7 kontroversiella tecknade filmer som är farliga för barn, vissa förolämpar profeten Muhammad!

Gillar du att titta på underhållande tecknade filmer? Du undviker bättre de kontroversiella karikatyrerna på den här listan, det är verkligen farligt!

Vem gillar inte att titta på tecknade serier? Även om den är avsedd för barn finns det fortfarande många vuxna som kan njuta av det.

Men inte alla karikatyrerna är värda att titta på, gäng! Det finns många tecknade filmer som är mycket kontroversiella, till och med farliga eftersom de är fulla av hatprat och rasism!

Därför kommer den här gången ApkVenue att ge dig en lista den mest kontroversiella tecknade filmen du inte borde titta på, riktigt dåligt!

Mest kontroversiella karikatyrerna

Kanske är några av karikatyrerna nedan inte för små barn att titta på. Som ni vet finns det också tecknade serier som riktar sig till vuxen publik.

Enligt Jaka är dock innehållet i dessa tecknade filmer inte värt att titta på, inte ens för vuxna.

Rapportering från olika källor, detta är en lista över de mest kontroversiella tecknade filmerna!

1. Simpson

Foto med tillstånd av: The Simpson

Den första tecknade filmen på den här listan är The Simpson. Bara huvudpersonen, Bart Simpson har ofta sett på som ett dåligt exempel för barn.

Några av episoderna där familjen Simpson åkte utomlands ansågs också kontroversiella. Anledningen är att de besökta städerna beskrivs av stereotyp den dåliga.

Till exempel när familjen Simpson åkte till Rio de Janeiro, Brasilien. Där beskrivs Brasilien som ett slumområde och farligt land.

Det finns till och med en scen där Homer kidnappades och hans familj ombads för lösen. Den brasilianska regeringen protesterade också av rädsla för att avsnittet skulle påverka deras turistsektor.

Simpson anses också kunna förutse händelser som kommer att inträffa i framtiden. Vad som har bevisats är händelserna den 11 september och valet av Donald Trump till president.

2. Familjkille

Fotokälla: Daily Mail

Du har sett tecknat Familjekille? Denna tecknad film har också varit en kontrovers för att attackera en amerikansk karaktär, Sarah Palin.

I ett avsnitt finns det en karaktär med mental retardation (Downs syndrom) sa att hans far var en revisor och hans mor var en tidigare guvernör i Alaska.

Du måste veta, ett av Sarahs barn led också Downs syndrom. Sarah är också en tidigare guvernör i Alaska.

Naturligtvis gjorde detta honom arg och protesterade med Family Guy.

Det fanns också ett avsnitt där karikatyren innehöll antisemitiskt innehåll som också kritiserades av många.

När du paroderar en låt När du önskar en stjärna, de lägger också in texterna Jag behöver en jude vilket är kontrovers.

3. Pokémon

Fotokälla: TV Club

namn Pokémon nyligen sväva, både på grund av filmen Detektiv Pikachu liksom hans spelkortspel hype var som helst.

Men själva anime är full av kontroverser, du vet! En av dem är under avsnittet Porygon Electric Soldier.

Tänk dig att det finns cirka 600 barn i Japan som har svåra anfall och måste läggas på sjukhus.

Anledningen är att den här episoden har röda och blåa lampor som blinkar i 5 sekunder. Detta kan utlösa kramper för personer med ljuskänslig epilepsi.

Inte bara det, på avsnitt Legenden om Dratini, det finns så många användningar av skjutvapen som är olämpliga för små barn att se.

Faktum är att det finns en scen där Meowth bär en mustasch och kläder som liknar Adolf Hitler!

Andra tecknade serier. . .

4. South Park

Fotokälla: Wikipedia

söder redan känd som en av de kontroversiella TV-serierna. De insinuerade nästan allt som kunde antydas. Det finns dock ett avsnitt av att förolämpa profeten Muhammad!

Hur kunde de inte, i avsnitt 200, uttryckligen presentera profeten Muhammeds figur? Faktum är att i Islam kan hans figur inte beskrivas.

I avsnittet står stadsborna inför möjligheten av en terroristattack för att låta profeten Muhammad synas personligen. Så en plan uppstod för att hålla hans figur gömd.

Många har protesterat starkt mot detta utseende och avfärdat det som en förolämpning. I avsnitt 201 förblir figuren av profeten Muhammad, men stängs genom att skriva censurerad.

Dessutom har figuren av profeten Muhammad också dykt upp i avsnittet Super bästa vänner tillsammans med andra religiösa personer, såsom Jesus, Buddha, Moses, Lao Tzu och så vidare.

Riktigt dåligt, gäng!

5. Tiny Toons Adventures

Fotokälla: CBR

Tiny Toons Adventure är en animerad tecknad serie som har en koppling till världen Looney Tunes den kända. Skillnaden är, här är karaktären fortfarande liten.

I ett avsnitt uppstod en kontrovers som orsakade uppståndelse. Huvudkaraktär, Modig, Busteroch Hamton drack av misstag en öl.

Som ett resultat blev de fulla och stal ett polisfordon. När de körde dem föll de av en klippa och dödade dem.

Många barn som såg det här avsnittet var störda och deprimerade över den tragiska döden av deras favoritkaraktär.

6. Dexters laboratorium

Fotokälla: CBR

Tecknad serie Dexters laboratorium känt för att vara ganska kontroversiellt på grund av den stora mängden vuxeninnehåll i den.

Inte riktigt där, i en av episoderna med titeln Oförskämd borttagning, Dexter tillverkade en maskin som skilde de dåliga egenskaperna hos sin bror.

I slutändan fastnar Dexter och hans bror inuti maskinen och producerar sina repliker. Under hela avsnittet kommer våra öron att höra olämpliga ord.

Detta avsnitt uppträdde inte i Cartoon Network-nätverket, men visade sig på flera animationsfestivaler.

7. Svampbob Fyrkant

Foto med tillstånd av: Encyclopedia SpongeBobia

Favoritteckningen för en miljon människor, Svampbob Fyrkant, inte heller fri från kontroverser. Faktum är att det finns en hel del som gör att vi skakar på huvudet.

Många anser att SpongeBob-karaktären är en propaganda för HBT-personer. Det finns ett avsnitt där han och Patrick blir fosterföräldrar till en mussla.

Många föräldrar ogillar denna episod av rädsla för att deras barn kommer att påverkas, även om denna teori i sig har blivit avskräckt.

I flera andra avsnitt finns det många indikationer som tyder på att SpongeBob sprider illuminatsymboler.

Är det på grund av detta som SpongeBob är förbjudet att sända av KPI?

BONUS: Happy Tree Friends

Fotokälla: Wikipedia

Slutligen finns det Happy Tree Friends som faktiskt är avsedd för en vuxen publik. Föreställ dig en tecknad version av sågen, så ser den här tecknade ut.

Denna tecknade serie är känd för att kombinera söta djurbilder med extremt grafiskt våld som får många att känna sig obekväma.

Varje avsnitt kretsar kring en karaktär som upplever smärta, stympning och till och med oavsiktlig eller avsiktlig död.

Eftersom den finns tillgänglig på YouTube är det mycket troligt att små barn tittar på dessa våldsamma tecknade filmer och påverkar deras tankesätt.

Det är några av de mest kontroversiella karikatyrerna enligt Jaka. Var försiktig och filtrera showen för dina yngre syskon, gäng!

Förekomsten av dessa karikatyrer är ett tydligt bevis på att propaganda kan göras via alla medier. Jaka anser att det också måste finnas en dold konspirationsteori från tecknade filmer.

Känner du till några andra kontroversiella karikatyrer som ApkVenue inte har nämnt? Skriv i kommentarerna, ja!

Läs också artiklar om Tecknad serie eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found