10 sätt att spela aktier för nybörjare, så att du kan tjäna mycket!

Kolla in tips om hur du spelar aktier för nybörjare så att din investering inte misslyckas. Se till att du förstår aktierna innan du börjar!

För närvarande är investeringar en vanlig sak för olika grupper, inklusive ungdomar, att göra. Det är inte förvånande att många letar efter sätt att spela aktier för nybörjare.

Detta beror på att aktier är en av de långsiktiga investeringarna som genererar enorma vinster. Naturligtvis finns det mycket som nybörjare måste vara uppmärksamma på innan de kastar sig in i aktievärlden.

Många av nybörjarna i aktieinvesteringar skyndar sig för att få stora vinster tills de inte är försiktiga, även om de har hällt mycket pengar.

Tja, misslyckande orsakade av sådana saker är det som gör att vissa människor avskräcks från att spela aktier.

Om du vill börja investera i aktier men fortfarande är blyg, läs hur du spelar aktier för nybörjare som ApkVenue kommer att förmedla nedan för att vara modig och ändå vara försiktig, ja!

Hur man spelar aktier för nybörjare

Investering har blivit enklare eftersom vi kan göra transaktioner när vi kopplar av hemma.

Från online-guldinvestering till online-aktier är allt möjligt även med hundratals eller till och med tiotusentals rupier i kapital. Riktigt intressant, eller hur?

Men faktiskt, hur lär du dig att spela aktier för nybörjare för att få vinst, inte ha tur? Lyssna, Jakas förklaring!

1. Lär dig och förstå aktieinvesteringar ordentligt

Många av nybörjarna glömmer dock att aktier verkligen kan göra stora vinster risken är inte mindre om vi ignorerar grunderna för aktieinvestering.

Faktum är att spela aktier kräver strategi, tålamod och fördjupad kunskap för att få fantastiska vinster. Låt inte den första punkten för hur du spelar aktier för nybörjare du ignorerar.

Så var inte lat för att söka kunskap från pålitliga källor ja. Du kan också dyka in i aktievärlden med hjälp av online-lagerappar för att välja vilken som är bäst.

2. Gräva upp giltig information

Som en fortsättning på den första punkten finns det redan mycket information som du kan få online, vet du.

Istället för att förlita sig på information från "sade han" och rykten kan du direkt komma åt olika giltiga webbplatser, till exempel de som tillhör Indonesiens börs (IDX) som du kan komma åt här.

IDX tillhandahåller också online aktiekurser som du kan följa gratis vet du. Här får du information om hur du spelar aktier för nybörjare.

3. Använd kapital klokt

En annan sak som gör att spela aktier till en primadona är att du kan investera med minimalt kapital, även om du bara har 100 tusen rupier.

Vissa lager är till och med prissatta 50 rupier per ark och säljs i partier, vilket är 100 stycken. Tänk dig att du kan ha 1 del aktier med en budget knäpp!

Eits, men naturligtvis är fördelarna du får direkt proportionella mot det kapital du spenderar, så se till att du spenderar klokt.

Investera efter din förmåga, och om du har ett stort kapital, gå inte för långt för att spendera mycket pengar utan beräkning, va!

4. Köp aktier när priset är lågt

Precis som att köpa andra saker, sikta på de tider då aktiekursen sjunker.

Men det betyder inte att du kan köpa aktier utan att tänka, för fallande aktiekurser kan också vara ett dåligt tecken. Denna punkt är en viktig punkt i hur man spelar aktier för nybörjare.

Därför måste du ha andra strategier som överväga företag och uppskatta kommer att öka aktiekursen i framtiden. Verkligen knepig och måste vara försiktig.

5. Texter av aktier listade i IDX30 eller LQ45 index

Fotokälla: Fund Market

Som nybörjare i aktiesektorn vill du naturligtvis inte bry dig om att hitta aktier som är säkra för dig att köpa.

Men det är inte omöjligt att du kan köpa aktier i ett företag med track record god och hög likviditet på Indonesiens börs (IDX).

För att göra detta väljer du aktier som är medlemmar i indexet IDX30 eller LQ45 vilket är garanterat säkert och har ett gott rykte.

6. Mål för bankföretag eller konsumentvaruindustrin

Fotokälla: ASEAN UP

Det finns ett annat effektivt sätt att spela aktier för nybörjare, nämligen att köpa aktier från Bank eller industri konsumtionsvaror.

Företag som bedriver dessa två områden har företag som alltid behövs av samhället så att de kan generera stabila vinster eller till och med öka varje år.

På det sättet blir värdet på de aktier du planterar säkert. Även om aktiekursen plötsligt sjunker kommer ett företag som detta att kunna studsa tillbaka och göra vinst igen.

Det blir säkrare om du siktar på lager blå chip, nämligen aktierna i de bästa, mest lovande företagen, såsom Bank BCA, Unilever Indonesia och Bank BRI.

7. Välj ett företag vars finansiella grunder är stabila

Om du vill köpa aktier inom ett annat fält än vad ApkVenue nämnde ovan spelar det ingen roll, så länge du har gjort din forskning och läst företagets diverse. Hur man spelar aktier för nybörjare är också viktigt att vara uppmärksam på.

Tveka inte att ta mer tid att välja varje företag, se också till att företagets ekonomiska grund är bra så att förluster kan minimeras.

Detta steg är viktigt för att lära sig att spela nybörjaraktier så att chanserna för framgång blir större.

8. Köp aktier i ett annat företag

Sättet att spela aktier för nybörjare så att nästa mindre risk för misslyckande är att försöka "sprida" dina pengar i flera olika företag.

Om ditt kapital inte är för mycket räcker det verkligen att köpa aktier i två eller tre företag.

9. Frestas inte lätt handel stock

Investeringar och handel Aktier är två olika saker, för att vara aktieinvesterare behöver inte göra handel.

Handel i sig är att köpa och sälja aktier på kort tid (kan vara dagligen eller varje vecka) med förväntan på aktiekursrörelser.

Även om det påstås generera mer vinst kommer din energi och tid att tömmas mycket för att övervaka varje utveckling varje minut. Om du fortfarande är nybörjare är det bra hoppa först, snälla!

Men om du fortfarande är nyfiken på vad handel aktier, du lär dig bättre först genom en simuleringsapplikation handel innan du faktiskt gör det.

10. Investera på lång sikt

Så att du kan skörda stor och hållbar avkastning, ha tålamod och vara noggrann med att investera i aktier.

Även om det finns många människor där ute som har bråttom att tjäna pengar, borde du vänta på att dina pengar ska "växa" i rätt företag, vilket ger dig en fördel för De kommande 10-20 åren.

På det sättet kan du njuta av resultaten av din investering och använda den för framtida behov. Skulle det inte vara coolt, om det äntligen blev etablerat genom aktier?

Så här är tio sätt att spela aktier för nybörjare för att lyckas och med minimal risk för misslyckande. Det finns mycket att lära sig här!

Även om du har försökt minimera misslyckande, finns det definitivt risker. För det måste du också vara mentalt beredd innan du investerar i aktier. Lycka till!

Läs också artiklar om Stock eller andra intressanta artiklar från Ayu Kusumaning Dewi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found