vad är cache? detta är en förklaring och hur man tar bort den!

Vad är cache? Varför kan du göra din mobiltelefon långsam? Kom igen, ta reda på förklaringen här och hur du rensar cacheminnet som gör din mobiltelefon långsam!

Vad är datacache? Vad är effekten på din mobiltelefon eller bärbara dator? Bör denna cache rensas? En sådan fråga låter enkelt, men väldigt få vet fortfarande hur det verkliga svaret ser ut.

Varje smartphone måste ha ett datalagringssystem för att göra det lättare för processorn att arbeta och köra olika applikationer.

En av dem är cachad data. Varje applikation som är installerad på en Android-smartphone eller iPhone kommer definitivt att ha cachad data.

Det finns dock fortfarande många missuppfattningar kring cache. Bortsett från det är många också förvirrade över vad man ska göra med denna cache.

Förklaring av vad som är cachad data

Du måste känna till ordet cache, eller hur? Men vad är exakt datacache? Behövs det eller skadar det en smartphone?

Den här filen ser ut som något mystiskt. Din bärbara dator kan plötsligt bli full på grund av cache som har staplat sig, även om tidigare var mycket av din mobiltelefons lagringskapacitet fortfarande tom.

Ännu värre, nästan alla applikationer installerade på din mobiltelefon har sin egen cachefil och om det får fortsätta är det inte konstigt om din mobiltelefon kan bli full.

Därför är det mycket viktigt att du vet att innebörden av cachad data är vad den faktiskt är.

Betydelsen av cache, funktion och hur man hanterar den

Inte bara att veta vad cachen är, du måste också känna till funktionen och hur man hanterar denna data.

Dess unika natur gör cache måste behandlas på ett något annat sätt från andra uppgifter i allmänhet. Missbehandling, din mobiltelefon kan plötsligt sakta ner.

Därför kommer ApkVenue den här gången att diskutera innebörden av cache, dess funktion, vad man ska göra med den här filen, och om den måste raderas hur man gör det. Kom igen, se hela förklaringen.

1. Vad är cache?

Cache är tillfällig data lagras på intern lagring smartphone. Denna data registrerar alla aktiviteter i de applikationer som används.

Till exempel öppnar du ett webbläsarprogram och går sedan till Facebook-webbplatsen genom att skriva dess webbadress i sökfältet.

Du loggar också in genom att ange din e-postadress och lösenord. Tja, all data som du skriver ner eller gör i webbläsaren lagras i cachen.

Så att när du öppnar din webbläsare och vill komma åt Facebook-webbplatsen igen behöver du inte skriva om webbadressen eller logga in igen, gäng.

Eftersom alla dina data tidigare lagrades i cachedata. Åtkomst är också snabbare. Så du förstår redan vad cache är.

2. Datacache-funktion

Vad är det då? cache-funktion? Enkelt uttryckt är cachefunktionen att hjälpa applikationer att köras snabbare och mer effektivt eftersom data lagras lokalt.

Till exempel i webbläsaren är applikationscachedata information som gör att webbplatser laddas snabbare eftersom de kan komma åt data snabbare från lokala mappar.

Till exempel kan bilder på hemsidan eller bloggsidan vara relativt stora, så att med en cache behöver dessa element bara laddas ner en gång.

Du kommer också att lämna webbplatsen om det tar för lång tid att ladda, eller hur? Av den anledningen är användning av cachning ett viktigt sätt för webbplatsägare att förbättra sin användarupplevelse.

3. Ska cachedata raderas?

Nästa fråga är om cachen ska rensas? Cache är faktiskt användbar för tidseffektivitet och smartphoneshastighet vid åtkomst till applikationer.

Men cachedata som är för stora kommer faktiskt att sakta ner smarttelefonens prestanda. Därför äter cachen upp det interna minnet, processen läser in det tar längre tid, särskilt om det finns mycket data.

Så, bättre du rensa cachedata regelbundet. Inget behov varje dag, du gör det bara två dagar eller en gång i veckan, gäng.

Eller när du känner att din smartphone har börjat sakta ner kan du också försöka rensa cachedata för att minska onödig data i internminnet.

4. För- och nackdelar med att ta bort applikationscachedata

Från Jakas förklaring ovan måste du ha haft dina egna slutsatser om vad cachadata är.

Du verkar också ha förstått att radering av cache på din mobiltelefon har både positiva och negativa effekter, gäng.

Fördelarna med att rensa cache är utöka internminnet så att föreställningen blir lätt. Vanligtvis fungerar program som tidigare var fel normalt igen.

Nackdelen med att rensa cache är vad det är starta om applikationssystemet om igen. Som ett resultat tar laddning av applikationer som öppnas längre tid än innan cachen rensas.

Men du behöver inte oroa dig för det här är bara tillfälligt. Vad som är viktigt, du måste ha tålamod när du öppnar programmet efter att du har tagit bort cachedata, gäng.

Hur man rensar cache på HP

Förutom att rengöra din mobiltelefon från bakterier och virus, måste du också rengöra din mobiltelefon från onödiga cachedata, gäng.

Det finns ett sätt att rensa cache på Android eller iPhone som du kan göra manuellt utan att använda ytterligare applikationer.

För att känna till stegen kan du se förklaringen om hur du rensar cachen nedan.

- Steg 1: Öppna menyn inställningar på din smartphone. Därefter öppnar du menyn Appar.

- Steg 2: Välj vilket program du vill rensa cachedata för, gäng.

- Steg 3: Efter del Appinfo öppna, klicka på alternativ Rensa cache.

Med det, allt cache i applikationen tidigare kommer att raderas. Applikationen blir också snabbare när den öppnas och inte så långsam som tidigare, gäng.

Du kan också välja vilka applikationer som ska rensas cacheminnet. Men den här metoden är ganska besvärlig eftersom du måste rensa cacheminnet i applikationen en efter en.

Rekommenderade applikationer för att rensa cache och rengöra RAM

Förutom den manuella metoden finns det också ett sätt att rensa cacheminnet på iPhone och Android genom att använda tredjepartsapplikationer.

Denna applikation är dock inte bara användbar för att radera cache utan också för att rengöra RAM så att mobiltelefonen inte saktar ner.

Sedan, vad som helst applikationsrekommendationer för att rensa cache och RAM? Så att du inte är nyfiken, ta en titt på recensionerna i följande artikel.

VISA ARTIKLAR

Det är förklaringen om vad är cache och hur man rensar cache på HP. Genom att regelbundet radera cache kommer mobiltelefoner inte att vara långsamma längre, gäng.

Naturligtvis kan du ta bort cache manuellt eller använda applikationer från tredje part som kan hjälpa din mobiltelefon att fungera snabbare.

Förhoppningsvis är informationen som ApkVenue delar den här gången användbar för er alla, och vi ses igen i nästa artiklar.

Läs också artiklar om Out of Tech eller andra intressanta artiklar från Chaeroni Fitri.