orderlistan över de senaste Android-versionerna och deras historia 2021

Ordningen på Android-versionerna sträcker sig från den första utgåvan av detta operativsystem till det senaste 2021. Vad är de? Kolla in hela berättelsen i den här artikeln.

Android OS-användare men vet inte om hela historiken och ordningen på Android-versionen från första till nutid? Det är riktigt rätt, ApkVenue kommer att granska det helt här.

Baserat på undersökningen, Android OS fortfarande på toppen av det mest populära mobila operativsystemet som konkurrerar med iOS. Verkligen galen, eller hur?

Det är inte förvånande, för Android OS har egenskaper öppen källa så att den kan modifieras på ett sådant sätt, både av HP-tillverkaren och av användarna.

Dessutom är Android-telefoner också mer varierade. Vill du ha 1 miljon mobiltelefoner, det finns också mer än ett dussin miljoner. Naturligtvis beväpnad med specifikationerna yahud.

Tja, om du vill veta mer om operativsystemets historia och känna igen hela versionen, från den första versionen till den senaste Android-versionen, fortsätt att följa den här artikeln, ja!

Tidig historia om etableringen av Android-operativsystemet

Fotokälla: jetruby.com

Innan du går in i huvuddiskussionen om Android-ordningen från den lägsta till den högsta Android-versionen nu, är det bättre att först titta på en recension av Android-historien, låt oss!

Utvecklingen av denna typ av Android började till och med i början av 2000-talet, du vet! Innan Google förvärvas, operativ system (OS) utvecklades av ett företag som heter Android Inc..

Företaget, som grundades i Palo Alto, Kalifornien i oktober 2003, står inför Andy Rubin, som också är känd som Android-fadern tillsammans Rich Miner, Nick Searsoch Chris White.

I efterföljande utvecklingar köptes Android äntligen av Google tills det släpptes 2008 HTC Dream, den första mobiltelefonen utrustad med Android-operativsystemet.

För att läsa Android: s fullständiga historia har ApkVenue granskat allt i artikeln nedan, gäng. Snälla lyssna, ja!

VISA ARTIKLAR

Beställning av den senaste och mest kompletta Android-versionen fram till februari 2021

Fotokälla: businessinsider.com

Namnet på Android-versionen är mycket unikt, eftersom det använder olika namn för söta livsmedel, gäng. Fängslad av den kompletta listan hittills?

Här är en recension ordningen på den första Android-versionen till den senaste Android-versionen mer, gäng!

1. Android 1.0 & 1.1: Astro (Alpha) & Bender (Beta)

Fotokälla: bleepingcomputer.com

Båda dessa tidiga versioner av Android kanske du hör lite konstigt. Anledningen är versionen Android 1.0 Astro (Alpha) och Android 1.1 Bender (Beta) den har ännu inte släppts offentligt för kommersiellt bruk.

Plattform Själva Android lanserades först i september 2008 med bidrag från Andy Rubin, som för närvarande är känd som far till Android.

Även om de inte har använt namnet söt mat är dessa två Android-operativsystem verkligen pionjärer. Anledningen är att det är här ordningen på Android OS börjar passera smartphone först, HTC Dream, gäng.

2. Android 1.5: Cupcake

Fotokälla: androidheadlines.com

Den första Android-versionen använde inte ett namn efterrätt, det skiljer sig från den senaste Android-versionen som släpptes 2009.

Från och med den här versionen av Android 1.5 börjar namnet Android använda namnet på söt mat för varje version som lanseras, gäng.

Android 1.5 Cupcake släpptes den 30 april 2009 med olika funktioner på en enhet smartphone att ersätta presenterad telefon vid den tiden.

3. Android 1.6: munk

Fotokälla: featuredtechnology.com

Naturligtvis i början av lanseringen har Android-operativsystemet fortfarande mycket buggar vilket tvingar utvecklaren att göra förbättringar.

Detta gjordes också den Android 1.6 Donut som släpptes den 15 september 2009. Ja, det betyder att det inte ens är ett år sedan lanseringen av Android 1.5 Cupcake eller bara 5 månaders mellanrum!

Typer av Android lägger också till flera uppdateringar, särskilt stöd på skärmen smartphone den större, gänget.

4. Android 2.0 & 2.1: Eclair

Fotokälla: wired.com

Precis som den tidigare versionen, nästa senaste Android OS, nämligen Android 2.0 & 2.1 Eclair, tjänar fortfarande till att täcka buggar fortfarande finns i operativsystemet mobil detta.

Dessutom lägger Android till olika intressanta funktioner i den som är redo att användas av smarttelefonanvändare baserat på Android OS.

Till exempel börjar stöd för Bluetooth-funktioner till kamerafunktioner bli försäljningsargument smartphone vid den tiden. Android 2.0 & 2.1 Eclair används på enheter som HTC Nexus One.

5. Android 2.2: Froyo (Frozen Yogurt)

Fotokälla: androidheadlines.com

Från och med den här Android-versionen verkar det som att det har börjat erkännas allmänt av olika smartphone-märke. Android 2.2 Frozen Yogurt aka Froyo släpptes först den 20 maj 2010.

Även om det har börjat användas i vissa varumärkedock kan Android fortfarande inte konkurrera med Symbian, som dominerar marknaden presenterad telefon.

Android 2.2 Froyo-betyg ger en ökad arbetshastighet, USB-funktioner nätdelning, WiFi hot spot, liksom säkerhetsfunktioner, gäng.

6. Android 2.3: Pepparkakor

Fotokälla: deviantart.com

För inte ett år sedan, Android 2.3 Pepparkakor lanserades i december 2010 med ett antal betydande förbättringar.

Detta är speciellt så i ansiktet mot ansiktet alias användargränssnitt som används på den här typen av Android, gäng.

Från och med namnet på den här Android-versionen, mycket smartphone-märke som började titta med Android-operativsystemet. En av dem är Samsung Galaxy serier vilket är populärt tills nyligen.

7. Android 3.0 & 3.2: Honeycomb

Fotokälla: cultofandroid.com

För användare smartphone kanske det kommer att vara lite obekant med den här versionen av Android. Naturligtvis gäng.

För, använd Android 3.0 & 3.2 Honeycomb som använder den här binikonen är avsedd speciellt för surfplattor.

Naturligtvis är lanseringen av Android 3.0 & 3.2 Honeycomb den 10 maj 2011 för att stödja Samsung, som har börjat släppa surfplattor Samsung Galaxy Tab Serier för att tävla med Apple iPad.

8. Android 4.0: Glasssmörgås

Fotokälla: technobuffalo.com

Bortsett från det släppte Android också en version Android 4.0 Glass Sandwich baksidan är reserverad för enheten smartphone.

Nästa senaste Android-system släpptes den 19 oktober 2011 sedan och använder fortfarande namnet efterrätt.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich har den längsta versionen av namnet hittills och erbjuder många uppdateringar. Från och med animationen som blir jämnare, enklare och lättare att använda.

9. Android 4.1 & 4.3: Jelly Bean

Fotokälla: technobuffalo.com

Om du är en Android-smarttelefonanvändare från tidig ålder måste du ha märkt de betydande förbättringar som upplevdes när du använde den Android 4.1 & 4.3 Jelly Bean.

Detta Android-operativsystem släpptes först i juni 2012 med ett antal förbättringar, särskilt inom grafikbehandlingssektorn.

På detta sätt kan naturligtvis Android 4.1 & 4.3 Jelly Bean ge ökad funktionalitet användargränssnitt och Vsync-teknik som den använder.

10. Android 4.4: KitKat

Fotokälla: digitaltrends.com

Använda ett namn varumärke kända snacks, Android 4.4 KitKat släpptes först i oktober 2013. gäng.

Den bästa Android-versionen av sin tid kan sägas vara den mest populära typen av Android eftersom den stöder nästan alla enheter smartphone i den här världen.

Detta beror på att Android 4.4 KitKat kan ge bra optimering, även på enheter smartphone som har otillräckliga specifikationer, aka ganska låg vid den tiden.

Nästa beställning av Android OS. . .

11. Android 5.0 & 5.1: Lollipop

Fotokälla: extremetech.com

Från och med flera versioner av Android bakåt började Android och Google också regelbundet uppdatera sina operativsystem med ett års mellanrum.

Inklusive Android 5.0 & 5.1 Lollipop som släpptes och invigdes i juni 2014. Man kan säga att den här Android-serien är en pionjär inom tillverkning flaggskepp smartphone med tillräckligt kvalificerade specifikationer.

Denna Android-version stöder en 64-bitars arkitektur som tillåter RAM-användning över 3 GB. En av dem Asus Zenfone 2 som hade 4 GB RAM vid den tiden.

12. Android 6.0: Marshmallow

Fotokälla: pcmag.com

Android 6.0 Marshmallow att vara en efterträdare till den tidigare versionen av Android. Detta operativsystem introducerades först i maj 2015 och släpptes i oktober 2015 sedan.

Namnet på detta Android-operativsystem ger tydligt en ökning av säkerhetssystemet genom att presentera det fingeravtryckssensor som ett biometriskt säkerhetssystem som används.

Förutom att användas för att låsa skärmen, fingeravtryckssensor den kan användas för autentisering av Google Play Butik och köp med Android Pay.

13. Android 7.0 & 7.1: Nougat

Fotokälla: androidpit.com

För nu, operativsystemet Android 7.0 & 7.1 Nougat kan fortfarande användas på vissa smartphone gamla skolan.

Android 7.0 & 7.1 Nougat introducerades först i juni 2016 med en Android-robotikon med en Nougat-stapel.

Denna Android-version har förändrats när det gäller gränssnittets utseende. Dessutom finns det också funktioner delad skärm för att dela skärmbilden för två applikationer samtidigt.

14. Android 8.0 & 8.1: Oreo

Fotokälla: cnet.com

Vidare, Android 8.0 & 8.1 Oreo är Android-operativsystemet som används i stor utsträckning på flera smartphones, varav en kan vara den smartphone du för närvarande använder.

Denna Android-version släpptes stabilt från och med augusti 2017 och har uppdaterats via Android 8.1.0 Oreo-version.

Android 8.0 & 8.1 Oreo är den andra Android-versionen som använder den söta godis från namnet varumärke känd efter Android 4.4 KitKat.

Operativsystemet Android Oreo erbjuder en upplevelse göra flera saker samtidigt vilket är mer kapabelt än den tidigare versionen. Det finns också Projekt diskant vilket gör att användare kan få uppdateringar snabbare.

15. Android 9.0: Pie

Fotokälla: teletec.it

Sedan finns det generationer Android 9.0 Pie som officiellt introducerades i augusti 2018. Detta Android-operativsystem ger många förändringar, särskilt för HP med en ny design.

Till exempel ger Android 9.0 Pie navigering i formuläret gest som ersätter de fysiska knapparna Hem, Tillbaka och Senaste appar.

Andra funktioner som är ganska användbara är meddelandesystemet, ljusstyrningskontroll till systemet skärmdump senaste versionen som gör det lättare för dig.

16. Android 10

Fotokälla: computerworld.com

Sedan finns det den senaste Android-versionen Q eller Android 10-versionen som just lanserades den 13 mars 2019 och för närvarande fortfarande är begränsad till några få Android-mobila enheter.

Den högsta versionen av Android som nu släppts är den första som är inbäddad i serien smartphone Google, nämligen Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL och andra.

En av funktionerna i den senaste Android-versionen 2019 är Mörkt läge aka mörkt läge som påstås kunna förbättra batteriets prestanda.

17. Android 11

Namngivningscykeln använder namn efterrätt slutade efter att Google släppte Android 10.

Släpptes 2020, det finns ett antal Android 11-funktioner som du kan njuta av efter att den här versionen släpptes, till exempel säkerhetsfunktioner som är mer sofistikerade än tidigare.

Dessutom finns det många andra intressanta funktioner i Android 11. Liksom meddelanden, skärminspelare utan ytterligare applikationer, bild-i-bild, för att ta långa skärmdumpar.

BONUS: Hur man uppgraderar det senaste Android-operativsystemet (operativsystem) 2021

När du känner till historien, förklaringen och ordningen på Android-versioner från den första som släpptes 2008 till den nyaste kommer du definitivt att vara intresserad Android OS-uppgradering du snälla?

Uppgradering av Android OS-versionen till den senaste erbjuder många fördelar, du vet. Från det senaste applikationsstödet, de mest avancerade funktionerna och mycket mer.

Hittills finns det tre huvudsakliga sätt att uppdatera Android-versionen, nämligen: OTA (över luften), genom programvara på PCoch även genom rota en Android-telefon du.

Om du vill försöka uppgradera ditt Android OS till ett uppdaterat kan du se ApkVenues fullständiga förklaring via följande artikel:

VISA ARTIKLAR

Nåväl, äntligen vet du redan den senaste versionen av Android 2021 och den mest kompletta från början till datum, eller hur?

Vad tycker du då är ett lämpligt namn för nästa Android Q-kodnamn, gäng? Kom igen, dela med sig din åsikt i kommentarfältet!

Läs också artiklar om Android eller andra intressanta artiklar från Satria Aji Purwoko


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found