6 sociala mediefaror för sina användare, de kan göra dig galen!

Att använda sociala medier är roligt och beroendeframkallande. Tills vi inte är medvetna om de faror som hotar användningen av sociala medier.

Förutom att de används som ett uttrycksmedium har sociala medier också blivit ett nytt sätt att kommunicera. Att dela personliga erfarenheter, ordna möten med gamla vänner eller nya vänner kan enkelt göras på sociala medier.

Men som en dubbelkantig kniv, förutom att göra det enkelt för användare, har sociala medier också en negativ inverkan. Är du en aktiv användare av sociala medier? Försök att titta på följande sociala faror!

  • Här är 9 farliga psykiska sjukdomar som uppstår till följd av sociala medier!
  • Vad är ödet för sociala mediekonton om vi dör?
  • Detta är resultatet om du delar allt på sociala medier

Farorna med sociala medier

Det är ingen hemlighet att människor på grund av sociala medier glömmer hur man umgås. Från sociala faror, personliga faror till ekonomiska faror, allt kan orsakas av sociala medier om det inte används klokt.

1. Att förlora självkontroll

Många använder sociala medier som ett uttrycksmedel. Och det är inte något fel. Problemet är när människor använder sociala medier som ett uttrycksmedel utan begränsningar, så att de glömmer reglerna. Detta händer för att de tror att alla på sociala medier är fritt att uttrycka sig, men det är de faktiskt inte.

Det har förekommit många incidenter med att människor har förlorat sina "liv" på grund av sociala medier, som att få sparken för Twitter, fängslad för att förolämpa Twitter, spännande bilder som cirkulerar på internet och andra. Användningen av sociala medier som inte är klokt kommer alltid att leda till att användare tappar självkontroll så att det kommer att vara skadligt i den sociala miljön.

2. Att förlora Självet

Med sociala medier finns det mycket utrymme där människor lättare kan uttrycka sig. Effekten är att vi lär känna termen celebtweet, Instagram-artist, Snapchat-artist och mer. Detta är ett bevis på att sociala medier kan ge en ny identitet för någon.

Men för dem som börjar förlora kontrollen på sociala medier kommer de långsamt att förlora sin sanna identitet. Med tiden började artisten på sociala medier få press från nätanvändare som fortsatte att lyfta fram honom. Och började dyka upp hatare som kände sig obetydlig i den verkliga världen.

3. Förlust av integritet

Oavsett om du inser det eller inte, är en av de mest framträdande farorna på sociala medier förlusten av användarnas integritet. Med sin lätthet att dela måste du som användare av sociala medier ofta dela berättelser om vad som hände, foton eller till och med platser. Inser du att allt detta är farligt för ditt liv i den verkliga världen?

Genom att använda all information du delar på sociala medier kommer oansvariga människor lätt att göra ont mot dig i den verkliga världen. Även om du inte är noggrann, så är det hackare som tittar på all information på dina sociala medier. För alla fall kan du läsa artikeln 8 saker du ärar gör på Facebook som en referens för att dela något på sociala medier.

4. Att förlora pengar

Foton där bilder här, fortsätt att dela till Instagram. Spela in detta, spela in det, glöm inte att dela det på Path och YouTube. Men inser du att detta kommer att göra att din kvot tar slut snabbt? Eftersom kvoter köps med pengar är det uppenbart att detta sociala media indirekt får dig att förlora pengar. Kontrollera också Lista över Android-applikationer som DEFINITIVT gör kvoten slösaktig.

Sociala medier, som ofta används som reklammedier, kan också vara orsaken till att du förlorar pengar direkt. Till exempel att bli frestad av reklamartiklar på sociala medier, när det köps hamnar det med att vara bedrägligt. Och detta har hänt mycket.

5. Att förlora vänner

Jag är så uppslukad av sociala medier att vissa människor är beroende av smartphones. Hans liv kan inte skiljas från sin smartphone även om han umgås med vänner ens en gång. Effekten är långsamt vännerna omkring honom började hålla sig borta eftersom de kände att de inte ansågs. Visserligen umgås ofta med vänner men gillar istället att kolla Twitter eller Path?

6. Påverkad psykisk sjukdom

Det är inte omöjligt eftersom dina sociala medier kommer att ha en hög nyfikenhet hos någon, så att den påverkar stalker. Inte sällan finns det också de som tappar självförtroende eftersom de ofta ser vackra och stiliga människor på sociala medier.

Vid första anblicken kanske du tror att något är normalt, när du faktiskt börjar bli psykisk sjukdom eftersom du spelar för mycket på sociala medier. Är det inte hemskt?

VISA ARTIKLAR

Bonus: Kolla in följande video så att du blir mer medveten om farorna med sociala medier om du inte använder den klokt.

Förhoppningsvis kan de 6 farorna med sociala medier som JalanTikus delade ovan vara en piska som väcker dig. Att som ett uttrycksmedium har sociala medier också faror om de används felaktigt. För det, låt oss använda sociala medier klokt så att du kan rädda ditt personliga och sociala liv!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found