3 effektiva sätt att återställa förlorade Xiaomi 4g

Många Xiaomi-användare i Indonesien är irriterade eftersom 4G förlorade efter OS-uppdateringen. Upplevde du det också? I så fall är JalanTikus en lösning för att återställa den förlorade 4G Xiaomi.

På grund av de många valen smartphone billigt utrustad med fantastiska specifikationer, många är intresserade av utgångsmartphonen Xiaomi. Vissa är till och med villiga att köpa, även om det inte är officiellt tillgängligt i Indonesien. Ja exakt?

Men nyligen har Xiaomi-användare klagat över deras 4G-anslutningsproblem som försvann efter uppdatering. Hur återställer man sedan den förlorade Xiaomi 4G?

 • Så här aktiverar du dolda funktioner på din Xiaomi-smartphone
 • Hur man rotar Xiaomi Redmi Note 3 och installerar TWRP Recovery

Så här återställer du en förlorad Xiaomi 4G

För en tid sedan rullade Xiaomi gradvis ut MIUI-uppdateringar för användare i Indonesien. Men eftersom det kontrolleras av TKDN (Domestic Content Level) -regler, tar Xiaomi bort 4G-nätverksstöd i Indonesien i den här senaste uppdateringen. Detta gjorde också att vissa Xiaomi-användare aktiverades automatisk uppdatering bli irriterad.

Här är några smartphones som fick MIUI 7.5.3.0-uppdateringen och förlorade sin 4G, nämligen Xiaomi Redmi 3, Redmi 3 Pro och Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Är du en av Xiaomi-användare vars 4G saknas? I så fall finns det här flera sätt att återställa förlorad Xiaomi 4G.

1. Ändra Lokal till Malaysia

Ett av de enkla sätten du kan försöka återställa förlorade 4G Xiaomi Redmi 3 Pro är genom att ändra språk till Malaysia. För att göra detta, gå in i menyn Inställningar - Ytterligare inställningar - Lokalinställning och ändra den sedan till Malaysia. När du är klar, gå in i flygplansläge. När flygplansläget är aktiverat visas din 4G igen.

2. Använda specialkoder

Om du tycker att metoden för att ändra språk ovan misslyckades, var inte ledsen. Det finns fortfarande andra sätt du kan försöka återställa den förlorade Xiaomi 4G, nämligen genom att använda en speciell kod. Metoderna är:

 • Koppla ur SIM-kortet på din smartphone. Eftersom alla Xiaomi-smartphones är utrustade med dubbla SIM-kort, tar du bort alla SIM-kort om du använder de två befintliga SIM-kortplatserna.

 • Ange Phone Dialer och tryck sedan på *#*#4636#*#*.

 • Välj Telefoninfo 1 och välj sedan Ange önskad nätverkstyp.

 • Välj där bara CDMA-inställningen.

 • Ange ditt SIM-kort (du bör först sätta in 1 SIM-kort som har 4G). Öppna sedan menyn Inställningar - SIM-kort och mobilnätverk - Föredraget nätverk och välj sedan Global eller Preferred 4G (CDMA).

I vissa fall visas inte 4G när du väljer Global. Så du ska bara välja 4G Prefer (CDMA).

3. Nedgradera MIU-version

Om de två metoderna ovan inte fungerar kan du försöka använda den sista, mer lovande metoden, nämligen nedvärdera till den tidigare MIUI-versionen. Men risken är att all din data kommer att gå vilse. Så det är tillrådligt att göra en säkerhetskopia först.

 • Först ladda ner ROM-skivan som matchar din Xiaomi-smartphone här.

 • När du är klar ändrar du namnet på den ROM som du laddade ner till update.zip.

 • Öppna Updater-applikationen på din smartphone, klicka sedan på de tre punkterna i det övre högra hörnet och välj sedan Välj uppdateringspaket.

 • Välj ROM-namnet update.zip som du laddade ner tidigare. Vänta tills processen är klar.

Väl, det är 3 enkla sätt att återställa förlorad 4G på Xiaomi. Se till att nätverket i ditt område är 4G!