10 av de bästa och legendariska old school pc-spelen, gör nostalgi!

Tröttnar du på att spela moderna spel som PUBG eller Mobile Legends? Ett av lösningarna för att återställa din entusiasm för att spela är att påminna om gamla skolors PC-spel som du kanske har glömt länge.

Historiken om att spela videospel på din dator eller PC är ganska lång. Till och med de första spelen som släpptes för PC var för mer än 50 år sedan. Ett av de äldsta PC-spelen som någonsin spelats in släpptes 1962.

Tidigare hade PC-spel relativt primitiv grafik jämfört med dagens spel. Ändå hade PC-spel på 1800-talet sina egna särdrag och spelades bara av vissa människor.

Om du saknar att spela old school-spel på PC listar vi här några av de bästa och legendariska old school-PC-spelen under sin tid. Låt oss komma ihåg!

Legendariska och bästa gamla PC-spelet

Tröttnar du på att spela moderna spel som PUBG eller Mobile Legends? Ett botemedel för att återställa din entusiasm för att spela är att påminna om PC-spel som du kanske har glömt länge.

Tja, det gamla skolspelet för PC som ApkVenue kommer att lista nedan är en kombination av de legendariska spelen på 90-talet och början av 2000-talet. Naturligtvis är det här spelet lätt att spela på din moderna dator!

1. Microsoft Pinball Arcade

Det första bästa old school PC-spelet är Microsoft Pinball Arcade som du definitivt hittar på alla datorer med operativsystemet Windows XP och senare. Detta spel är ganska enkelt, men det ger spelare nyfikenhet.

Historien om flipper i sig är väldigt lång, från 1931 som den klassiska arkadspelmaskinen som heter Baffle Ball. Detta spel utvecklades sedan tillsammans med tidens utveckling och nådde Windows.

Jaka är säker på att nästan alla som äger en PC på 90-talet måste känna detta old school-spel för PC och vet hur kul det är att försvara en flipperspel för att tjäna stora poäng.

TitelMicrosoft Pinball Arcade
UtvecklareMicrosoft, Saffire Corporation
UtgivareMicrosoft Home
Släpp15 december 1998
GenreFlipper

2. Zuma

Dessutom finns det PC-spel från 2000-talet som älskas av alla åldrar. Speciellt om det inte är det Zuma som släpptes första gången 2003 av spelutvecklare PopCap-spel.

Visst har du provat det här spelet, eller hur? Zuma är inte bara roligt att spela utan kan också träna din förmåga att tänka snabbt. Om du tar fel steg i spelet kan du inte gå vidare till en högre nivå.

När annars kan du spela spel medan du retar din hjärna, gäng? Om inte genom att spela detta Zuma Deluxe-spel på en PC. Om du är lat att spela på en dator kan du också ladda ner den på din mobiltelefon!

TitelZuma
UtvecklareOberon Media
UtgivarePopCap-spel
Släpp12 december 2003
GenreTaktik

3. Halveringstid

Om du gillar skjutspel eller spel skytt, det bästa old school-spelet för PC är en av dess förfäder som utvecklades av utvecklaren Ventil och släpptes 1998 speciellt för Windows-datorer.

Enligt vissa spelare, Halveringstid är ett spel mästerverk som är en förebild för spel skytt andra på 90-talet med mer än 50 utmärkelser Årets spel. Genom detta spel har spelutvecklaren Valve blivit mycket känd.

Så legendariskt, Half-Life är "motorn" som används som grund för utvecklingen av multiplayer FPS-spel Counter-Strike. Hittills har Half-Life redan en uppföljare som heter Halva livet 2 som släpptes 2004 och är en prequel Halveringstid: Alyx som precis släpptes 2020.

TitelHalveringstid
UtvecklareVentil
UtgivareSierra Studios
Släpp19 november 1998
GenreFörstapersonskjutare

4. Döm

Detta spel fick först en titel Undergång 1993 för datorer med operativsystemet MS-DOS. Doom är ett FPS-spel som fokuserar på historien om en krigare vars uppgift är att slåss mot horder av demoner och monster.

Många säger att Doom är det första FPS-spelet som någonsin skapats. Så att många andra spelutvecklare har deltagit i att göra liknande spel som Half-Life. Så om du vill komma ihåg, bara spela det här PC-spelet på din fritid.

TitelUndergång
Utvecklareid-programvara
UtgivareGT interaktiv programvara
Släpp10 december 1993
GenreFörstapersonskjutare

5. Diablo

Ett annat legendariskt old school PC-spel är Diablo, som först utvecklades av Blizzard North och släpptes 1997 för Windows och 1998 för Classic Mac OS.

Om Half-Life är mästerverket i ett skjutspel, så är det här Diablo mästerverk RPG-actionspel med ett stridsystem hacka och snedstreck.

För dig som gillar att spela spel på 90--2000-talet måste du känna till Diablo. Detta spel har tre uppföljare som är lika bra, men ApkVenue rekommenderar att du bara spelar den första och andra uppföljaren.

TitelDiablo
UtvecklareBlizzard North
UtgivareBlizzard Entertainment
Släpp3 januari 1997
GenreActionrollspel, hack och snedstreck

6. Warcraft

Titta bara på titeln, du kommer säkert ihåg att du spelade den här realtidsstrategin eller RTS-spelet med en vän på ett internetcafé, eller hur? Warcraft är en av de gamla skolspelsserierna som alltid får dig att sakna.

Alla uppföljare har samma stora överklagande. Dessutom Warcraft III: The Frozen Throne vilket är ett obligatoriskt spel på alla internetkaféer. Även om det grafiskt ligger långt efter moderna spel, är upplevelsen av att spela old school-spel oöverträffad!

TitelWarcraft
UtvecklareBlizzard Entertainment
UtgivareBlizzard Entertainment
Släpp23 november 1994
GenreRealtidsstrategi

7. Counter-Strike

Ytterligare ett old school-spel för datorer som måste finnas på internetcaféer, nämligen Counter-Strike. Detta spel kan inte lämnas kvar för att spela om du vill nostalgi för old school-spel.

Counter-Strike är ett FPS-spel som först utvecklades genom modifieringen av Half-Life-spelet från 1999 av Minh Le och Jess Cliffe, sedan förvärvat av Valve för att bli en av deras fastigheter.

Counter-Strike släpptes officiellt 2000 för PC och exploderade i försäljning. Även idag finns det fortfarande människor som spelar gammaldags Counter-Strike även om det finns mer moderna versioner.

TitelCounter-Strike
UtvecklareValve, Turtle Rock Studios, Hidden Path Entertainment, Gearbox Software, Ritual Entertainment, Nexon
UtgivareVentil, Sierra Entertainment, Namco, Nexon
Släpp9 november 2000
GenreFörstapersonskjutare

8. House of the Dead

Historien om zombies fiktiva karaktär har länge varit känd av invånarna genom ett antal media, varav ett är spel. House of the Dead detta är en som spelar en viktig roll i den historien.

Detta legendariska old school PC-spel uppträdde först som ett arkadspel utvecklat av SEGA 1996. Släpptes sedan för PC 1998 och blev ett berömt skräck- och spännande spel. Kanske är House of the Dead inte lika känt som andra PC-spel från gamla skolor. Men för vissa människor som gillar zombiespel är de definitivt bekanta.

TitelHouse of the Dead
UtvecklareSEGA AM1
UtgivareSEGA
Släpp3 september 1998
GenreRail shooter

9. Skalv

Skalv är en legendarisk FPS-speltitel som du måste ha hört talas om. Detta spel tävlar med andra speltitlar som Half-Life och DOOM.

Detta old school PC-spel utvecklades av id-programvara och släpptes 1996, då känd för att vara en av de bästa spelmotorerna som heter Quake Engine. Så att spelupplevelsen och grafiken är bättre än andra spel i sin tid.

TitelSkalv
Utvecklareid-programvara
UtgivareGT Interactive
Släpp22 juni 1996
GenreFörstapersonskjutare

10. Deus Ex

Slutligen är det gamla skolspelet för PC som ApkVenue rekommenderar Deus Ex som var känd 2000. Deus Ex har ett cyberpunk-tema som fortfarande sällan finns i andra spel i sin tid.

Så det är inte konstigt att Deus Ex kan vara väldigt känd och bli en förebild för de spel som kom efter honom. Till och med fick ett smeknamn Bästa PC-spel genom tiderna av PC Gamer 2011.

Deus Ex har uppföljare och ett antal prequels gjorda med modernare motorer, nämligen Deus Ex: Invisible War, Deus Ex: Human Revolution, Deus Ex: The Fall (2013)och Deus Ex: Mankind Divided.

TitelDeus Ex
UtvecklareIon Storm
UtgivareEidos Interactive
Släpp17 juni 2000
GenreActionrollspel, förstapersonsskjutare, stealth

Det är det gamla skolspelet, den legendariska datorn och det bästa från sin tid som du kan spela för nostalgi på din fritid på grund av karantän.

Denna lista inkluderar inte alla legendariska old school-spel, vilka andra spel tycker du förtjänar att vara med på listan? Skriv ditt svar i kommentarfältet och glöm inte att gilla det om du gillade den här artikeln. Vi ses i nästa artikel!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found