hur man registrerar kort för alla indonesiska operatörer 2021

Hur man registrerar Telkomsel, XL, Indosat, 3 och Smartfren-kort är förvånansvärt enkelt och nästan detsamma. Kolla in stegen här!

Hur man registrerar Telkomsel, XL, Indosat, 3, Smartfren-kort 2021 är ganska viktigt. Anledningen är att om du inte har registrerat eller omregistrerat ditt SIM-kort kan du blockeras!

Av de många mobiloperatörerna i Indonesien är registreringsmetoden för SIM-kort nästan densamma som de andra.

Den här gången kommer ApkVenue att granska helt, med början från hur man registrerar sig för nya kunder och hur man omregistrerar Telkomsel, XL, Indosat, 3, Smartfren SIM-kort alla operatörer i Indonesien.

Förbetald kortregistrering är ett av regeringens ansträngningar för att förhindra missbruk av det, till exempel flera fall av bedrägerier som alltmer växer.

När du utför denna process måste du bifoga ett nationellt identifieringsnummer (NIK) som finns på ditt KTP- och familjekortsnummer (KK).

Tja, den här processen är obligatorisk för alla nya och gamla kunder. Om du inte har gjort det och är förvirrad över hur du gör det, här har ApkVenue sammanfattat det.

Hur man registrerar Telkomsel, XL, Indosat, 3 och Smartfren-kort

Hur många kort kan en användare registrera? Inledningsvis utfärdade Kominfo en regel att en NIK bara kunde registrera tre förbetalda nummer med samma data som skickats SMS till 4444.

I maj förra året meddelade dock generaldirektören för post- och informationsadministration vid ministeriet för kommunikation och information Ahmad M. Ramli att bestämmelserna om högsta gräns för registrering av förbetalt nummer är inte längre giltiga.

Detta gjordes som en form av regeringens åtagande att upprätthålla hållbarheten för mikroföretag och småföretag som är en av anhängarna av telekommunikationsverksamheten.

Är du mer nyfiken på hur du registrerar detta SIM-kort? Följande är den fullständiga recension som ApkVenue har sammanfattat. Kolla in hela listan, ja!

Hur man registrerar ett Telkomsel-kort

Hur man registrerar Telkomsel-kort för befintliga eller nya kunder kan skicka SMS till nummer 4444 med formatet:

För information kan denna metod göras för alla SIM-kort under Telkomsel-leverantören.

kundtypFormatera
Nya kunder (Prime SIM-kort)REG (mellanslag) NIK # No.KK #
Gamla kunder (aktivt SIM-kort)REPEAT (mellanslag) NIK # No.KK #

Så här registrerar du ett XL Axiata-kort

För att registrera nya kunder eller omregistrera gamla kunder leverantör XL Axiata fick skicka SMS till nummer 4444 med formatet:

kundtypFormatera
Nya kunder (Prime SIM-kort)REGISTRERA # NIK # No.KK
Gamla kunder (aktivt SIM-kort)GÄNDA # NIK # No.KK

Hur man registrerar Indosat-, Tri- och Smartfren-kort

Registreringsmetoden för Indosat Ooredoo-, Tri- och Smartfren-kort är lika och densamma, så dessa tre leverantörer har samma format.

För att registrera nya kunder eller omregistrera gamla kunder leverantör Indosat, Tri och Smartfren kan skicka SMS till nummer 4444 med formatet:

kundtypFormatera
Nya kunder (Prime SIM-kort)NIK # nrKK #
Gamla kunder (aktivt SIM-kort)GÄNDA # NIK # No.KK #

Hur man registrerar ett SIM-kort via online

Förutom att använda korta meddelanden kan du också göra det online förbetald kortregistrering genom hemsida officiell mobiloperatör i Indonesien.

Följande är en komplett lista över länkar som du kan besöka, från vad ApkVenue redan har sökt, det finns bara Indosat Ooredoo, 3 och Smartfren, medan Telkomsel och XL fortfarande är manuella:

LeverantörKortregistreringslänk
Indosat Ooredoo//myim3.indosatooredoo.com/registration
Tri//registrasi.tri.co.id/
Smartfren//my.smartfren.com/prepaid_reg.php

Notera:


Förbetald SIM-kortregistrering bör göras så snart som möjligt för att undvika att blockeras från leverantör bekymrad.

Tja, så registrerar du alla operatörskort för Telkomsel, XL, Indosat, 3 och Smartfren. För fullständig information kan du läsa den mer fullständigt på Ministeriet för kommunikation och information leva.

Kom igen, skynda dig och följ reglerna innan ditt nummer blockeras! Kolla in andra intressanta nyheter och info endast på JalanTikus.com. Glöm inte att kommentera och dela även den här artikeln med dina vänner.

Läs också artiklar om Telekommunikation eller andra intressanta artiklar från Ilham Fariq Maulana