Tips för att välja den bästa VGA för din PC och laptop

Vill du köpa en VGA till din dator? Kolla in dessa tips från ApkVenue så att du inte väljer fel val!

Grafikkort är en komponent kringutrustning dator som ansvarar för att hantera problem grafisk bearbetning på en datorenhet. Ju bättre kvalitet på grafikkortet som används av en datorenhet, desto bättre blir bild- och videokvaliteten som skapas av datorn mer bra vilket ökar användarnöjdheten.

Idag finns det så många varumärke grafikkort som NVIDIA, AMD, Inteletc. som erbjuder grafikkortfunktioner på hög nivå med olika funktioner. Så det är tillräckligt att avgöra vilket grafikkort som passar bäst för våra behov förvirrande. Så för att den här gången hjälper ApkVenue dig välj ett lämpligt grafikkort för din PC genom följande tips. Kolla in detaljerna!

  • 10 bästa VGA-spel 2016: Femstjärnig kvalitet, gatupriser
  • 10 bästa VGA-spel AMD Radeon-pris på 1 miljon
  • De 7 bästa avancerade Nvidia GeForce VGA-spelpriserna på 2 miljoner

Tips för att välja den bästa VGA för din PC och laptop

1. Prioritera GPU inte varumärke

Fotokälla: Foto: lockerdome.com

När du köper ett grafikkort till din dator, se till att du gör det påverkas inte av den uppfattning som säger att varumärke är allt. Faktum är att flera välkända varumärken som NVIDIA och AMD har hög kvalitet ingen tvekan igen. Men ändå måste ni vara noggranna och var uppmärksam på GPU-aspekter. GPU: n är en komponent som ansvarar för att utföra matematiska beräkningar som senare kommer att användas för gör bildåtergivningsprocessen som visas på skärmen.

När du är uppmärksam på GPU-aspekten ser du ofta relaterad information GPU-hastighet. Så se till att du väljer ett grafikkort med GPU-klockhastighet vilket är högt så att grafikkvaliteten på din datorenhet ökar kraftigt. GPU Clock Speed ​​visar begränsningen av grafikkortets förmåga att utföra matematiska beräkningar. Ju högre GPU-klockhastighet, desto snabbare blir de matematiska beräkningarna renderingsprocessen kommer också att gå snabbare.

2. Antal kärnor på grafikkortet

Fotokälla: Foto: nvidia.com och amd.com

Bortsett från GPU, du också måste vara uppmärksam belopp kärna GPU på grafikkortet du köpte. Ju fler kärnor en GPU har, desto fler uppgifter (beräkningsprocesser) kommer den att ha kan implementeras samtidigt av GPU.

Till exempel, om en GPU med 6 kärnor uppmanas att utföra 3 uppgifter, kommer en uppgift att slutföras med två kärnor samtidigt, vilket är snabbare jämfört med GPU som har antalet kärnor 3 på grund av varje kärna jobba bara ensam för att slutföra en uppgift.

3. Välj ett grafikkort med ett litet TDP-värde eller ett litet effektbehov

Fotokälla: Foto: nvidia.com och amd.com

Inte mycket annorlunda än en datorprocessor, grafikkortets GPU kommer säkert att orsaka värme så länge grafikkortets GPU arbetar för att rendera bilder och så vidare, som visas av TDP-värde (Termisk designkraft). Ju större TDP-värde betyder det ju större maximal värme genereras av ditt grafikkort.

Naturligtvis vill du inte ha det om grafikkortet du köper genererar värme så högt att det kan orsaka det överhettas och buller? Tja, det är därför du väljer ett grafikkort med minsta möjliga TDP-värde kan vara ett klokt drag.

VISA ARTIKLAR

4. Var uppmärksam på minnestyp och bandbredd

Fotokälla: Foto: nvidia.com och amd.com

En annan mycket viktig aspekt som du måste vara uppmärksam på när du köper ett grafikkort är minnestyp det grafikkort du väljer. Det finns flera typer av grafikkortminne, nämligen GDDR2, GDDR3, GDDR4, GDDR5 och GDDR5X.

Om du tittar på denna sekvens kan det konstateras att ju högre siffran i GDDR-skrivningen är bättre också grafikkortets funktioner. Till exempel funktionerna i GDDR5X dubbelt så snabbt än GDDR5- och GDDR5-funktionerna tre gånger snabbare än GDDR3.

Förutom det måste du också vara uppmärksam bandbredd grafikkortminne som du köpte. Bandbredden på grafikkortets minne är mängden data som kan nås av GPU i taget så att ju snabbare bandbredd, desto snabbare kommer beräkningsprocessen i GPU att slutföras.

Den saken kommer att förbättra belopp ram den resulterande bilden på en sekund. Dessutom, ju fler ramar som genereras på en sekund, desto bättre blir kvaliteten på den resulterande bilden.

5. Justera din budget

Fotokälla: Foto: kreativa.co.id

Tja, andra aspekter som du bör vara uppmärksam på utanför tekniska aspekter som GPU-hastighet, minnestyp, bandbredd, antal kärnor och TDP-värde, du måste också anpassa grafikkortköp du med budget som du har.

Om du bara har en budget på cirka 1 miljon dollar, gör inte dina förhoppningar för ett grafikkort i samma klass GTX 1080 eller RADEON R9. Du kan köpa ASUS GTX 750 eller MSI GTX 750 vilket pris varierar från Rp. 1,8 miljoner.

Men om du har en budget på cirka 2 till 3 miljoner dollar kan du prova ASUS GTX 1050 eller DA GTX 960. Under tiden kan du försöka köpa för dig som har en stor budget GTX 1080 som kostar omkring Rp. 7,3 miljoner (priset omräknat från dollar) eller RADEON R9 vilket naturligtvis kommer att erbjuda enastående grafisk kvalitet. Du kan också överväga köp en begagnad VGA om din budget verkligen är begränsad.

Det var det tips för er som ska köpa ett grafikkort. Förhoppningsvis är detta användbart. Jakas meddelande, vara en smart köpare, se till att du är uppmärksam på de tekniska specifikationerna för grafikkortet som du ska köpa och glöm inte att anpassa det till din budget.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found