vad är omstart på hp & laptop? detta är den fullständiga förklaringen!

Undrar du vad en omstart är? Är det sant att det kan göra din mobiltelefon ännu snabbare? Här är den fullständiga förklaringen!

Finns det tekniska termer som du inte förstår som gör dig förvirrad? Kanske ja, för de flesta använder engelska.

Kanske är det du inte vet termen starta om. Faktum är att nästan alla elektroniska enheter har den här funktionen.

Därför vill den här gången ApkVenue berätta om Vad är det där starta om och varför ska du veta dess funktion!

Vad är det där Starta om på HP?

Termin starta om har använts länge sedan datorer. Nu använder många smartphones termen.

Fotokälla: Vad startar om (via 1949 recensioner)

Kort sagt, mening starta om HP är processen som utförs genom att starta om enheten genom att stoppa systemet, applikationer, komponenter och så vidare.

Effekten är att HP-processorn och RAM-minnet blir tomma medan de väntar på att omladdningsprocessen ska slutföras. När du är klar börjar systemet köra allt tillbaka till det normala.

Fungera Starta om på HP

Funktioner starta om här är inte bara att starta om din enhet, gäng. Det finns flera funktioner som utförs av starta om som:

1. Optimera systemet

Om din mobiltelefon gillar fel eller skärmen ser trasig ut är ett sätt att fixa det att göra det starta om.

Genom att göra starta om, Din mobiltelefon startar om systemet så allt resurs vara optimal igen.

2. Åtgärda vissa fel

Starta om kan också användas för att lösa systemfel eller applikationer som inte svarar alls.

Ibland används denna metod också för att lösa problematiska nätverk. Även om det inte är vetenskapligt testat kan du prova det.

3. Frigör RAM-minne

En annan funktion att göra starta om på HP är att frigöra RAM-minne (inkl tillfällig fil) så att HP blir lättare.

4. Automatiska uppdateringar

Vanligtvis gör HP det starta om automatiskt när det finns en systemuppdatering. Detta görs så att HP kan optimera uppdateringen, inklusive dess applikationer.

Sätt att göra Starta om på HP

Sätt att göra starta om i alla smarttelefonmärken är det nästan detsamma, vare sig det är Xiaomi, Samsung eller Apple. Du är tillräckligt tryck på strömbrytaren och håll den intryckt i några sekunder.

Fotokälla: Vad startar om (via Business Insider)

Senare kommer HP att utfärda flera alternativ som du kan göra. välja starta om eller omstart för att starta om din telefon.

Om din mobiltelefon till exempel är en gammal skola och har ett avtagbart batteri kan du koppla ur den om mobiltelefonen inte svarar alls.

Du kan också använda appen för att göra det, men om du aldrig gör det rota eller om din strömbrytare är trasig rekommenderar inte ApkVenue det.

Annorlunda Starta om, Omstartoch Återställa

Kanske känner du dig ofta förvirrad över dessa tre termer: starta om, omstart, återställa. Är de alla samma och bara olika termer?

Starta om och omstart i princip samma, det vill säga åtgärder för att ladda om systemet utan att ta bort data vi har räddats.

Fotokälla: Olika omstart och återställ (via YouTube)

Annat, återställa kommer raderar all data och återställer den till fabriksinställningarna. Alla foton, applikationer och så vidare försvinner helt enkelt.

Du hittar det i inställningarna, det kallas vanligtvis Fabriksåterställning. Du kanske har frågat vad det är rensa data?

Termen är samma som Fabriksåterställning, där du raderar all data och all information som lagras på din mobiltelefon. Vanligtvis använder Xiaomi-enheter den här termen.

Återställa kan göras om du vill sälja din mobiltelefon till någon annan så att din personliga information skyddas. Så du måste vara försiktig, få inte villkoren fram och tillbaka, va!

Vad är det där Starta om på en bärbar dator?

Termin starta om har varit på datorn länge. Är betydelsen densamma? Svaret är ja, det är absolut ingen skillnad med starta om på HP.

Fotokälla: Vad startar om på en bärbar dator (via Lifewire)

Starta om kommer starta om datorn genom att stänga alla program och starta om operativsystemet.

Metoden är enkel och kanske du redan vet. Du behöver bara trycka på Windows-logotypen och välja knappen Stänga av >Omstart. Välj den här menyn så startar din bärbara dator om.

Till exempel din bärbara dator hänger och ge inget svar alls, det kan du göra hård omstart genom att hålla ner strömbrytaren.

Denna åtgärd görs för att med våld stänga av de program som utgör den bärbara datorn hänger. Men om det görs för ofta kommer det att göra den bärbara datorns hälsa värre.

Starta om kan göras automatiskt av datorn om det upplever krascha. Detta kännetecknas vanligtvis av framväxten blåskärm.

Starta om det händer också när det finns en systemuppdatering och du har schemalagt den vid en viss tidpunkt.

Det var en kort förklaring om Vad är det där starta om tillsammans med dess funktioner. Förhoppningsvis är du inte förvirrad av termen nu, va!

Finns det en annan teknikterm som du inte förstår? Skriv bara i kommentarfältet, gäng!

Läs också artiklar om Prylar eller andra intressanta artiklar från Fanandi Prima Ratriansyah.