brådskande! här är fyra skäl till att du ska dölja din ip-adress

I dagens internet-era växer risken för cyberbrott alltmer ut. Så du måste skydda dig själv, varav en är att dölja din IP-adress. Detta är anledningen.

Cirka två av tre människor i världen använder Internet i sitt dagliga liv. Oavsett om du vill få information, lägga till insikt, som ett underhållningsmedel, hälsa vänner via sociala medier och mycket mer. Själva webben är mycket bred, du bör vara mer försiktig när du surfar på aktiviteter.

Ja, du måste se upp för brott cyber. Många olagliga aktiviteter äger rum på internet, vare sig det är hacking eller terrorism. Ett sätt att undvika detta är att dölja och ändra din IP-adress. Men vad är en IP-adress?

  • Livstidsfri! Så här öppnar du enkelt blockerade webbplatser
  • Bästa Android VPN-appen för att komma åt blockerade webbplatser
  • Det enklaste sättet att komma åt webbplatser som blockeras av regeringen

BRÅDSKANDE! Här är fyra skäl till att du ska dölja din IP-adress

IP-adress är Internetprotokolladress eller ofta förkortas som IP, vilket är en binär serie med siffror mellan 32-bit och 128-bit som används som en identifieringsadress för varje dator värden i ett Internet-nätverk runt om i världen. Denna IP-adress är inte något statisk, vilket betyder att den kan ändras varje gång enheten kopplas från server Internet. Dessutom finns det fyra skäl att dölja din IP-adress.

1. För att dölja geografisk plats

Beväpnad med din IP-adress, plus din ISP-information (Internet Service Provider) och vissa användaruppgifter, kan någon spåra den för att ta reda på din detaljerade plats. Många oansvariga människor kan missbruka denna information för sina egna intressen.

2. Förhindra webbspårning

Om du är en smartphone och bärbar datoranvändare som ofta använder gratis WiFi på offentliga platser, bör du dölja din IP-adress. Detta för att undvika att spåra WiFi-nätverkshanteraren. Ibland kan webbplatserna du besöker vara farliga. Mer allmänt, genom att dölja din IP-adress kan dessa skadliga webbplatser inte spåra dig. I huvudsak är surfning säkrare.

3. Undvik att lämna ett digitalt fotavtryck

Genom att dölja din IP-adress hindrar du dig från att lämna ett digitalt spår av aktivitet uppkopplad. På det sättet kan du bläddra i anonyma webbplatser utan att lämna ett spår av din identitet. Så, aktivitet uppkopplad Du är också säker från inkräktare och hackare eftersom du visar falska IP-adresser i cyberspace och håller den verkliga IP-adressen dold.

4. Öppna blockerade webbplatser

Förutom att vara ansluten till den virtuella världen är det säkrare från attacker hackare, att dölja en IP-adress kan också öppna blockerade webbplatser (internet-positivitet) eller vissa webbplatser på grund av censur eller ett krav på att öppna webbplatsen, till exempel bara i vissa länder.

Det finns många sätt att dölja din IP-adress, ett av dem använder en VPN. Om du vill dölja din IP-adress på en bärbar dator är det enklaste sättet att använda webbläsarversionen av Opera utvecklare. För mer information kan du läsa följande artikel, Det enklaste sättet att komma åt webbplatser som blockeras av regeringen. För att dölja en VPN-adress på Android kan du läsa artikeln Free for Life! Så här öppnar du enkelt blockerade webbplatser. Ha ett bra försök!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found