5 sätt att kontrollera ditt eget XL-nummer, snabbt och enkelt!

Hur kontrollerar jag XL-nummer snabbt och enkelt? Du kan! Kolla in en komplett samling sätt att kontrollera ditt XL-nummer här.

Kontrollera XL-nummer det var väldigt enkelt och snabbt. Det finns faktiskt några hemliga knep som du kan använda när du kontrollerar ditt eget kortnummer.

Naturligtvis är denna guide väldigt viktig. Du vill inte ha det, du kan inte köpa det det bästa och senaste XL internetpaketet för att du glömde och inte visste hur du kontrollerar ditt eget XL-nummer?

Men hur? Koppla av, för den här gången berättar ApkVenue några hur man kontrollerar XL 2020-nummer som du kan prova. Kolla in det!

Så här kontrollerar du ditt eget XL-nummer 2020

Precis som hur man kontrollerar Smartfren-nummer eller hur man kontrollerar Axis-nummer kan du också kontrollera XL-nummer genom flera mycket enkla metoder, gäng.

Det finns totalt 5 sätt att kontrollera ditt XL-nummer, till exempel via uppringning / USSD, kundtjänst, MyXL-applikationen, MyXL-webbplatsen och via SMS / telefon.

Du kan välja vilken metod du tycker inte är komplicerad. Är du nyfiken? Se sedan helt nedan, gäng!

Hur man kontrollerar XL Axiata-nummer via uppringning / USSD

Det första sättet är genom USSD-menyn via Ringa upp. Denna metod är ganska enkel eftersom den bara kräver några steg.

1. Ange kontrollkoden XL-nummer

 • Först och främst öppnar du telefonapplikationen på din Android- eller iOS-mobiltelefon.

 • Därefter anger du koden *123*7# tryck sedan på Ring-knappen med hjälp av XL-operatören.

2. Välj nummer 2

 • När du trycker på Ring visas flera menyalternativ. På menyn som visas, du skriv siffran '2' för att ta reda på detaljerna i XL-numret, tryck sedan på Enter.

 • Nästa du skriv siffran '1' för att välja menyalternativet "Kontrollera profil".

3. Välj nummer 1

 • Nästa steg, du skriv siffran '1' för att välja ett menyalternativ Min XL-kortinfo. Tada! nu kan du se ditt XL-nummer!

Det finns ingen kort väg eller kort USSD-kod så att du kan ta reda på ditt XL-nummer. Det är det enda sättet du kan göra.

Om du tycker att sättet att kontrollera XL-nummer med den här metoden är för komplicerat kan du gå andra vägen, gäng!

Så här kontrollerar du XL-nummer via kundtjänst

Om du brukade ringa partier CS alias Kundservice för att fråga något, kan du verkligen försöka fråga deras hjälp för hur man hittar nästa XL-nummer, gäng.

I den här metoden kan du kontrollera ditt XL-nummer med hjälp av CS på två sätt, nämligen via telefon eller e-post.

Så här kontrollerar du XL-nummer via telefonens kundtjänst

Det finns 2 XL-callcenternummer som du kan ringa direkt från ditt XL-nummer, nämligen 818 och 817.

818 är det nummer som kommer att ansluta dig till IVR (Interaktivt röstsvar) eller automatisk telefonsvarare.

Du behöver bara följa instruktionerna från IVR för att kunna kontrollera ditt XL-nummer. Åh ja, hur man kontrollerar det här XL-numret gratis, verkligen!

Om du ringer ett nummer 817, kommer du att anslutas direkt till kundtjänst. Villkoret är att det här samtalet minskar din kredit Rp.350, - per samtal.

Om du vill kontrollera ditt XL-nummer men du råkar inte ha din mobiltelefon med det numret kan du ringa numret +6221-579-59817.

Du kan ringa det här numret med valfri leverantör till en takt som har fastställts av den leverantören. För att spara mer pengar kan du dock registrera dig för XL-samtalspaket först innan du ringer till CS.

Åh ja, förutom att känna till ditt XL-nummer kan du också ringa CS för hur man kontrollerar XL-nummer på vars namn. Men i allmänhet kan du inte få det lätt på grund av oro för kundens integritet.

Så här kontrollerar du XL-nummer via e-post kundtjänst och webbplats

Om du i det föregående tricket behövde kredit för att ringa, finns det andra sätt att kontakta XL-kundtjänst som verkligen är mer kostnadseffektiva.

Tricket är att kontakta kundtjänst via e-post och webbplats. Du kan skicka ett mejl till adressen [email protected].

Dessutom kan du också chatta direkt med kundtjänst genom att besöka den officiella XL-webbplatsen som finns på xl.co.id.

Hur du hittar ditt XL-nummer genom MyXL-applikationen

Det fjärde sättet du kan göra så att du kan se ditt eget XL-nummer är av installera MyXL-applikationen på din mobiltelefon.

MyXL i sig är den officiella applikationen från XL Axiata som ett sätt för datahantering samt för att göra det lättare för dig att köpa kredit / kvot.

1. Ladda ner och installera MyXL

 • För att göra detta är allt du behöver göra att ladda ner och installera MyXL-applikationen. Du kan ladda ner applikationen direkt via följande länk:
Appar Produktivitet PT XL Axiata Tbk LADDA NER

2. Öppna programmet för att visa XL-nummer

 • Efter installationen öppnar du programmet. Se också till att du använder XL-internetnätverket när du gör det här steget, OK.

 • Om du lyckas kan du redan se XL-numret på MyXL-programmets startsida. Det är väldigt enkelt, gäng?

Hur man ser XL Axiata-nummer via MyXL-webbplatsen

Om du inte har installerat MyXL-applikationen visar det sig att du också kan besöka MyXL från din webbläsare! Du måste bara besöka webbplatsen //my.xl.co.id/pre/index1.html#/ ensam, gäng.

Därefter kan du följa stegen från ApkVenue nedan.

1. Gå in på hjälpsidan

 • En gång på MyXL-webbplatsens sida kommer du att presenteras med två inloggningsalternativ, nämligen ditt telefonnummer och Facebook-konto.

 • Här väljer du bara menyn 'Behövs hjälp?' som är längst ner.

2. Logga in med Facebook

 • Tja, på hjälpsidan kan du välja logga in med Facebook om du glömmer ditt eget XL-nummer.

Du måste dock också veta att den här metoden bara kan göras framgångsrikt om du tidigare var har kopplat din Facebook med ditt XL-nummer som du har på dig.

Hur man kontrollerar XL-nummer via SMS / telefon

Tja, det sista sättet att kontrollera XL-kortnumret själv 2020 som du kan göra och är faktiskt det mest effektiva och enklaste sättet är att ringa telefonsamtal eller SMS, gäng.

Du kan sms eller ringa dina vänner / familj / flickvän och be dem skicka ditt nummer.

Eller om du inte har kredit för att göra detta kan du också använda WhatsApp chattapplikationen för att skicka meddelanden till någon.

Efter det är allt du behöver göra att be personen att skicka ditt nummer!

BONUS: Hur man kontrollerar XL-nummer på vems namn

Visst har du fått meddelanden eller samtal från okända nummer, varav ett använder ett XL-nummer. Du undrar också vem som äger detta nummer, och hur kontrollerar du numret?

Tja, du kan prova att kontrollera ditt XL-nummer genom en mängd bra tips och tricks. En av dem kan du läsa ApkVenues artikel med titeln Så här kontrollerar du det senaste okända telefonnumret 2020.

VISA ARTIKLAR

Det var tips från ApkVenue angående 5 sätt att kontrollera ditt XL Axiata 2020-nummer.

Några av metoderna är lite "komplicerade" men du kan göra det till ett alternativ om du vill veta ditt XL-nummer.

Under tiden, för de av er som vill hur man kontrollerar det förlorade XL-numret, kan du direkt kontakta kundtjänst för hjälp, gäng.

Snälla du dela med sig och kommentera den här artikeln för att få information, tips & tricks och nyheter om teknik från Jalantikus.

Läs också artiklar om Hur man kontrollerar nummer eller andra intressanta artiklar från Naufal.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found