3 sätt att överföra XL-kredit till axel och andra XL 2020

Vill du veta hur du överför XL-kredit till Axis och andra XL? Kom igen, se handledningen om hur man överför XL Axiata-pulser. Det är egentligen inte komplicerat! (Uppdatering 2020)

Hur man överför XL-kredit är verkligen obligatoriskt för alla användare av denna operatör att veta. Som användare vet vi inte när något liknande behöver göras och det är bättre att vara beredd än att medge.

I internet-eran som nu är HP-internetkvoter en av de saker som smarttelefonanvändare måste ha. Utan kvoter är våra smartphones bara telefoner.

Med den ökande populariteten hos internetkvoter är kredit något som ofta glömms bort. Även om kredit är mycket viktigt om du har plötsliga behov men inte har en internetanslutning.

Lyckligtvis, om din kredit råkar ta slut under en nödsituation, kan du överföra kredit mellan operatörer, även till andra operatörer. Den här gången vill ApkVenue lära dig hur man överför XL-kredit till andra och även till AXIS.

Hur man överför XL-kredit till de senaste axlarna och XL-peers 2020

För de av er som inte vet är XL och Axis nu anslutna till en grupp under dess regi XL Axiata. Därför kan kreditöverföringstjänsten också göras mellan Axis- och XL-användare.

Så XL-användare kan överföra kredit till Axis-användare och vice versa. Hur man överför XL till XL eller Axis till XL-kredit är också väldigt enkelt, gäng.

Men för hur man överför XL-kredit till Axis och hur man överför Axis-kredit till XL kräver en något högre kostnad jämfört med andra operatörer.

Även om det finns olika kostnader görs metoden för att dela XL-kredit till andra användare eller till AXIS med exakt samma metod. Du kan följa serien av sätt som ApkVenue delar för XL- och AXIS-pulser.

XL Villkor för kreditöverföring

Innan du kan göra XL-överföringstransaktioner måste du först förstå och uppfylla de befintliga villkoren.

Detta villkor för XL-kreditöverföring görs för att säkerställa användarkomfort när du använder denna metod. Följande är några av de villkor som måste uppfyllas.

  • Se till att både avsändaren och mottagaren fortfarande är på i aktiv period.
  • Minsta kredit det återstående beloppet (efter transaktionen) är 5000 IDR.
  • Varje kreditöverföringstransaktion som görs debiteras IDR 500 rabatt från de pulser som skickats. Så om du vill ge en kredit på 50000 IDR så skicka den med ett nominellt värde på 50 000 IDR.
  • Det maximala antalet transaktioner som kan göras är 5 gånger om dagen.
  • Denna transaktionsavgift för kreditöverföring varierar beroende på den nominella kredit som skickats. Likaså med den aktiva perioden.

Insamling av XL Axiata kreditöverföringsmetoder

Det finns 3 sätt att göra XL-kreditöverföringar. Som Jaka förklarade tidigare, för både XL- och Axis-användare kommer stegen att vara desamma.

Dessa tre metoder utnyttjar olika metoder, nämligen via UMB, SMS och även via MyXL-applikationen. Du behöver bara välja vilken metod som är mest lämplig att använda.

Om du inte kan vänta med att ta reda på hur du delar XL-kredit, gå vidare och se följande handledning, låt oss gå, gäng!

Hur man överför XL-kredit via SMS

Vägen för den första XL-kredit som ApkVenue kommer att diskutera den här gången med hjälp av SMS-funktionen. Stegen är väldigt enkla, eftersom det bara tar två steg.

Förutom att det är enkelt att göra XL-kreditöverföringar till andra användare eller till detta AXIS-nummer också kortfattad och detaljerad.

Du kanrecension processen för XL-kredit som du gör först innan du trycker på skicka-knappen. För de som vill veta stegen, här är en fullständig diskussion,

Steg 1 - Hur man överför X-kredit via SMS

Öppna applikationen Meddelande på din smartphone. Efter det skicka ett meddelande till 168 med format Dela (mellanslag) målnumret (mellanslag) för den nominella krediten. Efter det skicka och vänta på ett svar.

Steg 2 - Svara bekräftelse SMS-svar från operatören

Därefter får du ett bekräftelsemeddelande från 168. För att acceptera transaktionen, svara genom att skriva Y och skicka. Därefter får du ett bekräftelsemeddelande om att transaktionen lyckades.

Hur man överför XL-kredit med UMB

Det andra sättet att överföra XL-kredit som du kan göra är genom att använda UMB-funktionen eller genom samtalsapplikationen.

Genom att trycka på en viss nummerkombination kommer du omedelbart kan skicka pulser enligt önskad nominell till XL- och Axis-användare.

Sättet att göra detta är ganska enkelt att göra, ta en titt på följande steg.

Steg 1 - Tryck på UMB-nummerkombinationer för att överföra XL-kredit

Öppna först applikationen Ring upp på din mobiltelefon. Efter den kontakten *123*168#, då Ring upp.

Steg 2 - Ange telefonnummer och kreditbalans

Därefter anger du det telefonnummer som du vill skicka kredit till. Ange sedan den nominella krediten och skicka.

Steg 3 - Följ nästa instruktioner

Följ nästa instruktioner från operatören tills överföringen av XL-pulser till Axis och andra XL lyckas.

Alternativa sätt att överföra XL-kredit med UMB version 2

Den sista metoden använder fortfarande UMB-koden. Alternativ för att överföra XL-kredit till AXIS eller till andra XL-medlemmar du kan använda den om den första koden inte fungerar som det ska vara.

Förutom att skicka kredit har den här koden många fler funktioner. Gilla funktioner att begära kredit och också intressant info.

För de som vill veta hur man delar XL-kredit till AXIS eller till andra direktkunder, låt oss se stegen.

Steg 1 - Ange en kombination av siffror som ett sätt att dela kredit

Öppna programmet igen Ring upp på din mobiltelefon. Efter det ring numret *123*8461#. Välj därefter nummer 4 för Share Credit.

Steg 2 - Ange destinationsnumret och det nominella du vill skicka

Därefter anger du destinationsnumret och kreditbeloppet du vill skicka. Precis som den tidigare processen, ange koden för att bekräfta transaktionen.

Steg 3 - Följ instruktionerna från operatören

Följ bekräftelseprocessen på begäran. Om din XL-kreditöverföringstransaktion lyckas, får du ett bekräftelsemeddelande som det nedan, gäng.

Hur man delar XL-kredit via MyXL-applikationen

Förutom att använda UMB och SMS finns för närvarande också sättet att överföra XL-kredit kan göras direkt via MyXL-applikationen.

Genom att använda denna kredit- och kvotkontrollapplikation, kan du kan skicka kredit till vänner eller släktingar som båda använder XL- eller AXIS-nummer enklare.

För de som är nyfikna på hur man gör det, här är stegen du kan följa.

Steg 1 - Ladda ner och installera MyXL-applikationen

För att kunna använda den här applikationen som ett medium för kreditöverföring måste du naturligtvis ladda ner och installera den här applikationen först. För dem som inte har det kan du ladda ner det direkt från länken nedan.

Appar Produktivitet PT XL Axiata Tbk LADDA NER
Steg 2 - Öppna menyn XL Credit Transfer

Efter att ha laddat ner och installerat programmet på din mobiltelefon öppnar du det och trycker på punktikonen längst ner till höger och välj menyn aktiesaldo.

Steg 3 - Ange telefonnummer och överför nominellt

Efter att ha öppnat XL-kreditöverföringsmenyn, ange telefonnumret och den nominella kredit som du vill skicka och tryck sedan på dela med sig. Bekräfta på begäran.

Hur man överför XL-kredit till andra operatörer

Den enda andra operatören som kan göra kreditöverföringsprocessen med XL är AXIS. XL kan fortfarande inte skicka kredit med andra operatörer såsom Telkomsel, IM3 och andra.

Denna metod för att överföra XL-pulser till andra operatörer som inte är tillgänglig är förståelig eftersom det inte har funnits något samarbete mellan XL och andra operatörer.

Så nu dra nytta av kreditöverföringsmetoden som kan göras först. Om dina släktingar som använder andra operatörer har kort kredit är det lättare att bara fylla på direkt.

Det finns flera metoder, aka sätt hur man överför XL Axiata-kredit från Jaka som du kan använda för vissa situationer.

Alla de metoder som ApkVenue delade fungerar fortfarande bra tills nu, så du måste bara välja vilken som är den enklaste att göra.

Om du har problem eller problem under kreditöverföringsprocessen kan du kontakta callcenter XL som nummer (021)576 1881. Hoppas det är användbart!

Läs också artiklar om Smartphone eller andra intressanta artiklar från Reynaldi Manasse.