det är så att ta reda på att åldersgränsen för grundskolan är enkel och enkel

Till skillnad från hårddiskar använder SSD-skivor inte längre plattor. På grund av denna skillnad i teknik verkar det som om vi kan ta reda på livslängden för SSD-enheter. Vad tycker du om det? Kom och se helt!

Det finns i allmänhet två typer av lagring som används på datorer och bärbara datorer. Den första är hårddisken, den andra är den senaste tekniken, nämligen SSD. Båda har fördelar och nackdelar som lagring.

Till skillnad från hårddiskar använder SSD-skivor inte längre plattor. På grund av denna skillnad i teknik verkar det som om vi kan ta reda på livslängden för SSD-enheter. Vad tycker du om det? Kom och se helt!

  • Vad är skillnaden mellan NVMe SSD, SATA SSD och SATA HDD?
  • 2018 har SSD-priserna sjunkit kraftigt med 50%! Är det sant?
  • Anti-långsam innovation, Intel tillverkar 375 GB SSD som kan användas som RAM!

Hur man tar reda på livslängden för en SSD är enkelt och enkelt

Fotokälla: Bild: Samsung

Lanserades av PCWorld. På en hårddisk kan du använda tallriken för att lagra data många gånger. Fri, tills senare är tallriken skadad, vilket vanligtvis kallas dålig sektor.

På grund av detta kommer det naturligtvis att vara svårt att förutsäga hårddiskens livslängd. Det kan bara baseras på hårddiskens hälsa, om det inte är 100% är det bättre att börja säkerhetskopiera.

Fotokälla: Bild: TechBang

Detta är inte fallet med SSD-enheter. Varje flashminnechip har en gräns för hur många gånger det kan programmeras. Eftersom läs- och skrivprocesserna på SSD kommer att göra en isolatorn eroderas. Detta gör att flashminnechipet är oanvändbart.

Flashminnen på SSD-enheter använder vanligtvis en typ som kallas MLC, förkortning för Flernivåcell. Det vill säga, cellen i flashminnechipet kan lagra 2 databitar. Generellt kan denna typ av chip hantera cirka 3000 omprogrammeringstider.

Men nyligen har tillverkare bytt till en typ av chip som heter TLC, förkortning för Trippelnivå-cell. Samma betydelse som tidigare, förutom att varje cell den här gången kan lagra mer som är 3 databitar. Men detta gör hans livslängd mycket kortare. Generellt hanterar denna typ av chip cirka 1000 omprogrammeringstider.

Fotokälla: Bild: PCWorld

Kärnan i detta finns en livslängd för SSD-enheter. Mätes vanligtvis i enheter Terabytes Written (TBW). Men ibland informerar inte många tillverkare detta, så våra SSD-enheter kommer plötsligt att dö när de passerar det numret.

Till exempel, på Samsungs SSD, informerar de dig om att deras SSD kan hålla upp till 300 TB beroende på vald SSD-kapacitet. Sedan genom programvaran kan du se hur många TBW som har använts.

Fotokälla: Bild: PCWorld

Om det är nära TBW-gränsen som skrivits av tillverkaren betyder det att SSD: s livslängd inte längre kommer att vara lång. Förutom den inbyggda verktygsprogrammet kan du också kontrollera den med hjälp av tredjepartsverktygsprogram som CrystalDiskInfo.

Efter att ha sett artikeln ovan vet vi nu att livslängden för en SSD skiljer sig från en hårddisk. Hårddiskar kan användas så länge som tallriken är bra, men på SSD-enheter finns det en gräns för hur många gånger den kan användas. Förhoppningsvis är detta användbart!

Se också till att du läser relaterade artiklar SSD eller annat intressant skrivande från Andalas son.

Baner: ShutterStock