5 galna saker du kan göra på en dator med 1 terabyte ram

Kan du föreställa dig att ha en dator med 1 terabyte RAM? Här är 5 'galna' saker du kan göra på en dator med 1 terabyte RAM.

Random Access Memory eller Bagge är en av de viktiga komponenterna i datorer, bärbara datorer, smartphones och andra prylar. Fungerar som ett datalagringsområde för program eller applikationer som används, en större RAM-kapacitet är nu en nödvändighet för gadgetanvändare.

Utvecklingen av RAM i sig, särskilt på PC-enheter, förutses växa snabbt i form av ökad kapacitet super drastisk. Faktum är att Make Use Of-webbplatsen tror att RAM-minne för datorer i framtiden kommer att göras med 1 terabyte! Detta är baserat på tillväxt hårddiskar såsom hårddiskar som nu kan nå 24 terabyte.

Så vad kan vi göra med 1 terabyte RAM, alias 1000 gigabyte? Svaret är så enkelt som "vad som helst". För att ge dig en liten uppfattning, här är Jakas recension fem galna saker du kan göra på en dator med 1 terabyte RAM.

  • Premium-tricks! Hur man ökar kapaciteten på Flashdisk 2x utan att bli skadad
  • 20,100 mAh kapacitet, ASUS ZenPower Ultra är prissatt till 700 tusen
  • Denna Flashdisk har en kapacitet på 2 Terabyte! Vad gör du?

5 'Crazy' saker du kan göra med 1 Terabyte PC RAM

Fotokälla: Källa: Utnyttja

Vill du först föreställa dig hur en terabyte RAM ser ut? Ungefär bilden ovan kan ge en uppfattning om hur super-RAM ser ut. Om det finns detaljerad, finns det i bilden ovan 16 minnesstycken med en kapacitet på 64 GB som om de multipliceras beloppet är 1024 GB vilket motsvarar 1 terabyte.

Med så mycket RAM är här fem 'galna' saker du kan göra med din dator:

1. Öppna tusentals flikar

Du är typen som gillar öppna flera flikar när du surfar? Naturligtvis har du ofta problem someftersläpning eller så super långsam. Om det händer, särskilt för de av er vars jobb krävs för att flytta snabbt, istället för att vara snabbare tar ditt arbete faktiskt lång tid.

Som jämförelse tar det 520 MB RAM-minne (med Mozilla Firefox) och 750 MB (Google Chrome) att öppna så många som 15 flikar. Men om du har 1 terabyte RAM? Du kommer verkligen inte att oroa dig även om du måste öppna den tusentals flikar fastän.

2. Buffra hundratals videor

Du streamingentusiast? Jätte RAM är naturligtvis en dröm för dig. Med 1 terabyte RAM kan du spela eller låta hundratals videor göra buffring samtidigt utan rädsla för att din dator ska hänga. Så du kommer inte längre att känna att din tid är bortkastad genom att bara vänta på nästa video som fortfarande är på gång buffring.

3. Laddar många spel

Super stort RAM är också bra nyheter för spelare. Dessutom har dagens tunga spel 'sugit' RAM-kapacitet strax efter att spelet startar laddningsprocessen. Alla typer av data som texturer, modeller, musik och andra måste laddas in i processen först läser in.

Men det är en annan historia om du har 1 terabyte RAM. Man tror att man öppnar och startar ett spel det finns ingen anledning att vänta längre för process läser in eftersom spelet öppnas automatiskt som när vi öppnar mappen. I själva verket kan du tillämpa det inte bara på ett spel utan många spel på din dator.

4. Kör flera OS samtidigt

Du måste ofta ha hört eller läst tips om hur operativsystem (OS) A används på enhet B och vice versa, OS B används på enhet A. Detta är dock mycket benäget att misslyckas eller till och med saktar ner din dator på grund av RAM-kapacitet som begränsar operativsystemet till att fungera optimalt. Återigen är det en annan historia om RAM-minnet du har är 1 terabyte. Du kan till och med ändra och använda vilket operativsystem du vill på vilken PC-enhet som helst utan rädsla för att vara långsam.

5. Ändra så RAM-disk

Detta kan ofta göras av personer som vill öka dataöverföringshastigheterna. Genom att konvertera RAM till RAM Disk antas dataöverföringshastigheten ökas upp till 11 gånger. Så för dig som är galna på hastighet, kan du föreställa dig hur snabbt din 1 terabyte RAM kommer att vara om du ökar den till 11 gånger snabbare.

Det är fem 'galna' saker du kan göra på en dator med 1 terabyte RAM. Även om du bara kan önska det nu är det möjligt att du under de närmaste åren faktiskt kan ha super RAM och göra galna saker högst upp.

Läs också artiklar om Bagge eller andra intressanta artiklar från Reynaldi Manasse.