hur man kan bli av med det mest onda trojanviruset på Android

Vad är ett trojanvirus? Följande är de fruktansvärda hoten från trojanska virus, hur man kan förebygga och hur man kan bli av med det maligna trojanviruset på Android.

Skadlig programvara eller så kallad skadliga program (skadlig kod) fortsätter att växa snabbt och blir mer och mer ond. Inte bara på datorer, idag är hotet om trojanska virus på Android väldigt verkligt och bör inte underskattas. Därför vill ApkVenue diskutera det hur man kan bli av med trojanska virus mest grymma på Android.

Trojanska virus sig själv blir mer sofistikerad, där den i hemlighet kan ladda ner sig själv till offrets Android-smartphone.

Resultaten kan sträcka sig från datastöld, som att samla samtalshistorik, textmeddelanden, till att stjäla information från bankkort och spionera på dig. Är det inte hemskt?

 • Detta är faran för trojanska virus och hur man kan bli av med dem
 • Hur man kontrollerar Google-konton som är infekterade med Gooligan Malware
 • Om du ser laddningsannonser för DU när du laddar, avinstallera den här applikationen

Hur man förhindrar och utraderar maligna trojanska virus på Android

Vad är ett Trojan Virus?

Fotokälla: Foto: Technfactsworld

Ett trojanintrångsvirus är en del av skadlig programvara som består av funktioner som inte är kända för dess syfte, men som i allmänhet har destruktiv natur. Även om det inte har någon direkt effekt kan de potentiella farorna vara mycket större.

Spridning av trojanska virus

Fotokälla: Foto: Iconfinder

Trojaner kan komma in i Android på ett antal sätt och från en mängd mindre tillförlitliga källor på internet.

I allmänhet kommer trojaner från applikationer som finns i ladda ner från internet, särskilt gratisprogram eller shareware misstänkt och kommer inte från den ursprungliga webbplatsen.

Den fruktansvärda faran för trojanska virus

Fotokälla: Foto: Ibtimes

Om en smartphone är infekterad av ett trojanvirus och har kontrollerats av angriparen kan flera möjligheter uppstå. Till exempel kan ett trojanvirus med namnet NetBus göra många saker för en kontrollerad smartphone, till exempel:

 • Radera filer
 • Skicka och hämta filer
 • Kör applikationen
 • Kika eller stäng program som körs
 • Se vad som skrivs
 • Tills du stänger av smarttelefonen

Exemplet ovan är bara en del av vad ett trojanvirus kan göra. Andra trojanska virus kan ha olika funktioner och kan till och med vara farligare och svårare att upptäcka.

Bli en spion

Fotokälla: Foto: Withsteps

Det är inte bara destruktivt, Trojan-virus kan också användas som spionverktyg. De avlyssnade uppgifterna är i form av personuppgifter eller känslig information. Som:

 • Kreditkortsinformation
 • Arbetsprojekt (arbetsdokument)

Hur man undviker trojanska virus på Android

Flera sätt kan göras för att undvika att smittas med ett Trojan-virus. Ett av de vanligaste sätten som ett Trojan-virus kan infektera ett system är att kringgå nedladdade filer.

Här är de fullständiga och enklaste stegen för att förhindra trojanska virus:

 • Aktivera inte "Okänd källa"eller okända källor i dina Android-inställningar. Bättre att ladda ner appen direkt från Google Play Butik.
 • Läs appanvändarrecensioner. Play Store ska vara det säkraste stället att ladda ner appar, men det kan fortfarande missas. För det är det bättre att läsa recensioner från andra användare om applikationen du håller på att ladda ner.
 • Om du tvingas ladda ner en applikation från en tredjepartsappsbutik, välj en webbplats som är riktigt pålitlig att ladda ner. Ladda aldrig ner godtyckligt från någon eller webbplats som du inte kan lita på.
 • Hantera behörigheter, speciellt applikationer som du laddar ner från utsidan. Det är en bra idé att manuellt ställa in de behörigheter som ansökan begär.

För mer kompletta tips, läs följande artiklar:

VISA ARTIKLAR

Hur man kan bli av med trojanska virus på Android

Fotokälla: Foto: Android PIT

Att ta sig på en dator tar lång tid att ta bort ett Trojan-virus och en förståelse för vad man ska göra. Lyckligtvis är det lättare på Android.

De första och enklaste stegen för att ta bort ett Trojan-virus är följande:

 • Rengöring med fabriksåterställning
 • Använd det bästa antivirusprogrammet på Android

För att bli av med trojanska virus på Windows-baserade datorer, läs följande artikel;

VISA ARTIKLAR

Slutsats

Risken för trojanska virus är mycket verklig, både för datoranvändare och Android-smarttelefonanvändare. Det är viktigt att förstå vad ett trojanvirus är, hur det fungerar, hur man förhindrar det och hur man kan bli av med det mest virulenta trojanviruset på Android.

Dela din åsikt! Läs också artiklar om Skadlig programvara eller skriva från Skadlig programvara Övrig.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found