8 funktioner på strömbrytaren på Android som du kanske inte känner till

Om du vanligtvis använder strömbrytaren för att slå på eller stänga av din smartphone kanske du inte känner till de 8 funktionerna på strömbrytaren.

Strömknappen är en viktig knapp som finns på alla smartphones. Både Android och iPhone eller till och med Windows Phone behöver definitivt en strömbrytare. Med strömbrytaren kan du slå på och stänga av din smartphone. Du kan föreställa dig hur mycket krångel det skulle vara om det inte fanns någon strömbrytare, eller hur?

Men visste du att strömbrytaren på Android har många funktioner, inte bara för att slå på eller stänga av en smartphone? Tja, här är de 8 faktiska strömbrytarfunktionerna på Android som du borde veta.

  • Så här låser du Android-skärmen utan att trycka på strömbrytaren
  • Så här ändrar du volymknappens funktion till att slå på en Android-telefon
  • Så här avslutar du ett samtal med strömbrytaren på Android

Strömknappens funktioner

Inte bara för att stänga av din smartphone, strömbrytaren har en mängd andra funktioner som kan användas i kombination med andra knappar. Här är några av funktionerna på strömbrytaren och andra tangentkombinationer som du borde känna till.

1. Slå på och av skärmen

Det här är funktionen för strömbrytaren som du borde veta om. Genom att hålla ned strömbrytaren i cirka 3 sekunder kan du slå på din eller din smartphone. Föreställ dig att om det inte finns någon strömbrytare måste du dra ut batteriet om du vill sätta på eller stänga av smarttelefonen. Vad händer om din smartphone använder ett batteri ej avtagbar?

2. Lås Android-skärmen

Se till att alltid låsa din Android-skärm så att ingen spelar din Android. Om du aktiverar låsskärm på Android, online standard Din Android låses när skärmen släcks i 5 sekunder. Men du kan ändra det för att låsa omedelbart varje gång du trycker på strömbrytaren.

Om du är lat med att trycka på strömbrytaren för att låsa din Android kan du använda hjälp av en applikation Screen Off Pro. Du kan läsa hur du använder denna applikation i artikeln Så här låser du Android-skärmen utan att trycka på strömbrytaren.

Apps Utilities Yogesh Dama LADDA NER

3. Ta en skärmdump

Skärmdump eller aktiviteten med att ta skärmvisningen på Android använder vanligtvis en kombination av strömbrytaren med andra knappar. Snitt genomsnitt skärmdumpar på Android som inte är utrustad med en fysisk startknapp med kombinationen Ström och Volym. Under tiden, om du har en fysisk hemknapp som Samsung, är det en kombination av strömbrytaren och hemknappen.

Sätt att ta skärmdumpar genom att trycka på denna knapp kan ersättas av applikationen Skärmdump Lätt. Denna applikation gör att du kan ta skärmdumpar utan att behöva trycka på strömbrytaren. Du kan läsa hur du använder den i artikeln Hur man tar skärmdumpar på Android utan att trycka på några knappar!.

Foto- och bildappar Ice Cold Apps LADDA NER

4. Flygplansläge

Genom att hålla ned strömbrytaren i 3 sekunder kan du inte bara stänga av smarttelefonen utan också gå in i den Flygplansläge. Om du inte vill använda strömbrytarfunktionen för att gå in i flygplansläge kan du gå in via Snabbinställning.

Flygplansläge tillhandahålls för de av er som vill fortsätta använda sin enhet utan rädsla för att störa flygplanets kommunikationssystem när man är på ett flygplan. Så du kan fortfarande använda din smartphone för att lyssna på musik eller titta på videor. Du kan läsa om andra funktioner i Aiplane Mode i artikeln Andra flygplansfunktioner du måste känna till.

5. Återställningsläge

För de av er som gillar Android-cracking, Återställningsläge är ett speciellt läge som ger många alternativ som den genomsnittliga användaren inte känner till. För att gå in i återställningsläge måste du vanligtvis trycka på kombinationsknappen mellan Ström och Volym upp eller Ström + Volym upp + Hem-knappen. Men allt beror på kombinationen av varje enhet.

Genom att gå in i återställningsläge kan du göra många saker där som att radera all data, städa upp cache, och kan också köras uppdatering från Android Debug Bridge. Om du vill installera en anpassad ROM måste du först ersätta standardåterställningsläget med en anpassad återställning.

6. Säkert läge

Genom att logga in Säkert läge senare kan du göra din Android lättare och mjukare. Säkert läge kan också användas för att ta bort virus på Android som Jaka beskrivs i artikeln Hur bli av med virus på din Android utan antivirus. Säkert läge är väldigt viktigt, eller hur?

På de flesta Android-enheter kan du gå in i felsäkert läge genom att trycka på strömbrytaren och sedan växla mellan volym upp och ned-knapparna. Men allt beror på var och en av dina Android-enheter.

7. Nedladdningsläge

En av funktionerna på strömbrytaren som de flesta Samsung-smartphones har är Nedladdningsläge. Detta läge används för att göra allt service-relaterat programvara ägs av din Android-enhet. Nedladdningsläge kan användas för att göra Återställ systemet vid skador orsakade av programvara.

För att gå till nedladdningsläge på en Samsung-enhet är genom att trycka på strömbrytaren + startknappen + volym upp samtidigt medan smarttelefonen är avstängd. Om framgångsrikt visas ikon Android-roboten som visar en mängd olika menyer, betyder att du framgångsrikt har gått in i Download Mode.

Det finns så många funktioner på strömbrytaren förutom att slå på och stänga av smarttelefonen, eller hur? Tja, om du är lat att använda strömbrytaren för att göra alla dessa kommandon, kan du använda hjälp av en cool applikation som heter Quick Reboot. Denna applikation kan ersätta alla funktioner på strömbrytaren som nämnts ovan av ApkVenue. Tyvärr för att kunna använda Snabb omstartmåste din smartphone vararot.

8. Avsluta samtalet

Om du vanligtvis ringer kan du avsluta telefonsamtalet genom att trycka på strömbrytaren genom att göra några inställningar på din Android. Sättet att komma in i menyn Inställningar - Tillgänglighet. Leta sedan efter alternativ Strömbrytare för att avsluta samtalet.

Har du några andra strömbrytarfunktioner som kan göras på din Android? Eller finns det en annan cool app som du brukar använda för att ersätta strömbrytaren på Android? Dela med sig låt oss med Jaka!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found