3 faror med att ringa upp samtal från okända nummer

Jalantikus kommer att ange faran för att plocka upp okända nummer, eftersom många människor missbrukar telefonfunktionen.

Telefonens roll kan fortfarande inte ersättas med en chattapplikation. Problemet är att även om många chattapplikationer erbjuder funktionen telefonsamtal, är direkta telefontjänster med hjälp av telefonnummer fortfarande mer stabila och pålitliga.

Men tyvärr idag missbrukar fler och fler människor telefonens funktioner. JalanTikus kommer att ge skäl till faran att plocka upp okända nummer.

  • 7 bästa Android-appar för att blockera telefonsamtal och SMS
  • 5 sätt att ringa falska samtal från din mobiltelefon
  • Har du tappat din smartphone? Kontrollera med den här hemliga koden!

Farorna med att plocka upp okända telefonnummer

Har du någonsin fått ett samtal från ett okänt nummer? Måste vara ofta. Om så är fallet, ta inte bara telefonen från ett nummer som du inte känner längre, problemet är:

1. Benägen för bedrägeri via telefon

Det räcker inte via SMS, vissa oansvariga människor har begått bedrägeri genom att ringa. De gör konversationen så professionell som möjligt, även för att ha ett kontor. Målet är klart att locka offer till sin plats.

2. Informationsstöld

Har du någonsin fått ett samtal som hävdar att du kommer från en kreditkortsleverantör? De hävdar vanligtvis att de kommer från partnern för att ge ett specialkort. Förvånansvärt kommer de att be om ditt kreditkortsnummer samt ditt CVC-nummer.

Dessutom finns det de som frågar efter information om personer närmast dig och information om dig. Målet? Uppenbarligen stjäl de information om dig för att användas av dem vid bedrägeri.

VISA ARTIKLAR

3. När du väl har utsetts kommer ditt nummer att sparas

Många brottslingar klättrar i siffror för att hitta mål. När du har ringt ett oklart nummer sparar de ditt nummer. I framtiden kan de komma tillbaka för att kontakta dig med sina nya lägen.

Hur man förhindrar telefonbedrägerier

Är det inte skrämmande risken att ta upp det här okända samtalet? Så ta inte bara telefonen. För att åtgärda detta, försök att göra följande:

  • Installera TrueCaller-applikationen. Denna applikation visar varje ID för det nummer som ringde ditt nummer.
Apps Productivity True Software Scandinavia AB LADDA NER VISA ARTIKLAR
  • Om du redan hämtar ett okänt telefonnummer, fråga först hans identitet. Och svara inte på frågan om du börjar fråga information som du tycker är misstänksam.

I grund och botten är det klokare att ringa upp samtal från okända nummer. Låt dig inte luras av dessa oansvariga människor.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found