skillnaden mellan snabbformatet och formatet, vilken är bättre?

Du måste ha upplevt när du vill formatera en blixt eller hårddisk, vi står inför två formatalternativ, nämligen Snabbformat och Fullformat. Det här är skillnaden.

Du måste ha när du ville göra formaterablixt eller hårddisk, inför två formatval, nämligen Snabbformatering (snabbformat) och Formatera (fullformat). Det visar sig att detta ofta gör Windows-baserade datoranvändare förvirrade.

Och du då? Har du någonsin undrat varför det finns dessa två val? Många valde äntligen Formatera även om det tar längre tid. Inte ett fåtal väljer också Snabbformat eftersom processen är snabbare. För de av er som är nyfikna på skillnaden mellan de två, här är ApkVenue att skala det ordentligt.

  • FAT32, NTFS, exFAT, Vilket hårddiskpartitionsformat är bäst?
  • Kan inte formatera FlashDisk? Detta är lösningen, enkel och GRATIS!
  • Så här sätter du ett lösenord på en hårddiskpartition i Windows

Detta är skillnaden mellan snabbformat och format, vilken bör du välja?

Ett filsystem

Innan du går till svaret måste du först veta hur ett filsystem fungerar. När du bara tar bort filer från flash eller hårddisk dator, faktiskt har filen inte raderats helt. När du lägger till en ny fil på hyllan kommer den gamla filen att ersättas med den nya filen. Så fungerar filsystemet.

Vad händer när du väljer fullformat?

Har du redan förstått diskussionen ovan? Nu diskuterar vi den tekniska diskussionen. Alternativ för fullformat på blixt eller hårddisk gör att filer kan raderas helt och kör kommer att kontrollera om erfarna dålig sektor eller inte. Om hittad dålig sektor, kommer det att repareras. Om det lyckas blir lagringen hälsosam igen och en tabell skapas filsystem ny lagring. Det är därför formatprocessen tar längre tid än snabbformatet.

Dålig sektor är ett tecken som säger att det finns en viss del av den fysiska hårdvaran som är skadad så att den inte längre används. Tecken dålig sektor skapas vanligtvis vid formatering av hårdvara av diagnostiska program. Källa Wikipedia.

Vad sägs om snabbformat?

Istället för att radera all data raderar Quick Format bara filsystemet i arkivet. De gamla uppgifterna finns kvar och kommer att raderas om nya filer skrivs över. Med snabbformat kan vi inte säga om blixt eller kör hända dålig sektor. Så när du installerar eller infogar en fil när det händer dålig sektor då kommer uppgifterna att vara korrupt eller trasig.

Det enkla är när du gör Fullformat kör eller blixt det kommer att bli som att förstöras och byggas om från grunden. Se till att det går bra. Det är tänkt att hårddisk eller blixt kan bygga hela filstrukturen och se till att ingen finns dålig sektor. Med Full Format kommer din dator att leva längre.

Slutsats, Fullformat är bättre än snabbformat

Från förklaringen ovan, oavsett förhållanden, rekommenderar ApkVenue att du väljer Fullformat istället för Snabbformat. Speciellt när du ska installera om datorn eller ta bort viruset blixt.

Och ännu viktigare, när du planerar att sälja blixt, hårddisk eller din dator eller bärbara dator, rekommenderas det att du gör hela formatet. Så dina data som tidigare existerade raderas helt och kan inte returneras. Hur är du inte förvirrad längre, eller hur? Glöm inte att lämna en kommentar.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found