vad är wibu? det här är egenskaperna och anledningen till att de hatas

Vill du veta vad Wibu är? Kom igen, se diskussionen om vad innebörden av wibu, egenskaperna för wibu och de mest kompletta tusen i denna Jaka-artikel!

Vad är Wibu? Denna term hörs ofta vid olika tillfällen. Vissa människor säger att den här termen är som ett hån, men det finns också de som är stolta över att kallas anime-wibu.

Du wibu, luktar lök! Har du någonsin ringt din vän så här? Eller är det till och med du som ofta kallas för wibu?

Så hur reagerade din vän efter att ha blivit kallad så? Arg för att han var kränkt eller bara log stolt för att hans överdrift hade erkänts av andra?

För dig själv, vad känner du när någon ger dig smeknamnet wibu? För dem som fortfarande är förvirrade om Wibu, är det bättre om du först tittar på den fullständiga diskussionen om Wibu från Jaka.

Vad är Wibu? Gillar du att titta på anime direkt klassificerad som Wibu?

Foto med tillstånd av: Betydelsen av Wibu (via Coub)

Egentligen kan människor som gillar att titta på anime inte kallas tusen, du vet, gäng! Wibu har en djupare mening än att bara tycka om anime.

Ordet wibu är hämtat från engelska Weeaboo som har mening icke-japanska människor som har en överdriven besatthet av japansk kultur och agera som om de är japanska och bor där.

Dessutom anses de vara oförmögna att uppskatta sin egen kultur i hög grad. Denna term har synonymer japanofili.

Kort sagt, den här termen kan endast ges till människor som verkligen är besatta av japansk kultur.

Ursprunget till ordet Wibu och dess betydelse

Foto med tillstånd av: Betydelsen av Wibu (via Quora)

Ord weeaboo i sig kommer från serier Perry Bible Fellowship arbetet av Nicholas Gurewitch som vid den tiden inte hade någon betydelse.

I mitten av 2000-talet började det som ett forum 4chan, detta ord ersätter termen wapanese eller vill vara japansk som ett hån mot människor som är galna av allt japanskt.

Sammanfattningsvis är wibu människor som älskar japansk kultur för mycket för att förnedra sin egen kultur. Wibu är inte en förlängning av någonting utan ett utländskt låneord.

Kännetecken för en Wibu

Vad kännetecknar en Wibu? Självklart det finns flera parametrar som kan användas att känna till egenskaperna hos en wibu.

För dig som bara tycker om japansk kultur genom att titta på actionanime och så vidare, räcker det inte för att göra dig till kvinna.

Nedan berättar ApkVenue några av de mest uppenbara egenskaperna som kan beskriva vad innebörden av wibu. Hur många har du?

1. Stolt av överdriven japansk kultur
Fotokälla: Egenskaper för Wibu (via allt om Japan)

För det första är de mycket förtjusta i att dela sin passion för japansk kultur. han kommer inte skämmas för det.

De älskar inte bara japansk kultur, de också tveka inte att klä dig som japanska och använda japansk ordförråd att prata med andra människor.

Du måste ofta träffa människor som ofta använder ord som ohayo, arigatou. Konichiwa, eto, daijobun, fram tills gomenasai.

Egentligen spelar det ingen roll. Det är bara att en akut wibu vanligtvis kommer att förolämpa sin egen kultur för att den också förhärligar den japanska kulturen.

2. Älskar att titta på anime och allt som luktar japanskt

Vanligtvis visas termen wibu när en person älskar att titta på anime. Faktum är att populära anime-tittare inte nödvändigtvis är wibu, de kan bara vara otaku.

Om en kvinna redan gillar en viss anime kommer hon att samla in den handelsvaror relaterad till anime-titeln som actionfigur eller visa affischer i sitt rum.

Faktum är att priset actionfigur ganska dyr. De villiga att spendera stora summor pengar för att få de varor de vill ha.

Inte begränsat till anime, de gillar också att titta på japanska filmer och drama. De gillar också att lyssna på japanska låtar, särskilt ljudspår anime.

3. Alltför besatt av anime-karaktärer
Fotokälla: Egenskaper för Wibu (via YouTube)

Om den når en allvarlig nivå kommer wibu att göra det mycket besatt av sin favorit anime karaktär. Inte några få tusen människor kommer att tänka på anime-karaktärer som waifu eller husbando-hans.

De fantiserade som om dessa karaktärer verkligen levde. För dem är en anime-karaktär en perfekt matchning för dem.

Dessutom finns det ett fenomen i Japan som kallas grad 8 syndrom där den drabbade anser sig ha superkrafter.

De är inspirerade av fantasyanime som de tittar på. Jaka tycker synd om att hans vänner måste undvikas, för om så är fallet är wibuens egenskaper mycket uppenbara.

4. Lägg ofta upp profilfoton med anime-karaktärer

Wibu också ofta synonymt med låg självkänsla eftersom de sällan har sociala interaktioner med det omgivande samhället.

Kanske av den anledningen wibu använder ofta sina favoritanime-karaktärer som profilfoton på deras sociala medier (medsos). Det räcker inte, deras namn kommer också att ha japanska nyanser.

Det finns de som hävdar att dessa wibu är väldigt hårda på sociala medier, särskilt om deras favoritanime är förolämpad. Men om jag träffar dem personligen tränger jag omedelbart som smällare.

5. Ofta isolera dig själv, egenskaper hos Wibu-nivå akut
Fotokälla: Egenskaper för Wibu (via Coisasdojapao)

Eftersom det ofta anses konstigt av andra människor, tusen tenderar att stänga av sig från omgivningen och föredrar ett bekvämt rum.

Även om han gick, deltog han troligen bara i japanska festivaler eller var en individ cosplayer. Det här är varför många förknippar innebörden av wibu är självisolering, en av dem.

Som ett resultat märks de ofta som nolep som kommer från ordet inget liv aka inget liv. De känner att deras värld bara är hemma eller i deras rum och tittar på anime.

Fördelen är att när vi ombeds att #dirumahaja på grund av Corona-viruset, så bryr sig inte en kvinna alls för att de är vana att göra det.

Vad är Wibu och dess olika orsaker

Även om en kvinna har egenskaper som vi tycker är konstiga, bör vi inte omedelbart bedöma dem med en negativ syn.

Det kan vara så att de blir tusentals människor för att de har så sorgliga skäl blir ofta mobbad från hans skolvänner.

På grund av trauma stänger de sig hemma och tittar på anime för att passera tiden. Det finns också en anledning på grund av dem kommer från familjen trasigt hem vilket gör anime till en flykt.

Så om du har en vän som är tusen, gör det inte omedelbartbedöma negativt ja, gäng. Försök få honom att klara sig bra och visa honom att inte alla människor är dåliga.

Det här är Wibu

Det finns många intressanta saker du behöver veta om en wibu. detta fenomen kommer aldrig att sluta diskuteras.

Trots att de är överväldigade av negativa nyanser har vissa människor wibu-funktioner kan fortfarande utföra sociala aktiviteter som vanligt och till och med tenderar att vara produktiva.

Med de insikter som ApkVenue ger nedan om vad wibu är, hoppas jag att du får massor av nya insikter, va!

Skillnaden mellan Wibu och Otaku
Foto med tillstånd av: Skillnad mellan Wibu och Otaku (via kulturturen)

Termin wibu och otaku ofta blandade, så att de två sakerna ofta anses vara desamma. Faktum är att det finns många skillnader mellan de två.

Otaku är en japansk term för människor som är djupt involverade i något. Betydelsen blir positiv om den riktar sig till människor som bedriver ett område för att bli expert.

Under tiden riktar sig den negativa betydelsen till människor som är för fanatiska över något (som anime, läsning av manga, spel) så att de är mindre kapabla att kommunicera med andra människor.

Det är det som ligger till grund för skillnaden mellan wibu och otaku. Om otaku bara fanatiskt om ett visst ämne, a wibu riktigt galen på allt japanskt.

Så, för de av er som inte har kommit så, inte påstå att du är en wibu eller en otaku!

Varför är Wibu besatt av Waifu?
Fotokälla: Wibu och Waifu (via YouTube)

Wibu kan ofta inte separeras med termer waifu. Faktum är att ämnet waifu ofta utlöser mindre viktig debatt bland anime-fans.

Vad är wibu och waifu? Waifu är ett begrepp som ofta används av manliga 2D-kvinnliga fans för att hänvisa till deras favorit kvinnliga anime karaktär och tänka på dem som en partner.

Denna term är översatt från engelska, fru, vilket betyder fru. Så det kan övervägas, människor som förhärligar waifuär de människor som är djupt besatta av karaktären.

Många anser att den här termen först uppträdde i en anime med titeln Azumanga Daioh när en av karaktärerna nämner mai waifu när du blir frågad om ett foto.

Varför heter Wibu Bau Bawang?
Fotokälla: Wibu Bau Bawang (via YouTube)

Någon som har kallats en wibu är ofta förknippad med lukten av lök. Vad betyder det egentligen?

Denna term populariserades av en YouTuber som heter Ericko Lim och riktar sig till människor som är galna av japansk kultur, inklusive anime och manga.

Lukten av lök uppstår på grund av det kvinnor anses sällan bada på grund av att maraton tittar på anime i flera dagar, vilket resulterar i en kroppslukt som lukten av lök.

Dessutom anses denna term också ha uppstått eftersom det vid en händelse som luktar Japan måste finnas många kvinnor som samlar och sprider obehagliga dofter.

Kännetecken för en psykopatisk Wibu
Fotokälla: Wibu Psychopath? (via YouTube)

Wibu får verkligen en negativ stigma från samhället. Du kanske har hört att wibu är synonymt med pedofiler på grund av deras smak för loli-karaktärer (tonåriga / vuxna anime-karaktärer som ser ut som barn).

Inte bara det, för en tid sedan blev vi chockade över ett fall av sadistiskt mord av en tonåring mot ett småbarn. När det undersöks är det känt att det är mycket bekymrat gillar något japanskt.

Han blir också ofta en person cosplayer imiterar japanska anime- eller mangatecken. Detta har lett till en ny stigma i samhället som har resulterat i en mandatperiod wibu psykopat.

Ursprungligen verkade denna term som ett skämt för att reta wibu som är känslomässigt instabila och låtsas vilja döda människor som trakasserar anime. Vem skulle ha trott att detta skulle gå i uppfyllelse.

Det finns aldrig något bra i överdriftens namn, inklusive en wibu som är för fanatisk med Japan. Det är okej att gilla en främmande kultur, så länge den inte överskrider gränser och underskattar sin egen kultur.

Förutom det, gör inte din hobby till anime bara för konsumtion. Var produktiv genom att lära dig att rita den, granska den bra eller något annat som kan finslipa dina färdigheter.

Kom ihåg, gäng, bli inte alltför en wibu eller otaku, än mindre välja waifu 2D än en riktig fru!

Läs också artiklar om Anime eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found