4 orsaker till att den bärbara datorn dör av sig själv och hur man fixar den

Vill du veta orsaken till att den bärbara datorn plötsligt stängs av? Följande är en diskussion om varför den bärbara datorn är helt död och hur man löser den helt!

Vem håller med om att bärbara datorer är den mest behövliga gadgeten efter smartphones?

Speciellt för de av er vars dagliga aktiviteter kräver hjälp av det här objektet, så är naturligtvis en bärbar dator ett obligatoriskt objekt som du måste underhålla så att det inte skadas snabbt.

Men tyvärr, även om vi har tagit väl hand om det, har elektroniska artiklar som bärbara datorer problem.

Ett av de problem som oftast klagas över är en bärbar dator som plötsligt dör helt. Om du har det här för lekmannen blir det väldigt besvärligt och oroande, va, gäng!

Så på grund av det här kommer ApkVenue att berätta flera faktorer eller anledningen till att den bärbara datorn är helt död samt hur man fixar den.

Orsaker till Total Dead Laptop

Bärbara datorer som plötsligt dör helt orsakas verkligen av vissa faktorer. Några av orsakerna som ofta finns är som ApkVenue som nämns nedan.

1. Batteriproblem

Batteriproblem är den vanligaste orsaken när den bärbara datorn är helt död, gäng.

Som vi vet att precis som människor har batterierna också en begränsad livslängd, vilket med tiden kommer att leda till en minskning av kapacitet och prestanda.

Tja, om din bärbara dator är helt död trots att batteriet är tillräckligt laddat, är huvudorsaken batteriet.

Om så är fallet måste du köpa ett nytt batteri så att den bärbara datorn kan sättas på igen utan att bry sig om att ansluta den till en elektrisk adapter varje gång du vill använda den.

2. Problem med RAM

Inte få villkor finns där både indikatorlamporna, fläktarna och bärbara datorer verkar fungera bra men skärmen inte visar några alias tom.

Även om det inte dör helt, gör det verkligen att du inte kan använda din bärbara dator normalt längre.

Om det här problemet uppstår på din bärbara dator, orsakas det vanligtvis av skador som uppstod Laptop RAM du, gäng.

3. Processorproblem

Som ett mänskligt hjärta, processor också vara en kärnkomponent eller ofta kallad hjärna från en bärbar dator du känner, gäng.

Om den bärbara datorns processor är skadad kommer det också att påverka hela systemet på den bärbara datorn. Om så är fallet kommer den bärbara datorn vanligtvis inte att fungera ordentligt eller ens helt dö, gäng.

4. Problem på moderkortet

Moderkort eller moderkort är huvudkortet där olika elektroniska komponenter är anslutna till varandra.

Moderkort eller förkortas ofta som ord mobo den ansluter alla komponenter på den bärbara datorn och får dem att fungera tillsammans så att den bärbara datorn fungerar smidigt.

En av egenskaperna för skador på moderkortet är vanligtvis markerad av upprepade pip på den bärbara datorn.

Hur man kan övervinna en total död bärbar dator

Om du tidigare känner till några av orsakerna till att den bärbara datorn är helt död, kommer ApkVenue att diskutera hur man löser detta problem, gäng.

Många vanliga människor tror att om den bärbara datorn är helt död kan den inte repareras, aka du måste byta ut den ny. Det visar sig att detta inte alltid är sant, du vet!

Tja, nu vet du vad som får en bärbar dator att dö helt?

Nu måste du veta hur du ska hantera skador på en död bärbar dator, gäng! Här är några möjliga sätt att få din bärbara dator att slå på igen.

1. Sätt på den bärbara datorn utan batteri

Om det som orsakar att din bärbara dator dör helt beror på skada på batteriet, är rätt sätt att lösa det att ta bort batteriet och sedan ansluta den bärbara datorn till nätadaptern.

Även om den här metoden är ganska besvärlig eftersom det betyder att du alltid behöver en elektrisk adapter för att slå på den bärbara datorn, kan du prova den här metoden ett tag medan du sparar för att köpa ett nytt batteri.

2. Rengör dammet

Utan att vi vet det, fastnar ofta damm och ackumuleras mellan bärbara datorkomponenter som kan göra att bärbar datorns prestanda saktar ner även över tiden. överhettas och helt död.

Därför är demontering och rengöring av dammet på den bärbara datorn en av de saker du behöver göra för att hantera en död bärbar dator, gäng.

Om det behövs kan du också ta bort var och en av komponenterna i förväg, t.ex. hårddisk, RAM eller processorn så att "inuti" på den bärbara datorn är riktigt ren och den bärbara datorn kan fungera normalt.

3. Markera Klistra in Termisk Processor

Det är inte många som vet att processorn också behöver en pasta som fungerar för att kyla processorn så att den inte upplever överhettas.

För när det är pasta termisk processorn torkar på grund av processorns heta temperatur, då kan detta få den bärbara datorn att dö, gäng.

Därför är det bäst att kontrollera om pastan är termisk måste ha bytts ut eller inte.

4. Ta bort några bärbara datorkomponenter

Ta bort vissa datorkomponenter som hårddisk, WiFi-kort, annars visar det sig vara en lösning på en död bärbar dator, du vet, gäng.

Låt din bärbara dator bara köras med minne och processorkomponenter. Detta beror på att i vissa fall har dessa komponenter en kortslutning som gör att den bärbara datorn stängs av och inte kan slås på.

Det är några av orsakerna till en helt död bärbar dator samt en lösning för att övervinna den, gäng.

Om du har gjort metoderna ovan men din bärbara dator fortfarande är död betyder det att du verkligen måste ersätta den bärbara datorn med en ny.

Läs också artiklar om Prylar andra drar från Shelda Audita.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found