hur man använder rufus, installera Windows 10 Flash Disk Capital!

Hur man använder Rufus för att installera Windows 10 med en blixt är den mest kraftfulla lösningen för de av er vars bärbara dator inte har en DVD-ROM (Uppdatering 2020)

Windows är ett PC / laptop-operativsystem med flest användare i världen. En av de främsta orsakerna är på grund av den höga kompatibiliteten med enastående program.

Vanligtvis behöver du en CD / DVD för att installera Windows på din dator. Tyvärr finns det idag så många nya datorer / bärbara datorer som inte är utrustade med en CD-ROM.

Men du behöver inte oroa dig, gäng! Anledningen är att det nu finns ett praktiskt sätt för dig som vill installera Windows utan att behöva köpa Extern DVD-ROM.

Endast med en flash-disk och Rufus-applikationen kan du använda det senaste Windows, vet du. Sedan, i helvete hur man använder Rufus att installera Windows? Kom igen, se nedan!

Så här använder du Rufus för att installera Windows 10 (Uppdatering 2020)

I den här artikeln kommer ApkVenue att förklara i detalj hur man använder Rufus enkelt. Inte bara det, ApkVenue kommer också att granska lite om Rufus funktioner och användningsområden.

Istället för mycket förvirring är det bättre att bara läsa fullständigt i den här artikeln, gäng!

Vad är Rufus och vad gör det?

Fotokälla: Hur man använder Rufus för en Windows-installation utan CD

Rufus är en applikation eller programvara som vanligtvis används för att göra blixt startbar så att den kan användas som ett operativsystems installationsmedia. Inte bara Windows, utan också för Linux och så vidare.

Rufus utvecklad av Akeo detta i sig är gratisprogram aka programvara som du kan ladda ner och använda gratis. Dessutom har Rufus också en liten storlek, mindre än 1 MB, gäng.

För närvarande finns Rufus i en version Rufus 3.11 med fler visningsändringar användarvänlig och naturligtvis är det mer praktiskt att använda för nybörjare.

Ändå finns det fortfarande många som är nyfikna på hur man använder Rufus 3.1, som faktiskt är äldre än den senaste versionen. Mer eller mindre samma, gäng.

Komplett guide om hur du använder Rufus Windows 10

Tja, nu går vi bara direkt till huvudämnet, nämligen hur man använder Rufus för Windows-installationer med bara blixt som huvudstad.

För att göra det enklare har ApkVenue inkluderat kompletta instruktioner med bilder så att du framgångsrikt kan göra det själv hemma. Kolla in det!

Att göra en blixt startbar, först se till att du har en Windows 10-fil med formatet .iso. Dessutom ger du naturligtvis också en flash-disk med en minsta kapacitet på 8 GB.

Om allt är klart, följ ApkVens instruktioner nedan:

Steg 1 - Ladda ner Rufus

 • Efter att ha bekräftat några av kraven ovan måste du först ladda ner det Rufus och gör installationen på din PC eller laptop.

 • För Rufus-nedladdningslänken har ApkVenue tillhandahållit den nedan.

Appar Utvecklarverktyg Akeo LADDA NER

Steg 2 - Installera Rufus

 • Installera Rufus som om du installerade den programvara PC eller bärbar dator. Om så är fallet kan du ansluta flashenheten till din PC eller laptop och öppna Rufus-programmet som installerades tidigare.

 • I så fall kommer Rufus-applikationen att se ut som bilden nedan. Se till att den står på kolumnen Enhet visar redan din flashdisk tillsammans med det totala lagringsutrymmet du har.

Steg 3 - Förbered Windows 10 ISO

 • Sedan för att göra en blixt startbar Windows 10, allt du behöver göra är att välja menyn VÄLJ och gå till katalogen där du sparade Windows 10-formatet .iso.

 • Välj filen och klicka sedan på Öppen att öppna.

Steg 4 - Windows 10 ISO-inställningar

 • Tja, på Boot val Du ser vilken version av Windows 10 du använder.

 • Se till att du väljer i det här skedet Partitionschema: MBR och Målsystem: BIOS (eller UEFI-CSM) genom att öppna menyn falla ner.

Steg 5 - Välj Format Bootable Flashdisk

 • flikFormatalternativkan du ändra namnet på flashdisken startbar som du använder i kolumnen Volymetikett. Du kan ändra efter dina önskemål.

 • Nästa, se till Filsystem: NTFS och öppna den Visa avancerade formatalternativ och se till att kontrollera som visas i bilden nedan.

Steg 6 - Börja skapa en startbar Flashdisk

 • Om du ser till att allt är i ordning klickar du bara START för att starta processen med att använda Rufus för att installera Windows 10.

 • Tidigare visas ett varningsfönster som informerar dig om att blixten kommer att formateras, klicka OK att fortsätta.

Steg 7 - Vänta på den startbara Flashdisk-processen

 • Vänta på tillverkningsprocessen startbar En flash-skiva som tar 10-12 minuter beroende på storleken på Windows 10 och hastigheten på den blixt du använder killar.

Steg 8 - Klar

 • Om förloppsindikator redan grön och verkar skriva REDO betyder blixt startbar du är redo att använda.

 • Du klickar bara på knappen STÄNGA och mata ut flashdisk för att installera Windows 10.

Så här installerar du Windows 10 med en Flashdisk

När alla ovanstående processer är färdiga är det dags för dig att installera Windows 10 på din PC / Laptop, gäng. För den fullständiga metoden kan du se i följande artikel:

VISA ARTIKLAR

Nu är det hur man använder Rufus för att installera Windows 10 med en blixt startbar. Så du behöver inte bry dig om CD / DVD som lättare skadas, eller hur? Lycka till och lycka till!

Läs också artiklar om Windows eller andra intressanta artiklar från Satria Aji Purwoko.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found