skillnaden mellan TTF- och OTF-teckensnitt, vilken är bättre?

Vet du skillnaden mellan OTF- och TTF-teckensnitt? Den här gången ger ApkVenue en recension av de två typerna av typsnittstillägg!

I moderna tider som nu kan uppgiftsrapporter göras snabbare och snyggare. Så även med att göra baner eller andra designkrav.

Vi behöver bara en dator och nödvändiga applikationer. En sak som inte kan separeras när man sammanställer en rapport är teckensnitt.

Vanligtvis använder vi typer teckensnitt som är formella för uppdrag och som är något unika för grafiska designbehov.

Det visar sig vara snällt teckensnitt det finns i stort sett två slag, gäng. Det finns TTF och OTF. Vad är skillnaden? Vilken är bättre? Kolla in hela recensionen nedan!

Skillnad mellan TTF och OTF

Det finns många sorters teckensnitt som är utspridda på internet. Vissa ser vanliga ut, men andra är så unika att vissa kommer att tänka på dem Överreagerar.

Så att du kan använda teckensnitt effektivt och rätt i mål, det är en bra idé att känna till skillnaden mellan TTF- och OTF-format!

Vad är TTF

Fotokälla: Unix Tutorial

ApkVenue börjar först sin recension från TTF. TTF står för TrueType-typsnitt tillverkades i början av 1980-talet.

TTF är resultatet av samarbete mellan Apple och Microsoft i syfte att det finns ett format teckensnitt som skrivaren kan läsa.

Detta nya format gör installationen av nya teckensnitt enklare och korsanvändbar plattform.

Vad är OTF

Fotokälla: CodeWithChris

Så, vad är OTF? OTF själv står för OpenType-teckensnitt. OTF föddes från samarbetet skapat av Microsoft och Adobe.

OTF åldras lättare än TTF, eftersom det skapades runt 1990-talet. I själva verket utvecklades OTF från TTF.

Gjorde inte Microsoft redan en TTF? Så varför skapade de ett nytt format? Anledningen är enkel, gäng. OTF är gjord med funktioner som är mer kompletta än TTF.

En av fördelarna med OTF är dess förmåga att lagra upp till 65 000 tecken samtidigt. Med så många teckenlagringskapaciteter är OTF mer flexibel när det gäller design.

Bortsett från det erbjuder OTF också extra funktioner som:

  • Ligatur: Vanligtvis en kombination av två olika bokstäver blandade.

  • Glyfer: En alternativ karaktär av en gemensam karaktär.

  • Alternativa tecken: Icke-numeriska tecken som symboler.

Faktum är att OTF har möjlighet att lägga till en digital signatur till en uppsättning teckensnitt.

Skillnad mellan TTF och OTF

Fotokälla: 356labs

Från förklaringen ovan vet vi att den största skillnaden mellan TTF och OTF är de funktioner de har.

OTF kan lägga till ligaturer och alternativa tecken som är mycket användbara för designbehov.

Till exempel bokstaven A. Om du vill använda bokstaven A med ett annat formulär skriver du teckensnitt OTF ger olika variationer.

Till skillnad från TTF som bara beror på tabellen gylph, OTF kan också bero på CCF eller Kompakt teckensnittsformat.

Även om OTF har många fördelar används TTF fortfarande i stor utsträckning runt om i världen eftersom inte alla behöver de funktioner som OTF har.

Dessutom är TTF också mer populärt, vanligare och lättare att tillverka jämfört med OTF. Tyvärr är filstorleken för TTF större än OTF.

Sammanfattningsvis, för normal användning som uppgiftsarbete behöver du bara TTF. Men om du behöver designbehov är det bättre om du använder OTF!

Andra teckensnittsformat

Som det visade sig, snäll teckensnitt inte bara TTF eller OTF, gäng. Det finns fortfarande ett format teckensnitt annat kan du använda.

En av dem är Postskriptum. Utvecklat av Adobe i slutet av 1980-talet, teckensnitt den innehåller två separata delar så installationen är lite svårare.

Fördelar av typ teckensnitt detta är dess höga upplösning. Så om du behöver skriva teckensnitt För högupplösta mönster är PostScript något för dig.

Det finns också typer teckensnittSkalbar vektorgrafik (SVG). SVG-element och attribut betraktas som enstaka vektorobjekt och används ofta för äldre Apple-enheter.

Använd vanligtvis för webbplatsen teckensnitt formaterad Inbäddad öppen typ (EOT) eller Webben teckensnittsformat (.woff).

Nu, efter att ha känt skillnaden mellan TTF och OTF, kan du välja typ teckensnitt vilken passar dig rätt, gäng?

Lyckligtvis stöder de flesta moderna applikationer både TTF och OTF. Så du har inga problem med att välja format teckensnitt detta.

Även om det verkar trivialt, faktiskt typvalet teckensnitt enligt dina behov är mycket viktigt, du vet! Låt dig inte få dåliga betyg eller klagomål från kunder bara för att du har fel teckensnitt!

Läs också artiklar om Font eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found