10 rätt sittplatser vid datorn

Genom följande artikel vill vi berätta rätt och hälsosam position för att sitta vid datorn. Naturligtvis med en förklaring som är lätt att förstå och följa.

Den hållning som unga människor har idag blir främmande och värre. Inte på grund av inlärningsaktiviteter eller spel de spelar framför huset, utan på grund av att det tar för lång tid framför elektronik, särskilt datorer.

Därför vill vi genom följande artikel berätta för dig den rätta och hälsosamma positionen att sitta vid datorn enligt teamet från webbplatsen. WikiHow. Naturligtvis med en förklaring som är lätt att förstå och följa.

  • AKTA SIG! 80% av datoranvändarna i världen hotas av denna sjukdom
  • AKTA SIG! Gör dig redo för dessa 5 sjukdomar om du är för lång framför datorn
  • Hur man förbättrar slumrande hållning på grund av för långt framför prylar

Hur man sitter på datorn ordentligt och ordentligt

1. Sitt rakt

Försök sitta genom att placera midjan mot stolens baksida. Håll låren raka eller lägre än midjan, och luta ryggen och bilda en vinkel 100 grader.

2. Sitt nära tangentbordet

Förutom kroppen nära tangentbordet, försök att alltid placera tangentbordet precis framför kroppen, inte i sidled.

3. Ställ in tangentbordspositionen så bekväm som möjligt

Se till att dina axlar är avslappnade och att armbågarna inte begränsas av någonting. Armbågarna ska vara i ett öppet läge med handlederna raka.

4. Justera lutningen på tangentbordet

Använd tangentbordets fötter för att justera lutningen. Det beror på sittpositionen som du implementerar. Om din sittställning är hög, gör den tangentbord platt eller bort från handleden. Skapa istället tangentbord lutad framåt för de av er som sitter lågt eller parallellt.

5. Använd handledsstöd

För att förhindra att handleden blir trött och öm är tangentbordet utrustat med Handledsstöd är rätt val. Handstödet är en hög som sitter framför tangentbordet för att hålla handleden i bra läge.

6. Placera monitorn på lämpligt sätt

Ställ monitorn i rätt läge så att nacken är bekväm. Justera monitorn så att den ligger direkt framför ansiktet så att nacken inte behöver stödja ditt huvud för mycket.

7. När du skriver, placera din typkälla framför och i linje med bildskärmen

När du skriver och använder utskriftsmedier som källa, försök att placera boken eller papperet direkt under skärmen. Detta är mycket användbart för att minimera kroppsrörelser, särskilt nacken när du arbetar.

8. Användning av tangentbord och musplats skulle vara bättre

Det är lite överdrivet, men tangentbordet och musplatserna som säljs på marknaden har funktioner som inte bör underskattas. Platsen som kan stödja tangentbordet i en ergonomisk position är bra för handpositionen när du skriver eller använder musen under lång tid.

9. Ta korta pauser rutinmässigt

Att sitta under långa perioder är inte bra för kroppen. Glöm inte att ta en stund att stå, ta en liten promenad, att sträcka lederna. Att vila ögonen är också viktigt för att hålla ögonen friska och de tröttnar inte lätt.

10. Sträck dina handleder och fingrar

Sist men inte minst, sträck alltid handlederna minst sex gånger om dagen. Gör detta genom att böja händerna upp och ner så att du känner att handlederna dras. Detta steg är viktigt för att undvika risk för datoranvändare Karpaltunnelsyndrom.

Gjort. Nu behöver du inte längre vara rädd för hotet om ryggont, nacke och armvärk när du använder datorn under långa perioder. Finns det något vi saknat? Glöm inte att ge din åsikt via kommentarfältet nedan.

Källa: WikiHow

Appar Produktivitet WAKI NEDLADDNING

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found