hur man hanterar långsamt internet på mobiltelefoner och bärbara datorer

Förvirrad över hur man hanterar ett plötsligt långsamt internet? ApkVenue har detta säkert trick om hur man hanterar långsamt internet på din mobiltelefon eller bärbar dator, gå direkt till hastighet!

Kvaliteten på internetnätverket är mycket viktigt idag. Behovet av att få tillgång till olika uppgifter via internet verkar vara ett primärt behov för mobiltelefon- och PC-användare.

Tyvärr är internetkvaliteten inte alltid bra och den är föremål för många irritationer som användarna känner. Därför är det obligatoriskt att veta hur man hanterar långsamt internet.

Baserat på detta faktum kommer den här gången ApkVenue att ge dig några tips som du kan använda som ett sätt att hantera långsamt internet på din mobiltelefon eller dator.

Hur man kan övervinna långsamt internet på Android

För Android-användare beror dina dagliga aktiviteter mycket på prestanda och hastighet på internet på din smartphone. Från sociala medier till spel kräver allt en internetanslutning.

Om anslutningen är långsam, aka långsam, kommer dina olika aktiviteter definitivt att bli mycket störda och hindras, och naturligtvis vill du omedelbart veta hur du ska hantera detta långsamma internet.

Ta det bara lugnt! Det finns fyra sätt som du kan använda för att övervinna långsamt internet på din Android-enhet. Den här gången kommer ApkVenue att diskutera dem en efter en i detalj.

Blockera annonser som ett sätt att övervinna långsamt internet

Du vet definitivt att dessa annonser kan suga upp en betydande andel av din internetkvot. Dess existens gör också att internet saktar ner eftersom det måste ladda dessa annonser.

Så, en av de saker du behöver göra för att hantera långsamt internet är att blockera annonser. Detta minskar automatiskt den använda internetförbrukningen.

För att blockera annonser i webbläsaren kan du använda ett webbläsarprogram som har en funktion annonsblockerare aka annonsblockerare automatiskt. Ett annat alternativ är att använda en separat annonsblockerare-app.

Även om det låter trivialt kan annonser på Android-enheter orsaka att internetfokuset delades mer, vilket automatiskt blir långsammare.

Komprimera bilder för att övervinna långsamt internet

De flesta webbläsare är nu utrustade med funktioner Datasparing. Förutom att spara kvoter, funktioner Datasparing Detta är användbart för att påskynda din internetanslutning.

Genom att stänga av bildbelastningen eller komprimera bilden webbläsare ner till en mindre storlek, sedan processen läser in den automatiska sidan blir snabbare.

För webbläsaranvändare Google Chrome så här hanterar du en full signal men internet går långsamt genom att aktivera läget Lite.

  • Steg 1 - Öppna webbläsaren krom, gå sedan till inställningsmenyn genom att trycka på ikonen med tre rader längst upp till höger.
  • Steg 2 - När inställningsmenyn öppnas, skrolla ner tills du hittar ett alternativ Lite och välj.
  • Steg 3 - Aktivera Lite-läge genom att trycka på knappen längst upp till höger.

Genom att aktivera det här läget blir dina surfaktiviteter mycket snabbare och du behöver inte oroa dig längre om ditt internet blir långsamt.

Rutin för att rensa cache

Olika Android-applikationer sparar cache som om de lämnas inaktiva kommer att bli ännu större och betungande för din smartphones prestanda, inklusive att göra dataladdningsprocessen tung.

Sättet att hantera detta långsamma internetnätverk är ganska effektivt. Du kommer att minska belastningen på minnet som används på din mobiltelefon, vilket automatiskt fungerar snabbare.

Denna cache erhålls genom applikationsaktiviteter som korsar sig med datalagringsprocessen från internet och har potential att sakta ner nätverket du använder.

Rengör regelbundet så att internetanslutningen på din Android går snabbare cachegenom att öppna en efter en installerad applikation eller använda hjälp av en rengöringsapplikation cache som den här.

Appar Produktivitet INFOLIFE LLC NEDLADDNING

Den mest stabila nätverksnyckeln

Ibland kan olika nätstörningar uppstå hos mobiloperatören du prenumererar på. Detta kan orsakas av olika saker från reparationsprocessen till kabelskador och så vidare.

Om detta händer är sättet att hantera en full signal men långsam internet vad du kan göra att låsa det mest stabila nätverksalternativet.

Om 4G-nätverket anses vara instabilt kan du växla till 3G-nätverket ett tag så att dina aktiviteter för att komma åt internet inte avbryts.

Detta alternativ är också lämpligt för användning när du reser dit du befinner dig då det inte finns någon stabil internetsignal.

Hur man övervinner långsamt internet på PC

Förutom Android-telefoner kan internetstörningar också förekomma på datorer och liknande. Även om PC-specifikationerna är mycket kraftfullare än HP: s betyder det inte att enheten är problemfri.

Det finns flera sätt att hantera långsamt internet på en dator som du kan träna. Du kan öva på de metoder som ApkVenue kommer att dela den här gången en efter en.

Olika problem är naturligtvis olika i hanteringen, och du måste bara läsa vilka tips som är mest lämpliga och göra justering baserat på dessa tips.

Använda Google DNS

Den första metoden för att hantera långsamt internet på en dator är att använda Google DNS på din bärbara dator eller PC.

DNS är som en alternativ sökväg till internetnätverket där du kommer att vidarekopplas från det offentliga nätverket och överföras till detta nätverk.

Vad är det fullständiga sättet? Följ bara steg för steg som ApkVenue beskriver nedan:

  • Steg 1 - Du kan öppna kontrollpanelen på din dator och välja Nätverks-och delningscenter.
  • Steg 2 - Välj sedan Ändra adapterinställningar och välj Åtgärder på ditt internetnätverk med ett högerklick.
  • Steg 3 - Därefter väljer du Lokalt nätverk och välj sedan Egenskaper på din dator.
  • Steg 4 - Därefter väljer du Nätverk och välj Internetprotokoll version 4 (TCP / IPv4)och tryck sedan på Egenskaper.
  • Steg 5 - Välj Använd följande DNS-serveradresser och ange Googles standard-DNS 8.8.8.8 eller 8.8.8.4.

När allt är klart, starta om datorn och känn hur din internethastighet ändras.

Lätt är inte sättet att lösa ett långsamt nätverk? Efter att du har ställt in DNS enligt ovan kommer du att känna en hastighetsförändring på ditt internet.

Starta om routern som används

Förutom att störas av internetleverantörens nätverk, blir internet ibland problematiskt på grund av den använda enheten.

En av de viktigaste och ofta problematiska enheterna när det gäller åtkomst till internet är en router.

Sättet att hantera långsamt internet som du kan göra när routern som används har problem är att göra omstart på den använda proxyen.

Den här metoden kan låta klassisk, men ibland upplever routern en plötslig krasch som gör att internet saktar ner av sig självt.

Bearbeta omstart detta kommer att göra router återställa sin arbetsprocess från grunden och i processen eliminerar ofta oönskade nätverksstörningar.

Det är hur man hanterar långsamt internet som du kan använda för att stabilisera internetnätverksprestanda på Android-enheter och datorer.

Leta efter vad ApkVenue delade den här gången du kan prova enligt det problem du står inför, välj bara den mest effektiva enligt dig.

Nu behöver du inte längre vara rädd för att din aktivitet kommer att avbrytas på grund av en trög internetanslutning, aka långsam eftersom du bara behöver använda metoden ovan. Lycka till!

Läs också artiklar om Internet eller andra intressanta artiklar från Reynaldi Manasse.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found