7 filmer som gjorde religiösa ledare arga, med förbehåll för artikel om hädelse!

Dessa kontroversiella filmer upprörde många religiösa ledare och grupper. Här är listan!

Genom filmvärldens historia har det funnits flera filmer vars existens har motverkats av vissa grupper, varav en är när den berör frågan om SARA (etnicitet, religion, ras och mellan grupper).

I synnerhet kommer ApkVenue att diskutera den här gången 7 filmer som gjorde religiösa ledare arg eftersom det berör känsliga frågor relaterade till religion. Här är recensionen!

Filmer som gör religiösa ledare arg

Några av filmerna som ApkVenue kommer att nämna nedan är ganska populära och lockar stor publik, även om mycket kritik angriper dem. Utan att behöva dröja kvar, här är listan!

1. Inlämning (2004)

Submission är en kort indiefilm regisserad av en holländare som heter Theo van Gogh. Manuset i sig gjordes av Ayaan Hirsi Ali.

Tyvärr fick denna kortfilm mycket hård kritik från religiösa ledare och islamiska grupper för att ha förolämpat religion och kvinnor.

På grund av den allvarliga avvisningen av den här filmen tvingades regissören van Gogh att dö efter att ha skjutits ihjäl av en extremistmedlem.

2. The Exorcist (1973)

För er som gillar att titta på bästa trance-filmen definitivt bekant med Exorcisten.

Regisserad av William Friedkin, den här filmen berättar historien om en tjej som heter Regan MacNeil (Linda Blair) som är känd för att vara besatt efter att ha spelat ouija-brädet.

Så, vissa katolska och kristna religiösa grupper tror att den här filmen utnyttjar religiösa element i överdrift och bär budskap som luktar av satanism.

3. Oskyldighet av muslimer (2012)

Kanske minns du fortfarande den våg av protester som genomfördes av muslimer i olika delar av världen över släppet av den här filmen.

Släpptes 2012 i USA, den här filmen skildrar profeten Muhammad som en dåre, masher och en religiös konstnär.

Skildringen och historien som förmedlas i den här filmen mycket förolämpande mot islam, inte konstigt att det finns demonstrationer överallt mot den här filmen, särskilt i Mellanöstern.

4.Water (2005)

Water släpptes 2005 och är en kortfilm som följer livet för en hinduisk kvinna i Indien på 1930-talet.

Nåväl, skriven och regisserad av Deepa Mehta, har den här filmen utsatts för hård kritik från hinduistiska extremistgrupper i Indien.

På grund av de många avvisningarna som inträffade beslutade Deepa Mehta att fortsätta uppföljaren till Sri Lanka. Men ändå var motståndet som ägde rum överväldigande.

5. Noah (2014)

Filmen Noah, som släpptes 2014, berättar historien om profeten Noah och hans bahterianska berättelse som berättas väl i de heliga böckerna om Abrahams religioner.

Tyvärr skildrar den här filmen profeten Noah som en tuff och aggressiv figur, inte ens i enlighet med värdena i den religion han följer.

Som ett resultat fick den här filmen mycket avslag och starka reaktioner från religiösa ledare och vissa grupper som ansåg att den här filmen var för uppspinnande historia.

Dessutom är den här filmen en av dem vars sändningar är förbjudna Kina eftersom det anses främja vissa religiösa värderingar. Så ledsen, gäng!

6. Monty Pythons liv i Brian (1979)

Släppt 1979 fick den här filmen faktiskt ganska höga betyg, både på Rotten (96%) och IMDb (8.1 / 10). Berättar för Brian (Graham Chapman), en vanlig judisk man, han beskrivs som förlorad i Jesu tid.

De äventyr han gjorde där fick människor att missförstå och misstänka Brian som Jesus. De olika konflikterna som uppstår gör faktiskt scenen full av komedi som bjuder in skratt.

Naturligtvis, eftersom den berörde religiösa frågor, särskilt när det gäller Jesu karaktär, fick denna film starka protester från flera kristna grupper. Det finns till och med krav på att bojkotta den här filmen, gäng!

7. Kristi passion (2004)

Släpptes 2004, påstås den här filmen regisserad av Mel Gibson vara en av de mest realistiska filmerna som visar den passionerade historien om Jesus för 2000 år sedan.

Det är bara det, den här filmen är märkt som den mest rasistiska filmen genom tiderna eftersom det anses vara mycket antisemitiskt, även angripa judar frontalt.

Detta illustreras av dramatiseringen av Jesu Kristi historia, komplett med de brutala grymheterna som Jesus upplevde av judarna.

Det var filmrekommendationerna som gjorde religiösa ledare arg. Vad tror du? Håller du med Jakas åsikt ovan?

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Diptya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found