använd det ofta, vet du vad wi-fi står för?

I dagens digitala era behöver vi definitivt Wi-Fi. Men vet du vilket gäng som står för Wi-Fi? Här säger Jaka dig!

Internet. Det här ordet är en av de saker vi mest behöver i den digitala eran som nu. En dag utan internet känns det som att världen kommer att ta slut.

En av de tekniker som gör att vi kan njuta av internet är Wi-Fi. Jaka är säker på att ni alla har använt Wi-Fi. Men vet du står för Wi-Fi?

Om du vet, då är du fantastisk! Om du inte vet, bli inte avskräckt. Jaka berättar för dig står för Wi-Fi komplett med funktioner!

Vad är Wi-Fi

Wi-Fi är en teknik som använder radiovågor för att tillhandahålla nätverksanslutning. Wi-Fi-anslutning görs med en trådlös adapter för att skapa Hot spot.

Vad är en hotspot? Det som är klart är inte en het plats. Hotspot är området runt router trådlöst nätverk som är anslutet till att låta oss komma åt internet trådlöst.

Wi-Fi-historia

Wi-Fi har en ganska lång historia. Wi-Fi släpptes först för allmänheten 1997 när en kommitté utsågs 802.11 bildas.

Bildandet av denna kommitté utlöste skapandet IEEE802.11 vilket blir en uppsättning standarder för att definiera trådlös lokalnätkommunikation. Detta är grunden för ett Wi-Fi-nätverk.

Som förklarats tidigare använder Wi-Fi radiovågor för att sända signaler. Wi-Fi körs på två typer av frekvenser, dvs. 2,4 GHz och 5Ghz.

Wi-Fi-funktion

Hittills vet vi om Wi-Fi att det gör att vi kan ansluta till internet så att vi kan surfa vidare webbläsare sociala media. Men Wi-Fi är inte bara det.

För det första kan Wi-Fi ansluta flera enheter utan kablar. Antag att det i ett företag finns sex datorer. Alla dessa datorer kan anslutas till varandra med hjälp av ett Wi-Fi-nätverk.

Eftersom den är ansluten kan vi skicka data direkt. Förutom att vara snabbare är det också mer praktiskt och effektivt att skicka data med Wi-Fi.

Så Jaka nämnde lite om Hotspot, eller hur? Tja, vår smartphone kan användas som ett modem genom att aktivera funktionen delning av hotspot på din mobiltelefon. Vi kan använda den här funktionen med Gang Wi-Fi!

Står för WiFi

Överraskande nog vet många inte vad Wi-Fi står för. Faktum är att ApkVenue är säker på att många har använt denna teknik.

Wi-Fi står för Trådlöst Nätverk eller på indonesiska blir det litar på trådlöst.

Kanske vad han menade vid den tiden var tron ​​på att kabelåldern snart skulle ta slut och ersättas av teknik trådlös. Detta har en poäng, för nu finns det många tekniker tillgängliga trådlös.

På grund av dessa ovanliga ord vet många inte vad Wi-Fi står för.

Bonus: Hur man snabbar upp Wi-Fi-anslutningen

Tja, om du är en Wi-Fi-användare som ofta klagar på det långsamma internet har ApkVenue några tips för gänget så att du kan komma åt internet snabbare.

1. HP med den senaste Wi-Fi-tekniken

Naturligtvis är den nyare Wi-Fi-tekniken ju snabbare internet kan köras. Vanligtvis är de senaste mobiltelefonerna utrustade med den senaste tekniken.

Så, om din mobiltelefon är gammal skola, kanske det är dags för dig att byta mobiltelefon, gäng! Du behöver inte spendera mycket pengar, för ApkVenue har en rekommendation för billiga mobiltelefoner som är bra!

2. Hitta rätt position

På grund av trådlöst kan vi naturligtvis inte se var Wi-Fi-signalen är. Därför kan det vara så att ditt internet är långsamt eftersom din position inte är rätt.

Leta efter den bästa positionen utan att minska din komfort på internet. Om du kan hitta en plats nära router Wi-Fi.

3. Undvik annan elektronik

Förekomsten av annan elektronik runt oss kan störa din Wi-Fi-signal, gäng. Säg det bara mikrovågsugn. Försök därför att inte komma nära andra elektroniska föremål.

4. Använda applikationen.

Förutom de tre metoderna ovan finns det många applikationer som du kan använda för att stärka din Wi-Fi-signal. Något? Stanna bara vid Jakas skrivande om den här, garanterat att fungera!

Så nu vet du vilket gäng står för Wi-Fi? Jaka upprepar än en gång, Wi-Fi står för Trådlöst Nätverk ja gäng.

Försök fråga dina vänner, ApkVenue är säker på att många inte vet. Förhoppningsvis är den här artikeln användbar!

Läs också artiklar om Wi-Fi eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found