7 NFC-funktioner: användning och hur man använder den på en mobiltelefon

Det finns olika funktioner i NFC på mobiltelefoner, från att kontrollera elektroniska kortbalanser till att fylla i dem helt. Kolla in hela recensionen här!

Om du uppmärksammar utvecklingen av smartphones nyligen, inser du nästan allt den senaste och bästa smarttelefonen ha NFC-funktion?

Genomsnitt, medium och smartphone flaggskepp har utrustats med dessa funktioner. Visst är du nyfiken, vad är NFC? Vad är då funktionen och användningen av NFC på mobiltelefoner? Varför lägger då smarttelefontillverkare till den här funktionen på smartphones?

I den här artikeln kommer ApkVenue att förklara de kompletta funktionerna i denna moderna mobiltelefon. Inklusive vilka fördelar den kan göra. Här är recensionen!

Vad är NFC?

Vad är NFC? NFC står för Kommunikation nära fält. Funktionen för trådlös kommunikation patenterades först av Charles Walton år 1983.

Fotokälla: Betydelsen av NFC (via JalanTikus)

Kort sagt, NFC är en funktion kommunikationsprotokoll för kort räckvidd vilket gör att två elektroniska enheter kan ansluta och utbyta data med varandra.

NFC utvecklades från RFID (Radiofrekvensidentifikation). Antennen som används av NFC är kortare än operatörens signalvågform för att förhindra ingripande.

För information är den första Android-mobiltelefonen som tillhandahåller NFC-funktionen Samsung Nexus S som släpptes 2010.

Ofta är NFC redan installerat på smartphone nya utgåvan. Således kan du flytta data snabbt över korta sträckor utan att behöva använda kablar eller Bluetooth.

Förhoppningsvis kan förklaringen ovan tillfredsställa frågan om vad som är NFC, gäng!

Hur man använder NFC

För att ta reda på om din smartphone har NFC-funktionen eller inte, försök kolla den Inställningar> Trådlöst och nätverk. Du kan se att det finns en NFC-meny om din smartphone har den.

Oavsett om du vill ha NFC på en Samsung, Xiaomi, Vivo, Oppo eller till och med Realme-mobiltelefon, är stegen desamma. Hur du använder NFC beror på enheten. Till exempel, för e-pengar, håller du bara på baksidan av din mobiltelefon.

Hur använder jag NFC på iPhone-enheter?

NFC på iPhone är första gången i iPhone 6-generationen som stöder Apple Pay. Vid den tiden kunde NFC i Apple inte läsa eller skicka data. Den här funktionen finns endast på iPhone 7 och senare.

Hur fungerar NFC?

NFC kan fungera i en radie 4 cm, så NFC-enheten som ska anslutas måste vara mycket nära.

Fotokälla: Hur NFC fungerar (via Android Authority)

Hur det fungerar själv med sänder eller tar emot data via radiovågor. Detta skiljer sig från Bluetooth som fungerar med elektromagnetisk induktion.

NFC-enheten i sig är uppdelad i två, nämligen aktiva och passiv. Smarttelefonen som du använder ingår i den aktiva enheten eftersom den kan skicka och ta emot data.

Omvänt kan passiva enheter endast överföra information så att de inte behöver ström. De enklaste exemplen är e-pengar och eKTP.

Som en aktiv enhet har en smartphone alla tre NFC-lägen, nämligen:

  • Läsare / författare, för att läsa information som att känna till ditt eMoney-saldo.
  • Kortemulering, för att göra digitala betalningar.
  • Peer-to-peer, för filöverföring.

Fördelar och nackdelar med NFC

Du har överfört låtar med infraröd? I så fall betyder det att du nu ska ha en fru och ett barn. Samma som infraröd, NFC är ett verktyg att göra dataöverföring.

Fotokälla: Fördelar och nackdelar med NFC (via AndroidPIT)

Jämfört med sina äldre har NFC uppenbarligen flera fördelar. NFC kräver inte mycket kraft när den här funktionen används. Enheternas anslutningshastighet är också mycket snabb, på under 10 sekunder.

Även om den senaste tekniken innehåller, har NFC också nackdelar. Jämfört med Bluetooth, långsammare NFC-överföringshastighet.

Dessutom har inte alla smartphones den här funktionen så mindre praktiskt. Jämför med Bluetooth som finns på varje smartphone.

För dig som vill köpa en mobiltelefon med NFC-funktionen kan du läsa följande ApkVenue-artiklar:

VISA ARTIKLAR

NFC-funktion

Som en metod för att ansluta två enheter finns det många NFC-funktioner som vi borde veta, gäng!

Inte bara för att kontrollera elektroniska kontokortsaldon, det finns fortfarande många användningar av NFC som du måste dra nytta av eftersom det verkligen fungerar i vardagen. Du hittar den i raden Billiga mobiltelefoner med de bästa NFC-funktionerna.

1. Anslut mobil till andra enheter

Fotokälla: NFC-funktion (via Android Authority)

I allmänhet är den viktigaste NFC-funktionen på mobiltelefoner anslut två enheter i båda riktningarna och ta emot och skicka information. Anslutningen beror inte på Wi-Fi- eller LTE-nätverk.

Till skillnad från Bluetooth som måste göra parning först behöver du bara klistra in NFC så att du kan ansluta.

Praktiskt taget används NFC-anslutningen för många saker, som att ansluta en smartphone till en trådlös router, headset eller högtalare som är utrustad med NFC.

2. Överför filer

Fotokälla: NFC: s användbarhet (via NFC Forum)

Nästa NFC-funktion på mobiltelefonen är överföra filer det är på din smartphone till din väns smartphone genom att helt enkelt fästa de två smartphonesna.

Du kan skicka telefonnummer, bilder, dokument och så vidare snabbt och enkelt. Tänk på att hastigheten är långsammare än överföringen med Bluetooth.

Men förutom din smartphone som har NFC måste din väns smartphone också ha den här funktionen.

3. För betalning Kontantlös

Fotokälla: NFC-funktion på Samsung (via engelska English)

I en era där termen kontantlös ju högre det ekas, närvaron av NFC som kan bli Betalningssätt vilket är väldigt praktiskt.

Du behöver bara klistra in smartphone-du till ett visst verktyg. Senare kommer NFC att tillhandahålla nödvändiga uppgifter så att betalningsprocessen kan behandlas snabbt.

Samsung Pay, Apple Pay, Google Pay, alla använder NFC-teknik som betalningsmetod. Tyvärr har användningen av NFC i själva Indonesien inte varit för optimal, så vi kan inte använda dessa funktioner ännu.

Den här gången, Användningen av NFC i Indonesien kan endast användas för att kontrollera saldon och fylla på e-plånböcker endast av flera statliga och privata banker.

4. NFC-tagg

Fotokälla: NFC-funktion på HP (via Futurezone)

NFC-tagg är en liten tagg eller klistermärke som innehåller ett NFC-chip. Vanligtvis innehåller den här taggen en webbadress eller vissa åtgärder på en mobiltelefon som att slå på WiFi eller öppna vissa applikationer.

Fördelen med NFC Tag är att du inte behöver ytterligare applikationer som QR-kod. Du behöver bara ansluta din mobiltelefon till taggen för att få den information som krävs.

NFC Tag själv har använts i flera sektorer, till exempel i butiker eller företag för att visa information om priser och varor, och även markera platser.

5. Tillgång till information Smart kort

Fotokälla: NFC-funktion på smartphones (via gula objekt)

Den senaste NFC-funktionen i smartphones är dess förmåga att läsa data, inklusive smart kort varav fler och fler typer.

Senare kan du kontrollera och fylla i saldot före-pengar eller e-avgiftskort. Metoden är mycket enkel och praktisk. Du behöver bara fästa kortet på baksidan av smarttelefonen och sedan fylla i saldot enligt vad du vill ha.

Enheten kommer automatiskt att upptäcka och föreslå vilka applikationer som kan användas för att få åtkomst till kortinformationen.

6 Öppna applikationer automatiskt

Om du har en NFC-tagg i ditt hus kan du också öppna och aktivera vissa applikationer automatiskt, du vet!

Till exempel är NFC-taggar programmerade för att spela musik. Detta taggkort kan hjälpa dig att aktivera din favoritmusikapplikation med bara ett tryck!

7 Markera platsen

NFC stöder redan den avancerade platstaggningsfunktionen, nämligen BS ( Platsbaserad tjänst ). Så du kan markera en specifik plats genom att klistra in en speciell NFC-tagg.

Med den här funktionen kan du också checka in eller checka ut någonstans. Till exempel på kontor som redan stöder frånvarande med NFC. Så, tror du att ditt kontor har använt NFC än?

: NFC har funktioner som gör aktiviteter enkla. Men ännu inte populärt i Indonesien

Det är gänget förståelse och funktion för NFC allt du behöver veta. Tydligen finns det många saker som kan göras med NFC, va!

Är det tydligt, Jakas förklaring om vad NFC är och dess användning i Indonesien idag?

Nu, efter att ha läst den här artikeln, kan du börja dra nytta av NFC-funktionen i smartphone mer optimalt!

Läs också artiklar om NFC eller andra intressanta artiklar från Fanandi Prima Ratriansyah.