hur man skriver ut Excel så att det är snyggt, inte klippt och fullt av papper

Irriterad att se att dina Excel-utskrifter är hackade och röriga? Följ den enklaste utskriftsmetoden för Excel och den kompletta guiden från Jaka!

För dig som ofta arbetar med stora mängder data har du säkert hanterat magiska produkter Microsoft vilket namn är Microsoft excel.

Till skillnad från andra Microsoft-produkter som Microsoft Word, Excel är tyvärr lite svårt att använda och det finns massor av komplexa tekniker gömda i Excel, gäng!

Så, för att hjälpa de av er som fortfarande håller på att lära sig att använda Excel, här hjälper ApkVenue till att förklara hur man skriver ut Excel lätt!

Det enklaste och mest kompletta sättet att skriva ut Excel

Hur man skriver ut Excel görs faktiskt helt enkelt genom att trycka på genvägCtrl + P i tangentbord men den här metoden kommer bara att ge ett rörigt tryck, gäng!

Om du vill se till att uppgifterna finns där kalkylblad kan skrivas ut snyggt, det finns ett antal steg du måste göra innan du skriver ut.

Utan vidare ado, kommer Jaka att förklara här hur man skriver ut Excel så det blir inte klippt som du enkelt kan följa!

Åh ja, som en sidoteckning använder ApkVenue i det här exemplet versionen Microsoft Excel 2016 inkorporerad i programvaraMicrosoft Office 2016, gäng.

Office-appar och affärsverktyg Microsoft Corporation NEDLADDNING

Hur man skriver ut Excel så att det inte klipps ut

Irriterad att se att dina data klipps av när de skrivs ut? Det betyder att du fortfarande inte är tillförlitlig när du formaterar dina data i Excel, gäng!

Här kommer ApkVenue bara att diskutera grundläggande tips för bearbetning av data som inkluderar hur man skriver ut Excel utan att klippas, gäng.

  • Steg 1 - Tryck på Ctrl + A. för att välja all data som är på Ark.
  • På menyn Hem, klicka på alternativ Formatera som tabell och välj den tabelltyp du vill skapa en Excel-tabell från befintliga data.
  • Steg 2 - Bekräfta valet Mitt bord har rubriker redan markerad och klicka på knappen OK.
  • Med tabellformatet kan du sortera data efter de kriterier du vill ha, så organisera först dina data efter dina behov, gäng!
  • Steg 3 - För att säkerställa att inga data går förlorade, justera kolumnbredden på ett sätt dubbelklicka till höger om kolumnen eller använd en funktion Wrap Text.

Notera:


Funktioner Wrap Text gör att texten använder mer än 1 rad.

  • Välj meny i huvudmenyalternativet Sidlayout och klicka på ikonen Skriv ut titlar.
  • Klicka på pilen i markeringen Rader att upprepa överst och välj den första raden som innehåller rubrik från bordet. Klicka på knappen OK när det är färdigt.

Notera:


Detta steg är säkert rubrik visas som den övre raden på varje tryckt ark.

Hur man skriver ut Excel så att det inte är litet

Var vaksam när du följer alla Excel-utskriftsmetoder Ark eftersom den här metoden kan göra att utskriftsresultaten har en för liten karaktärstorlek, gäng.

Lösningen, du kan välja kolumner och rader som specifikt följer metoden som ApkVenue kommer att diskutera här, gäng!

  • Steg 1 - Klicka och drag kolumner och rader som du vill skriva ut.
  • Välj meny i huvudmenyalternativet Sidlayout. Klicka på ikonen Utskriftsområde i Verktygsfält och klicka på alternativ Ställ in utskriftsområde.
  • Steg 2 - För att säkerställa att ditt val är korrekt, klicka på pilen som är på Namnruta och välj Print_Area för att visa de valda kolumnerna och raderna.
  • Om det finns ett fel, klicka på ikonen Utskriftsområde och klicka på alternativ Rensa utskriftsområdet för att rensa alla markerade rader och kolumner.

Hur man skriver ut Excel för helpapper

För att inte slösa papper måste du se till att utskriftsriktningen du väljer matchar de data som ska skrivas ut, gäng!

Mer information finns i stegen för hur man skriver ut Excel full följande artikel från Jaka!

  • Steg 1 - Klicka Ctrl + P för att komma in på skärmen Skriva ut. Du kan också komma åt den här skärmen via alternativ Filer i huvudmenyn och klicka på alternativ Skriva ut.
  • Steg 2 - Välj pappersformat, orienteringoch marginal som önskas. Du kan också göra marginal själv om du har specifika behov.
  • Om dina uppgifter är tyngre i kolumner, använd orientering Landskap och om den är tyngre i raden, använd orienteringen Porträtt.

  • För att skriva ut Excel så att det inte är litet, se till att det är ett urval Ingen skalning redan markerat längst ner i alternativet.

Notera:


Urval Anpassa ark på en sida, passa alla kolumner på en sida och passa alla rader på en sida kan användas för att passa alla rader eller alla kolumner eller allt tabellinnehåll på en sida.

  • Klicka på Alternativ för att skriva ut Excel med titel Utskriftsformat och gå in i kolumnen Sidhuvud / sidfot.
  • Välja från Rubrik befintlig eller klicka på knappen Anpassad rubrik ... för att skapa din egen titel.
  • Steg 3 - Kontrollera resultatet av dina inställningar på skärmen Förhandsgranskning och klicka på ikonen Skriva ut för att se resultaten av ditt hårda arbete, gäng!

Det är ett kort rutnät hur man skriver ut Excel att passa från Jaka, gäng. Det finns fortfarande djupare anpassningar som du faktiskt kan göra!

Bortsett från hur man skriver ut Excel som ApkVenue har förklarat, lär du dig också viktiga formler i Microsoft Excel som kan vara användbara i ditt liv, gäng!

Läs också artiklar om Excel eller andra intressanta artiklar från Fikri Harish


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found