skadlig kod farligare än virus? detta är den fullständiga förklaringen!

Vet du skillnaden mellan skadlig programvara och virus? Vet vad Adware är? Du behöver inte vara förvirrad eftersom ApkVenue kommer att berätta några fruktansvärda typer av digitala virus!

Precis som sjukdomar som attackerar människor finns det många typer av digitala sjukdomar som kan attackera våra elektroniska enheter.

Kanske hela tiden kallar vi det ofta virus endast. I själva verket är virus bara en typ av Skadliga program eller förkortas ofta som Skadlig programvara.

Den här gången vill ApkVenue recensera om vad är skadlig programvara och allt som innehåller skadlig programvara!

Vad är skadlig programvara

Som ApkVenue nämnde tidigare är Malware en förkortning för Skadliga program. Så vad betyder det?

Skadliga program betyda programvara som kan användas för att störa datorns prestanda, stjäla data och andra aktiviteter som kan skada våra enheter.

Den här skadliga programvaran visar sig vara många sorters, gäng. Virus som vi ofta nämner är bara en liten del av farorna med skadlig programvara!

Så vad ingår i skadlig programvara?

Typer av skadlig programvara

Rapportering från olika källor har ApkVenue samlat in några av de mest kända och farligaste typerna av skadlig programvara.

1. Adware

Foto med tillstånd av: Heimdal Security

Den första är Adware eller reklam-stödda programvara. Att döma av namnet är det tydligt att denna typ av skadlig kod är relaterad till reklam.

Annonsprogrammet skickar automatiskt annonser som säkert kommer att irritera oss. Vanligtvis innehåller gratis programvara som vi laddar ner Adware.

Du måste vara försiktig med gänget om du vill hitta gratis programvara. Vissa Adware kommer också med Spionprogram som ApkVenue kommer att förklara i de närmaste punkterna.

Kontrollera först om programvaran du ska ladda ner verkligen är det du letar efter eftersom många falska applikationer cirkulerar, inklusive Apex Legends!

2. Bot

Helt enkelt, Bot är ett program som görs för att köra ett visst kommando automatiskt.

Vet du att Bot också är skadlig programvara? Men naturligtvis är boten som menas här en bot som används för att begå brott.

Exempel på botmissbruk är DDos attack där det kommer att äta upp webbplatsresurser eller RAM-minne genom att skicka ett botkonto.

Som ett resultat blir vår webbplats eller enhet långsam. För att undvika Bot-attacker använder vissa webbplatser tester CAPTCHA för att upptäcka det.

3. Keyloggers

Skadlig programvara Keyloggers spelar in all information du anger med det fysiska tangentbordet.

Vad sägs om ett virtuellt tangentbord? Du kan säga att det är säkert eftersom Keyloggers inte har möjlighet att göra det, men fysiska tangentbord är mycket sårbara.

Syftet med Keyloggers är att tydligt samla in information som personuppgifter som kommer att skickas till avsändaren av Keyloggers.

Information som tas är vanligtvis ett användarnamn och lösenord för att komma in på webbplatsen eller information relaterad till det kreditkort som används.

Andra typer av skadlig programvara. . .

4. Ransomware

Fotokälla: lifewire.com

Nästa finns Ransomware. Denna typ av skadlig programvara är ganska farlig, för vanligtvis låser Ransomware-spridaren vår tillgång till våra egna enheter.

Det finns många sätt som kan göras för att hålla våra data som gisslan, som att låsa hårddisken, visa meddelanden dyka upp som inte kan elimineras, och så vidare.

För att återvända till åtkomst måste vi betala ett visst nominellt belopp som en lösen.

5. Rootkits

Vad är inte mindre läskigt än Ransomware är Rootkit. Denna typ av skadlig kod kan fjärrstyra din enhet utan att upptäckas.

När ett Rootkit har gått in i din enhet kan det stjäla information, ändra systemkonfiguration, ta bort program som kan upptäcka Rootkits och så vidare.

Rootkits hanteras mycket svårt eftersom de är svåra att upptäcka. En av de saker som kan göras är att göra manuella kontroller för ovanlig aktivitet.

6. Spionprogram

Fotokälla: Lynda

Nästa finns Spionprogram, från namnet kan du kanske gissa att den här skadliga programvaran kan spionera på dina aktiviteter.

Spionprogram kan skörda data som kontoinformation, inloggningsdata till en webbplats, finansiell information och mycket mer.

Även en del spionprogram har förstärkts med ytterligare funktioner som att ändra säkerhetsinställningar eller störa nätverksanslutningar.

7. Trojanhäst

Trojansk häst eller som vanligtvis bara kallas en trojan är en typ av skadlig programvara som förklarar sig som en vanlig fil eller ett program för att lura oss.

När Trojan finns på vår enhet kommer den att ge fjärråtkomst till den part som har spridit Trojan.

Om det händer vet du vad som kommer att hända: Datastöld, installation av mer skadlig programvara, ändring av filer, övervakning av användaraktivitet och andra läskiga saker.

8. Virus

Foto med tillstånd av: Next Avenue

Tja, här är den mest kända typen av skadlig programvara för alla typer av attacker cyber även kallad Virus.

Ett virus är en typ av skadlig programvara som kan reproducera sig själv och sprida sig snabbt till andra datorer.

Ett av sätten som virus sprider sig är att koppla sig till viss programvara. När användare installerar programvaran kommer de att kunna starta attacker.

Dessutom kan virus spridas via filer eller webbplatser. Virus kan stjäla information, göra datorer superlånga och till och med stjäla pengar.

9. Mask

Sista är Mask, en av de mest kända typerna av skadlig programvara. Maskar sprids genom datanätverk genom att utnyttja operativsystemets sårbarheter.

Masken kommer att förstöra värdnätverket genom att konsumera det bandbredd och servrar överdrivet. Naturligtvis är den resulterande effekten lika läskig som andra skadliga program.

Maskar liknar virus. Skillnaden är att maskar kan replikera sig själva utan att vänta på användaraktivitet som virus.

Så är skadlig programvara farligare än virus? Den här frågan är faktiskt inte helt rätt eftersom ett virus är en typ av skadlig kod.

Om frågan blir om det finns något farligare än ett virus är svaret många. De punkter som ApkVenue nämnde ovan är beviset.

Naturligtvis hoppas vi att enheten vi använder inte attackeras av skadlig kod. För att förebygga är det en bra idé att installera ett antivirusprogram och alltid på uppdatering din ansökan!

Bannerkälla: SensorsTechForum.com

Läs också artiklar om Skadlig programvara eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found