanna historier kan alltid locka uppmärksamhet eftersom de innehåller egna magiska inslag.

Inte bara krusiduller med sanna berättelser, många filmer på den här listan har också varit framgångsrika på marknaden tack vare deras snygga och attraktiva förpackningar.

Giman, är du intresserad av att titta på filmer på den här listan?

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Restu Wibowo.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found