måste försöka! här finns 5 linuxdistroer för nybörjare som är lätta att lära sig

Av de många skapade Linux-distributionerna är detta en rekommendation för 5 Linux-distributioner för nybörjare och det är lätt för många att lära sig.

Linux är en familj operativsystem med öppen källkod hittills den mest kända och blev en av konkurrenterna Windows Förutom Mac. Linux själv har valts på grund av ett antal faktorer som sträcker sig från licensen är gratis eftersom det är öppen källkod så att dess förmåga anses vara mer kraftfull när det gäller hackingsproblem.

För närvarande finns det faktiskt en hel del människor som har börjat byta till Linux, men det måste erkännas att detta inte räcker för att Linux ska bli operativsystem nummer ett.

Bortsett från dessa problem är Linux-operativsystemet faktiskt ett väldigt coolt operativsystem som du bör prova.

Tja, för de av er som vill prova Linux-operativsystemet, den här gången har ApkVenue sammanfattat några den mest lämpliga och enklaste distro eller variant av Linux används så att även nybörjare snabbt kan förstå dess användning.

Vilka är de Linux-distributioner som ApkVenue betyder? Följande är recensionen.

  • Är Linux verkligen snabbare än Windows?
  • Att köra Android-applikationer på Linux är nu enklare med Anbox, så här
  • 5 av de bästa Linux-distributionerna med ett vackert utseende och lätt att använda

Linux Distro för nybörjare

1. Ubuntu

Foto: askubuntu.com

Linux-distributioner för nybörjare först är Ubuntu. Ubuntu är en av de mest kända och mest använda Linux-distributionerna hittills.

Installationsprocessen är enkel och snabb och det finns provtjänst vilket gör att du kan prova den här distro innan du faktiskt installerar den främsta anledningen varför många använder en distribution.

Jam it, en gemenskap av älskare och användare Ubuntu Linux vilket redan är väldigt stort (som ubuntuforum och askubuntu) gör det lättare för nybörjare att hitta vägledning samt ett antal självstudier i distributioner som är identiska med färgkombinationer orange och denna lila.

2. Mynta

Foto: linuxmint.com

Förutom Ubuntu måste du ha hört namn mycket Linux Mint. Denna Linux-distro i sig är en av de andra välkända distributionerna förutom Ubuntu.

Displayen som ser enkel men cool ut åtföljs av att placera applikationerna i en grupp så att gör det enkelt för användarna tillgång till dessa applikationer är anledningen till att den här distributionen har blivit lika populär som Ubuntu.

Dessutom sett från perspektivet på Windows-användare, Linux Mint har ett utseende som nästan liknar Windows 7 så för dem som just har flyttat från Windows 7 det tar inte lång tid att anpassa sig.

3. Zorin OS

Foto: linux.wikia.com

Om du letar efter en Linux-distro som liknar Windows 7 kan du prova distro Zorin OS detta. Denna Linux-distro för nybörjare är en modifierad version av Ubuntu som medvetet är utformad för att vara så lik som Windows 7-operativsystemet från startknappen till aktivitetsfältet.

En av de intressanta funktionerna i denna distribution är applikationen Zorin Look Changer som tillåter användare ändra operativsystemets tema detta till Windows eller Mac vilken variant som helst.

4. Elementärt operativsystem

Foto: linux.com

Om Zorin OS som liknar operativsystemet Windows 7 då Elementärt operativsystem är ett operativsystem som medvetet liknar det skapade operativsystemet Apple är Mac så att det säkert kommer att göra det lättare för Mac-operativsystemflyktingar att anpassa sig. Precis som Zorin OS är detta operativsystem också en modifiering av Ubuntu disto.

När du först använder denna distro kommer du definitivt att märka att Elementary OS är detta mycket lik Mac på grund av något slag lista applikationer längst ner på skärmen vilket gör det lättare för användare att komma åt ett antal applikationer snabbt (liknande applikationslistans funktion på Mac).

5. Fedora

Foto: linux.softpedia.com

Fedora är en Linux-distribution som är känd för sitt utseende som av de flesta användare anses vara mycket attraktiv och enkel att komma åt olika applikationer. Ganska stort samhälle (dock inte lika stor Ubuntu eller Mint), process känga mycket snabbt (mindre än 20 sekunder) och säkerhetsfunktioner SELinux vilket ger mer säkerhet den främsta anledningen varför denna distro är så populär. För mer avancerade användare är Fedora en av de bästa Linux-distributionerna som kan användas för virtualisering.

Det var det 5 Linux-distributioner för nybörjare och lätta att lära sig, förhoppningsvis användbart och lycka till med att prova Linux. Själv rekommenderar jag att du testar Ubuntu Linux eller Mint, men om du vill prova en distro som ger ett attraktivt utseende är Fedora bäst.

, se till att du lämnar spår i kommentarerna också dela med sig till dina vänner.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found