7 häpnadsväckande fakta om Xiaomi som du definitivt inte visste

Kanske är du mycket bekant med Xiaomi, men den här gången kommer ApkVenue att diskutera intressanta fakta som du kanske inte vet om Xiaomi.

Xiaomi är ett företag som arbetar med teknik, speciellt inom tillverkning av smarttelefonenheter och andra elektroniska varor. Företaget med ursprung i Kina har inte lång livslängd, det grundades 2010 och fram till nu Xiaomi har varit känt över hela världen.

Du kanske är mycket bekant med detta företag, men den här gången kommer ApkVenue att diskutera intressanta fakta som du kanske inte vet om Xiaomi.

  • 10 fantastiska fakta från Microsoft som du inte visste
  • 7 fantastiska fakta från Google som du definitivt inte visste
  • 8 fantastiska fakta från Facebook som du definitivt inte visste

7 fantastiska fakta från Xiaomi som du definitivt inte visste

1. Namnet är fortfarande mystiskt

Det här namnet gjordes faktiskt på kinesiska, men vet du det? Kineserna hade också svårt att översätta namnet. Flera kineser frågades om namn Xiaomi och de svarade det två tecken (Xiao och Mi) betyder bokstavligen lite ris. Kanske har de något annat syfte bakom namnet som de flesta inte vet ännu.

2. Företag med "Flera produkter"

Kanske är det inte förvånande om du hör orden Samsung, Sony och LG med de olika typerna av produkter de skapar. Men du kommer att undra på det här nyetablerade företaget, och de har redan ett brett utbud av produkter. Hittills har de producerat smartphones, smarta armband, surfplattor, smarta TV-apparater, drönare, routrar, bärbara datorer, möss, headset och mycket mer. Redan nyligen har Xiaomi skapat en Advanced Anti Pollution Mask.

3. Xiaomi har erfarna anställda

Att ha kontakter eller till och med affärspartners är mycket användbart för att bygga ett bra företag. Inget undantag för Xiaomi. Kalla det 2013 Hugo Barra rekryterade framgångsrikt en tidigare Googles produktchef och Android-utvecklingschef för att bli vice president. År 2014 lyckades Xiaomi återigen rekrytera en av de tre grundarna av Apple, nämligen Steve Wozniak. Det här är några av namnen med kvalificerad erfarenhet som Xiaomi framgångsrikt har rekryterat.

4. Xiaomi anklagades för att vara spion

Du kanske har hört att de flesta smartphones tillverkade av Kina har något slags programvara spion inbäddad i mobil. 2014 har det upptäckts spionprogram betraktas som ett spionverktyg på enheten Xiaomi Redmi Note och Xiaomi Redmi 1S.

Men 2015 namngavs ett företag i Tyskland G-data, meddelade att det är vanligt. Och Xiaomi har lyckats få tillbaka sitt rykte.

5. Skillnad mellan vinst och inkomst

Även om du kan säga att Xiaomis inkomst är ganska stor är det inte värt fördelarna. Kanske kan det hända på grund av mottot de använder, nämligen "skapar en premiumprodukt men har ett lågt pris". Exempelvis gjorde Xiaomi 2013 bara en vinst på 56 miljoner dollar från de totala intäkterna på upp till 4,3 miljarder dollar. Det är ironiskt att tänka på, det är en av anledningarna till att kinesiska smartphones har så låga priser.

6. Xiaomi är mer fokuserad på mellersta till lägre marknadssektor

Som många redan vet säljer Xiaomi alltid sina produkter till relativt låga priser. Det bör också noteras att de säljer sina enheter till priser som ligger nära deras produktionskostnader. De är också mer fokuserade på försäljning uppkopplad och bygger sällan sin egen smarttelefonbutik.

7. En fenomenal historia

Xiaomi, som startade från ett företag börja små och endast cirka 30 medlemmar. Men idag har de lyckats bli ett mycket framgångsrikt företag. Redan nu omsätter de cirka 20 miljarder US-dollar. Det är ett stort antal för ett nytt företag. Xiaomi har fortsatt att växa i snabb takt och nu har de mer än 8000 anställda.

Det är 7 fakta från Xiaomi som du definitivt inte vet. Finns det några fakta som vi saknade? Glöm inte att ge din åsikt via kommentarfältet nedan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found