5 sätt att förbättra ljudkvaliteten på Samsung One UI

Har din Samsung-mobiltelefon dålig ljudkvalitet? Det visar sig att du kan förbättra ljudkvaliteten på Samsung One UI-mobiltelefonen med följande metoder!

Kan göra humör någon blir bättre, att lyssna på låtar är en av de aktiviteter som många väljer att fylla sin fritid eller till och med när de arbetar.

Men ibland är inte alla Samsung-mobiltelefoner utrustade med högkvalitativt ljud så det här blir lite irriterande, gäng.

Lyckligtvis finns det flera sätt du kan göra för att lösa detta problem. Det är bara det, metoden som ApkVenue kommer att diskutera i den här artikeln kan bara fungera på Samsung-mobiltelefoner med One UI-gränssnittet.

Är du nyfiken på att veta hur det är Kom igen, se hela artikeln nedan, gäng!

Hur man förbättrar Samsung One UI-ljudkvalitet

Med hjälp av flera funktioner som finns på Samsung One UI-mobiltelefonen visar det sig att du också kan ändra ljudkvaliteten som var dålig till det bättre.

Tja, här är några sätt du kan förbättra ljudkvaliteten på Samsung One UI.

1. Aktivera Dolby Atmos-funktionen

Även om det är en av funktionerna som Samsung utmärker sig på, faktiskt, många användare är inte medvetna om förekomsten av denna funktion, du vet.

Dolby Atmos själv är en teknik surround-ljud vilket kan göra ljudkvaliteten på mobiltelefonen ännu bättre, gäng.

För att aktivera den här funktionen måste du bara gå till Inställningar> Ljud och vibrationer> Avancerade ljudinställningar> Ljudkvalitet och effekter> Dolby Atmos.

Dolby Atmos-funktionen ger också fyra ljudalternativ som Bil, Film, musikoch Röst som du kan välja efter dina behov, gäng.

Åh ja, inte alla Samsung-mobiltelefoner har den här Dolby Atmos-funktionen, gäng. En av de Samsung-mobiltelefoner som har den här funktionen är Samsung S10-serien.

2. Justera equalizern

Förutom att aktivera Dolby Atmos-funktionen är ett annat sätt att förbättra ljudkvaliteten på din Samsung One UI HP genom att justera equalizern.

Själva equalizer-funktionen är en av de ljudfunktioner som finns tillgängliga online inbyggd på Samsung-mobiltelefoner, gäng.

Genom att använda den här funktionen kan du justera ljudkvaliteten efter din egen smak, från bas, diskant, sång och andra.

För att använda och justera equalizern på Samsung One UI HP kan du gå till Inställningar> Ljud och vibrationer> Avancerade ljudinställningar> Ljudkvalitet och effekter> Equalizer.

3. Använda Adapt Sound-funktionen

Förstå att känsligheten hos allas öron är annorlunda har Samsung äntligen försett sina mobiltelefoner med en funktion som kallas Anpassa ljud, gäng.

Den här funktionen gör det möjligt för användare att justera hörselskänsligheten när de lyssnar på musik, videor eller telefonen så att det resulterande ljudet blir tydligare.

Så efter att användaren har utfört ett antal ljudtester som tillhandahålls av den här funktionen kommer den resulterande ljudkvaliteten att justeras i enlighet med användarens testresultat.

Den här funktionen kan dock bara avnjutas när du ansluter headsetet till din Samsung-mobiltelefon.

För att aktivera den här funktionen hur du går till Inställningar> Ljud och vibrationer> Avancerade ljudinställningar> Ljudkvalitet och effekter> Anpassa ljud.

4. Använd SoundAssistant-applikationen

Förutom att använda standardfunktionerna för själva Samsung-mobiltelefonen finns det också andra sätt du kan göra för att förbättra ljudkvaliteten på din Samsung-mobiltelefon, gäng.

En av dem är att använda hjälp av en festapplikation när Samsung heter SoundAssistant.

Denna applikation erbjuder extra kontroll över flera aspekter av ljudet på din Samsung Galaxy-mobilenhet.

Dessutom har den här applikationen en funktion som låter användare justera volymen för vissa applikationer som YouTube eller till och med spelapplikationer.

5. Öka maximal volym

Nästa sätt du kan göra för att förbättra ljudkvaliteten på Samsung One UI-mobiltelefonen är att öka maximal volym, gäng.

I standard, är volymen på Samsung Galaxy-telefoner begränsad till endast 15 nivåer från läge tyst upp till maximal volym.

Det visar sig att du kan förbättra det igen med hjälp av SoundAssistant-applikationen som ApkVenue har diskuterat i föregående punkt, vet du.

Med hjälp av denna applikation kan du öka den maximala volymen på din Samsung-mobiltelefon till 150 nivåer.

För att göra det öppnar du applikationen SoundAssistant och går sedan till menyn Ändra stegvolym. I den här menyn behöver du bara ställa in den maximala volymnivån du vill ha, gäng.

Så det var några av de sätt du kan göra för att förbättra ljudkvaliteten på din Samsung-mobiltelefon med One UI-gränssnittet, gäng.

I grund och botten kan alla sofistikerade applikationer eller funktioner inte riktigt göra ljudkvaliteten på en mobiltelefon bra.

Det beror på att varje mobiltelefon använder typ och kvalitet hårdvara olika talare, gäng.

Så det enda sättet att öka ljudet på en mobiltelefon är att välja den mobiltelefon som är utrustad med hårdvara kvalificerad talare.

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Shelda Audita.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found