bästa tiden att publicera på sociala medier ig, fb & mer

Vill du veta den bästa tiden att publicera på Instagram, Twitter, Facebook och andra sociala medier? ApkVenue har svaret, komplett!

Bästa tiden att posta på sociala medier, oavsett om det är Instagram, Twitter, Facebook eller andra, det är inte godtyckligt, du vet, gäng!

Det finns de bästa tiderna som anses vara de mest lämpliga och optimala för att publicera innehåll på sociala medier. Eller vad som vanligtvis kallas bästa sändningstid.

Du måste vara uppmärksam på detta för att bli bättre engagemang och locka andra användares uppmärksamhet. Dessutom, om du är specialist på sociala medier eller bara strävar efter att bli en kändis.

Så så att du inte postar vid fel tidpunkt, så den här gången berättar ApkVenue dig hemligheten med den bästa tiden att skriva på alla sociala medier. Kolla in det!

Bästa tiden att publicera på sociala medier

Egentligen, vad menas med lämpligast tid på sociala medier? Vad som menas med den bästa tiden är den tid då vän eller anhängare vi uppkopplad på sociala medier.

Men alla sociala medier har olika mönster, gäng. Så den bästa tiden att publicera Instagram kommer definitivt att skilja sig från den optimala tiden på Facebook.

Speciellt rapporterade från olika källor Sprout Socialnedan är de mest optimala tiderna att publicera på sociala medier!

Bästa tiden att publicera Instagram

Fotokälla: sproutsocial

Instagram är nu fortfarande ett av de mest populära sociala medierna, med antalet användare som växer varje dag.

Dessutom är Instagram nu inte längre bara ett medium att existera ensam, utan en ny arbetssida för att samla in rupiahassor som en kändis.

Men för att få massor av likes på Instagram visar det sig att det inte räcker att bara använda coola bildtexter, du vet, gäng.

Du måste också vara försiktig med att välja de bästa Instagram-postningstiderna som kan öka engagemang. För den bästa tiden att posta Instagram 2020 själv kan du kolla in punkterna nedan:

 • Bästa IG-posttid 2020 med engagemang mest konsekvent är dagen Måndag till fredag (veckodag), Start 09.00 till 16.00.

 • Förlovningen börjar minska varje dag före 6 am och efter 21.00. Kanske beror det på att majoriteten av användarna vid den timmen fortfarande vilar och inte har gjort sociala medier.

 • Den bästa tiden för Instagram-inlägg på sociala medier är dagar Onsdag klockan 11, liksom dagen Fredagar från 10:00 till 23:00.

 • Dag Onsdag är en dag med engagemangsgrad (tycka om, kommentar, etc.) den högsta.

 • Istället dag Söndag är en dag med engagemangsgrad Lägst. Detta kan hända eftersom de flesta föredrar att träffas och semestra med vänner eller familj.

 • Om du har varor som du vill sälja på Instagram är rätt tid att lägga ut försäljning på IG dagar Onsdag 15:00.

Där är han, gäng! Om du redan vet när är Instagram upptagen tid som du kan använda för att lägga upp, då engagemang kommer automatiskt att öka.

Inte bara det, du kan också schemalägga automatiska Instagram-inlägg med hjälp verktyg som Buffer så att du inte missar det.

Bästa tiden att posta på Facebook

Fotokälla: sproutsocial

När det kommer till digital marknadsföring, det är klart Facebook är det mest lämpliga sociala mediet med aktiva användare som når 2 miljarder människor.

Varje dag finns det nya användare som skapar Facebook-konton för olika ändamål, bland annat för att sälja online.

Men precis som på Instagram har Facebook också de bästa tiderna att lägga upp för att locka fler publik, gäng.

På så sätt kan du inte bara få massor av likes på Facebook, du som har en onlinebutik har också en fantastisk möjlighet för dina produkter att ses av många användare.

Tja, för dig som vill veta när det är bäst att posta på Facebook kan du överväga följande punkter:

 • Dag Tisdag till torsdag, 8:00 - 15:00 är den bästa tiden för inlägg på sociala medier på Facebook eftersom det visar konsekvent engagemang.

 • Annat, varje dag Det är bra före 07:00 eller efter 17:00, representerar bokningstimmar med engagemang Lägst.

 • Globalt är den bästa tiden för sociala medier på Facebook dagen Onsdag 11.00 och 14.00.

 • Under tiden dagen Söndag anses vara mindre än optimalt och du bör undvika det. För troligtvis öppnar människor sällan sociala medier på denna semester.

 • För kommersiella ändamål är dagen rätt att lägga ut försäljning på FB Onsdag 13:00 och fredag ​​11:00.

 • Varje dag före 08:00 och efter 17:00 bedöms ha engagemangsgrad den dåliga.

Bästa tiden att posta på Twitter

Fotokälla: sproutsocial

Jämfört med andra sociala medier, kanske Twitter är sociala medier som gör att vi kan interagera med många människor, inklusive även de som inte är välkända.

Twitter har nu utvecklats till plattform sociala medier som inte bara tillåter användare att göra tweets via status eller direkt meddelande, men också genom trådar eller till och med en video.

Du kan också ladda ner Twitter-videor eller andra mediefiler som foton om du tycker att de anses vara intressanta, gäng.

Därför är det inte konstigt att Twitter nu anses vara en av de bästa lösningarna för digital marknadsföring.

Speciellt om du gör det vid rätt tidpunkter, som Jakas diskussion om de bästa tidpunkterna för följande Twitter-sociala inlägg:

 • Globalt är den bästa utstationeringstimmen på Twitter varje dag Onsdag och fredag ​​09:00. Detta beror på att användare troligtvis aktivt letar efter de senaste nyheterna under den tidsperioden (morgon).

 • Eller så kan du också posta vid den tiden med engagemangsgrad som anses vara säkert, nämligen dagar Måndag - fredag ​​08.00 till 16.00.

 • Globalt inträffade den lägsta engagemangsgraden varje dag före 16:00 och efter 22:00. Men dag Lördag rankas som det värsta.

 • Till e-handel, den hektiska tiden att lägga ut försäljningen är dagen Lördag 11:00. Eller på dagen Lördag 8 till 17 till engagemangsgrad vilket fortfarande klassificeras som ganska säkert.

 • Dag Måndag är en dag med engagemangsgrad lägst för försäljningsändamål.

Bästa tiden att publicera på andra sociala medier ~

Bästa tiden att publicera på LinkedIn

Fotokälla: sproutsocial

LinkedIn säkert det mest attraktiva sociala mediet för affärsmän, yrkesverksamma och arbetssökande runt om i världen. Inklusive Indonesien.

LinkedIn tillhandahåller miljoner och till och med hundratals miljoner lediga jobb i olika delar av världen, men har en mer specifik och tydlig målgrupp än andra sociala medier.

Men inte mycket annorlunda än de andra, LinkedIn visar sig också ha den bästa tiden för sociala medier, du vet, gäng!

Om du är intresserad, här är de punkter som måste beaktas när du använder den här jobbsökningsapplikationen.

 • Globalt är de bästa tiderna att lägga upp på LinkedIn uppdelade i tre perioder; Dag Onsdagar från 8-10 och under dagen, Torsdag 09.00 och 14.00, också Fredag ​​09:00.

 • Tvärtom dagar Söndag är en dag med engagemangsgrad lägst globalt.

 • Under tiden dagar Tisdag till fredag ​​08:00 - 14:00 är den bästa tiden att dela användbart innehåll med engagemangsgrad vilket är ganska pålitligt.

 • Varje dag före 04:00 och efter 08:00 är tiden där engagemangsgrad börjar minskat.

Bästa tiden att posta på Pinterest

Fotokälla: Pinterest

Pinterest är ett annat socialt media förutom Instagram som är den mest populära fotopostplatsen idag.

I själva verket kan du också hitta massor av häftiga bilder i HD-kvalitet, som kan användas som bakgrundsbilder för mobiltelefoner eller bärbara datorer, gäng.

Tja, om du är Pinterest-användare och vill förbättra dig engagemangFöljande är bästa tiden att publicera på LinkedIn i sin helhet.

 • Den bästa dagen att posta på Pinterest är dagen Lördag och Söndag.

 • Under tiden är den bästa tiden att posta klockan 20:00 till 23:00, särskilt på lördagar.

 • Den värsta tiden att posta på Pinterest är under kontorstid.

Så där har du det, gäng, optimala tider för publicering på sociala medier. Genom att följa den tillgängliga tiden kommer du bil har mycket tycka om.

Men kom ihåg, det finns fortfarande andra sätt du måste göra det tycka om mer och mer får du. Öppna bara den här artikeln. Lycka till!

Läs också artiklar om Sociala media eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah