5 enklaste och mest exakta sätten att kontrollera bärbar ram

Vill du kontrollera RAM på din bärbara dator men är förvirrad eftersom rutan är borta? Koppla av, ApkVenue har flera sätt att kontrollera RAM och bärbara datorer som är kompletta och enkla

Vilka är de första sakerna du är uppmärksam på när du väljer en bärbar dator? ApkVenue är säker på att många av er verkligen bryr sig om stort RAM-minne.

Förmågan hos bärbara datorer och datorer att köra program påverkas i hög grad av RAM-storlek. Ju större RAM-kapacitet, desto fler program som kan köras på en bärbar dator / PC samtidigt.

Problemet är att information om RAM-kapacitet i en bärbar dator inte liknar VGA-kort och CPU-information som vanligtvis skrivs ut på en klistermärke fäst vid den bärbara datorn.

Ett av de vanligaste sätten är att markera rutan för bärbar dator. Om lådan inte finns där, vad då? hur man kontrollerar laptop RAM?

Samling av 5 enklaste sätten att kontrollera RAM-minne för bärbar dator 2020

Du behöver inte oroa dig, gäng. I den här artikeln kommer ApkVenue att förklara för dig hur du enkelt kan kontrollera bärbar RAM, även om det inte finns någon information listad på rutan eller på bärbar datorns kropp.

Du kan också använda dessa tips för att kontrollera PC-RAM, vet du. Nyfiken? Om så är fallet, se helt nedan, gäng!

1. Hur man kontrollerar RAM-minne för laptop via DxDiag

Först och främst kommer ApkVenue att berätta hur du kontrollerar laptop / PC RAM via DxDiag. DxDiag är ett användbart diagnostiskt verktyg för att testa funktionerna i DirectX samt för att lösa video- och ljudmaskinvaruproblem.

Följande är stegen du måste göra:

 • Steg 1: tryck på knappen Windows + R på tangentbordet samtidigt för att ta fram menyn Springa. Du kan också klicka på ikonen Start, skriv sedan Springa tills förslaget till en applikation som heter Run visas.

 • Steg 2: Skriv i applikationen Kör dxdiagoch välj sedan OK eller tryck på knappen Stiga på på tangentbordet.

 • Steg 3: Den nya sidan heter Diagnostikverktyg för DirectX Kommer komma. Titta i kolumnen Minne för att kontrollera ditt bärbara RAM-minne.

2. Hur man kontrollerar laptop RAM via Aktivitetshanteraren

Förutom att fungera för att kontrollera vilka applikationer som körs på din bärbara dator, visar det sig Aktivitetshanteraren du kan också använda det som ett sätt att kontrollera bärbar RAM, vet du.

 • Steg 1: Det är många genväg som du kan använda för att ta fram uppgiftshanteraren. Kan gå igenom menyn Startkan du trycka på Ctrl + Skift + Esc på tangentbordet eller med högerklicka på aktivitetsfältet välj sedan Aktivitetshanteraren.

 • Steg 2: När uppgiftshanteraren är öppen klickar du på fliken Prestanda för att kontrollera RAM.

 • Steg 3: Du kan se hur mycket RAM din bärbara dator / PC är samt hur mycket RAM som används av program som körs.

3. Hur man kontrollerar RAM-minne för bärbara datorer via kommandotolken

Kommandotolken eller ofta kallas CMD är i grunden en applikation kommandoradstolk (CLI) vilka funktioner som ska köra kommandon som har angetts av användaren.

Det finns många kommandokoder som du kan ange i CMD. Du kan använda dessa koder för att stänga av din dator, kontrollera nätverket, till och med kontrollera RAM, du vet.

Så, hur kontrollerar du laptop / PC RAM med CMD? Här är stegen:

 • Steg 1: För att öppna CMD finns det flera saker du kan göra. Du kan trycka på Windows + R på tangentbordet och skriv sedan CMD på ansökan Springa.

 • Steg 2: Skriv kommandot på CMD-menyn system information tryck sedan på Stiga på på tangentbordet.

 • Steg 3:Skrolla ner tills du hittar Totalt fysiskt minne. Det är där du kan ta reda på hur mycket RAM-kapacitet som finns på din bärbara dator / PC.

4. Hur man kontrollerar RAM-minne för bärbara datorer via kontrollpanelen

Nästa sätt att kontrollera RAM-minne för bärbara datorer är via kontrollpanelens meny. När det gäller kontrollpanelen tror jag att Jaka inte behöver förklara vad dess funktion är för.

Här är stegen du måste göra:

 • Steg 1: Öppna Kontrollpanel-menyn på en bärbar dator genom att öppna Start och sedan skriva Kontrollpanelen tills programmet visas.

 • Steg 2: Klicka på menyn System och säkerhet och välj sedan System-menyn. Du kan se grundläggande information från din bärbara dator / PC, inklusive RAM-kapacitet på den sidan.

 • Steg 2: Du kan också använda en genväg genom att trycka på Windows-tangenten + Pausa / bryta på tangentbordet för att öppna sidan Grundläggande information.

5. Hur man kontrollerar RAM-minne för bärbara datorer via applikation

Det sista sättet att kontrollera PC / laptop RAM, ApkVenues rekommendation är att använda ett tredjepartsprogram. Här rekommenderar ApkVenue att du använder en programvara som heter Speccy.

Speccy visar dig all information om din dator i detalj. Från och med processorn, VGA, RAM, enhetstemperatur och mycket mer.

Här är stegen du måste följa:

 • Steg 1: Ladda ner Speccy via följande länk och installera sedan programvaran som vanligt.

 • Steg 2: När du har installerat öppnar du Speccy. Denna applikation skannar automatiskt alla enheter som är installerade på din PC eller laptop.

Således Jakas artikel om en samling sätt att kontrollera laptop & PC RAM. Förhoppningsvis är informationen ovan användbar för dig, gäng!

Vi ses nästa gång.

Läs också artiklar om Bärbar dator eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found