exynos vs snapdragon vs mediatek, vilket är bäst?

Exynos, Snapdragon och MediaTek, dessa tre processorer är de mest hittade i Android-smartphones idag. De konkurrerar med varandra genom att ge upphov till många typer av sofistikerade processorer. Så vem är bäst?

Processorn på en smartphone är som hjärnan hos människor, all resultat som resulterar är resultatet av processen från processorn. Därför måste processorn som används garanteras prestanda och kvalitet. Detta gör verkligen konkurrensarenan mellan processorfabriker för att bli bäst genom att släppa produkter som fortsätter att utvecklas. Bland dem finns tre processorer från olika tillverkare som dominerar marknaden. De tävlar om att vara de mest överlägsna.

Exynos, Snapdragon och MediaTek, dessa tre processorer är de mest hittade i Android-smartphones idag. De konkurrerar med varandra genom att ge upphov till många typer av sofistikerade processorer. Så vem är bäst? Här är en jämförelse av Exynos vs Snapdragon vs Mediatek Android-processorer.

  • Samsung Galaxy S7: Exynos VS Snapdragon-version, vilken är snabbare?
  • Här är fyra smartphones med Snapdragon 820-processorer (mest sofistikerade för närvarande)
  • MediaTek förbereder 10 kärnprocessorer för mobila enheter

Exynos vs Snapdragon vs MediaTek, vilket är bäst?

Exynos

Processorer från den inhemska K-Pop-tillverkaren som också ligger högst upp på den Android-baserade smarttelefonförsäljningsmarknaden, nämligen Samsung. Processor Exynos man kan säga att processorn är rik, för de flesta av dem som använder den är smartphones flaggskepp med orimliga priser, som från Samsung själv, Galaxy S7 och Note 7, så finns det också Säljare andra som använder det också flaggskepp Meizu.

Som man brukar säga, det finns pengar det finns varor , detta dyra chipset har praktiskt taget inga svagheter. Föreställningen kan göra upplevelsen av att använda en smartphone trevlig, göra flera saker samtidigt och spel någon minderårig med ordet eftersläpning . Men ändå kan detta bara avnjutas av användare tjock plånbok.

Lejongap

Denna chipset, som är Exynos tuffaste rival, används också i stor utsträckning av dagens smartphones. Spela på alla nivåer, lägre, mellersta och översta, processorer Lejongap detta säljer väl använt av många smarttelefontillverkare. Lägre priser och hård prestanda, även i nivå med Exynos, säljer poäng för handlare Säljare att be om hennes hand. De föder också ofta den senaste processortekniken som inte finns ännu.

Snapdragon har tre typer av processorer, det finns en version 400 för nybörjarnivå, 600 i medelklassen och slutligen 800 i leden flaggskepp. Processortillverkare Qualcomm detta är bäst när det gäller prestanda och effektivitet. Motstånd mot batteriförbrukning och hög grafikbehandling är också fördelar med Snapdragon.

MediaTek

Försöker infiltrera Snapdragon vs Exynos-tävlingen, MediaTek gav en överraskning, medan ett tag sedan tog ut chipset Helio X20, X25 och X30 som kommer ut nästa år, kan du säga galen, eftersom den har 10 kärnor (kärna) den första i världen. Även om jag hade tid trög för att de alltid spelade i de lägre raderna, visade MediaTek äntligen sina huggtänder när det började släppa P- och X-seriens processorer.

Nu är MediaTek ganska jämförbart med Snapdragon och Exynos. Inte riktigt kunna konkurrera med dessa två rivaler, även om MediaTek hävdar att de är bättre. Ja, för MediaTek har inte lyckats maximera prestandan hos sin chipset, även om X-serien är obetydlig. Med allvaret och optimismen som visas är det dock inte omöjligt att MediaTek under det kommande året kommer att bli den mest överlägsna processorn och kan bli en stark konkurrent mot Exynos.

Åh ja, det finns en fördel som MediaTek inte har kunnat följa, nämligen priset är billigt även om det är X-serien. Titta bara på Xiaomi Redmi Pro som bär Helio X25, med en medgift på 3 till 4 miljoner kan vi redan känna prestanda flaggskepp.

Slutsats

Jämförelse mellan processorer kanske inte hittar en väg ut och kan inte avgöra det bästa, trots att varje tillverkare hävdar att de är de bästa och naturligtvis fanboy. Eftersom varje processor har sina egna fördelar och nackdelar.

Genom granskningen ovan är kanske vad vi kan dra slutsatsen från jämförelsen av Android-processorn från räckvidd pris och behov för varje användare. Om du är hardcore-användare kan du sortera mellan Exynos och Snapdragon, men om du inte har en budget mycket men vill ändå känna den tuffa prestandan du kan välja MediaTek P- eller X-serien.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found