skillnaden mellan sömn och viloläge på windows som sällan är känd!

Här är skillnaden mellan sömn och viloläge på Windows som du kanske har ignorerat hittills, det visar sig vara användbart för din dator, killar. Kolla in hela historien!

När du vill stänga av din dator ser du definitivt alternativ för viloläge och viloläge. Men vad är skillnaden?

Som namnet antyder har sömn och viloläge samma funktion för att få din dator att "sova" utan att stänga applikationer. Denna funktion används också för att spara ström när du inte använder datorn tillfälligt.

Även om dessa två alternativ har samma syfte, finns det skillnader som du borde veta, killar. Kom igen, låt oss se skillnaden mellan viloläge och viloläge på en Windows-dator, det följande!

Skillnader sömn och viloläge på en dator

Du kan aktivera funktionerna för viloläge och viloläge i Windows via alternativen på Power-sidan. Det här alternativet ligger intill Stäng av och starta om.

Sömn och viloläge är lika, men de skiljer sig mycket åt när det gäller hur de fungerar. Följande är en fullständig förklaring som du borde veta, killar!

1. Sömn

Först är Sova, som ApkVenue nämnde tidigare att den här funktionen fungerar som en energisparare för din dator. Men sättet att göra det behåll allt ditt arbete i RAM.

Denna funktion är densamma som 'Står fast vid'men genom att stänga av bildskärmen så att den använda elförbrukningen blir mycket effektivare.

När du öppnar datorn i viloläge återgår ditt arbete till några sekunder och du kan fortsätta arbetet.

2. Viloläge

Till skillnad från sömn, Övervintra det sparar ditt arbete på hårddisk eller SSD. I detta läge, Din dator tar inte ström.

Men när du slår på datorn i viloläge återgår ditt arbete med en tid som är längre än viloläge. Detta beror på att din hårddisk eller SSD måste läsa igenom data, till skillnad från RAM.

Tiden, varaktigheten för den här bearbetade informationen beror på vilken typ av hårddisk eller SSD du använder. Naturligtvis med hjälp av en SSD, processen att läsa data kommer att bli snabbare.

Den här funktionen kommer att vara mer användbar om du använder den på en bärbar dator, jämfört med en dator. Om du använder Windows 8 och 10 är den här vilolägesfunktionen inte automatiskt i strömalternativet. standard.

Vilket ska användas, sova eller vila?

Tillsammans med samma funktion mellan de två kan du använda någon av funktionerna efter behov. Om du är PC-användare är det lämpligare att använda sömn för att spara inkommande el.

Medan, på en bärbar dator är det mer lämpligt att använda viloläge för att spara batteriström för längre användning efter att ha slagit på den igen.

Hur man vilar i Windows 8 och 10

Om du använder Windows 8 eller 10, då visas inte viloläge i strömalternativet på din dator. Detta betyder inte att Hibernate inte finns, men det är dolt.

Du kan ta upp det här alternativet manuellt, killar, det är enkelt. Låt oss se följande steg för att få upp Hibernate i Windows 8 och 10:

  • Öppna kontrollpanelen på Windows, då välj Maskinvara och ljud.
  • På nästa sida, välj 'Ändra vad strömbrytaren gör' i kolumnen Energialternativ.
  • Klicka på 'Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga'.
  • Alternativet Hibernate får dig sedan bock och välj 'spara ändringar'.
  • Hibernate-alternativet har nu dykt upp i Power on Windows, ni!

Det är skillnaden mellan sömn och viloläge på en Windows-dator som du har ignorerat, killar. Även om det är trivialt kan funktionerna i dessa två funktioner göra din PC eller bärbara dator mer effektiv.

Vad tycker du om funktionerna Sleep and Hibernate, killar, har du någonsin använt dem? Skriv din åsikt i kommentarfältet, vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om PC eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found