6 lätt att gissa Android-mönsterlås och hur man skyddar dem

Många använder mönsterlås för att säkra sin Android. Det visar sig dock att många använder samma mönster. Tja, här är de lätt att gissa mönsterlås och hur man kan övervinna dem.

Från startmetoden hårt slag, PIN, lösenord, till mönsterlås (mönster); mönsterlås på Android är den mest använda säkerhetsmetoden av indonesierna. Men visste du att det finns några mönsterlås som är lättast att gissa?

Mönsterlåset kommer verkligen att få det att se komplicerat ut. Speciellt med det redan tillgängliga 3x3-mönstret 389,112 möjligheter mönsterlås. Men vem skulle ha trott att det fortfarande fanns ett mönsterlås som var lätt att gissa.

  • Gör LockScreen More 'Greget' med ett 6x6 mönster
  • Så här låser du upp en låst Android (glömt mönster)
  • Hur man stänger av och låser Android-skärmen automatiskt med dubbeltryck

Det mest förutsägbara Android-mönsterlåset

Enligt Marte Loge, från 4000 olika mönsterlås från Android-användare, visar det sig att mönstret för att skapa nycklar är nästan detsamma. Är du en av dem?

Så många som 77% av mönstren börjar från ett av de vänstra eller högra hörnen och 44% av dem tar en startposition i det övre vänstra hörnet. Dessutom gör cirka 10% av de ritade proverna mönster i form av bokstäver som N, M eller 0.

Att skapa enkla mönster är verkligen viktigt för dem som har svårt att komma ihåg komplicerade mönstertangenter, men effekten är lätt att gissa. Följande är några av de mest använda och lätta att gissa mönsterlås på Android:

Använder du ett av de mest förutsägbara mönsterlåsen på Android ovan?

Hur man skyddar Android-mönsterlås

Det är obestridligt att mönsterlåsmetoden på Android verkligen är intressant. Förutom att ha många möjligheter har du också möjlighet att skapa ett unikt och intressant mönsterlås. Så för att hålla mönsterlåset på din Android så här skyddar du mönsterlåset på din Android.

1. Rengör alltid din Android-skärm

Även om du inte använder någon av tangenterna som ApkVenue visar ovan kan Android-mönsterlåset ses från fingeravtrycken på skärmen. Därför är det mycket viktigt att rengöra din Android-skärm så att du inte ser dina fingeravtryck. För att vara säker, glöm inte att använda ett skärmskydd!

2. Skapa unika mönster

Så att mönsterlåset på din Android inte är lätt att gissa, försök att använda de 9 punkterna i mönsterlåset för att skapa ett unikt mönster, men det är fortfarande lätt att memorera. Eller åtminstone 7 poäng som du måste använda. Exempel:

3. Använd 6x6-mönstret

Om du använder Android med Cyanogen ROM hittar du den här funktionen direkt standard. Genom att använda ett 6x6 mönster, desto fler mönster kan du skapa, liksom att förvirra andra människor när de öppnar dem.

Om din Android-smartphone har varitrot, kan du också använda 6x6-mönstret med hjälp av CyanLockScreen-modulen i Xposed Installer. Läs självstudien i artikeln Gör en LockScreen mer 'Greget' med ett 6x6 mönster.

Appar utvecklarverktyg rovo89 LADDA NER

Från och med nu, låt oss vara försiktiga med det mönsterlås du använder!