hur man gör e-bok enkelt på pc och android

Gillar du att skriva romaner eller noveller och vill publicera dem på internet? Bättre gör det bara till en e-bok, gäng! Om du vill veta hur man skapar en e-bok, se den här artikeln

Baserat på en undersökning Världskulturindexpoäng 2018, Rankas Indonesien på 60: e plats av 61 länder när det gäller läskunnighet och läsning. Det är synd med tanke på att böcker är en kunskapskälla.

Om du argumenterar för att boken är dyr och tung kanske du inte vet namnet ännu E-bok eller E-bok. Endast med prylar kan vi läsa vilken bok vi har.

Förutom att söka kunskap kan du också använda e-böcker för att dela kunskap, du vet. Tricket är med skapa din egen e-bok ge det sedan till alla.

I den här artikeln kommer ApkVenue att berätta för dig hur man gör en e-bok enkelt och säkert praktiskt. Fortsätt läsa följande artikel, gäng!

Vad är en e-bok?

Innan vi börjar diskutera hur man skapar en e-bok måste du naturligtvis först förstå allt om e-böcker. E-böcker är böcker i digitalt format som du kan komma åt med hjälp av prylar.

I denna moderna tid är smartphones och prylar saker som människor alltid bär med sig vart de än går. Du behöver inte längre, du, du bär dina tunga läsböcker med dig var som helst.

Du kan få e-böcker via internet. Du kan få det gratis, det finns också en e-bok som du måste köpa. Även om du betalar kommer priset på e-boken inte att vara lika dyrt som det fysiska priset.

Fysiska böcker är naturligtvis dyrare eftersom det kostar bläck, tryck, omslag, publicering etc., gäng. Priset är naturligtvis också annorlunda, tack.

En annan fördel med e-böcker är att du kan lagra hundratals till tusentals e-böcker på din gadget att läsa. Om du är lat att läsa, försök leta efter en gratis e-bok på internet då och då.

Hur man enkelt gör en e-bok på en dator

Förutom kunskapsböcker kan e-böcker också vara en plattform för dig att publicera din passion för att skriva. Kanske tycker några av er att skriva noveller eller romaner.

Om du vill veta hur du skapar en e-bok gratis och enkelt kan du följa ApkVenues instruktioner, gäng. ApkVenue lär dig också hur man skapar en e-bok på Android och även på en PC. Kolla in det!

Steg 1: Skriv innehåll

 • Innan du börjar skapa en e-bok är naturligtvis det första du måste göra att skriva innehåll. Innan du skapar en e-bok rekommenderar ApkVenue att du först skriver i anteckningsapplikationen.

 • För att göra det enkelt måste du först hitta idéer om boken du skriver. Idéer kan komma när som helst, även när du tittar på en film.

 • I huvudsak, alltid ge anteckningar var du än är. Anledningen är att idéer kan komma och gå, gäng. Med anteckningar kan du skriva ner dina lysande idéer var som helst.

 • Du kan använda programmet Microsoft Word att skriva ner dina idéer och skrivramar. Anledningen är att du kan komma åt Word-filer via en dator eller smartphone.

 • Efter att ha letat efter idéer kan du börja skapa en översikt. Till exempel kommer kapitel 1 att diskutera vad och så vidare. Du kan verkligen använda andra källor som referenser, så länge du inte glömmer att skriva ner dem i bibliografin, ja.

Steg 2: Designa layout

 • När du har sammanställt innehållet i din e-bok är nästa steg att utforma en layout. Även om innehållet är bra, om det inte är lätt att se, så kommer din e-bok inte att säljas, gäng.

 • ApkVenue lär dig inte hur du utformar layouter, men du kan använda följande designprogramvara som ApkVenue rekommenderar:

1. Adobe InDesign

Adobe InDesign är en programvara som ägnas åt att skapa layouter. Denna programvara används av professionella designers på grund av dess förmåga och komplexitet.

Att använda mjukvara som är specifikt gjorda för att skapa layouter kommer naturligtvis att göra ditt arbete mer praktiskt. Tyvärr är denna programvara prissatt ganska dyr, gäng.

2. Adobe Illustrator

Programvara för att skapa nästa layout är Adobe Illustrator. Denna programvara används faktiskt ofta för grafisk design, men du kan fortfarande använda Illustrator för att skapa Ebook-layouter.

Även om det inte är lika praktiskt som att använda Adobe InDesign, kan Adobe Illustrator ändå göra layouter bra, verkligen. I själva verket kan du hälla din kreativitet mer, gäng.

3. Google-bilder

Om du anser att de två programvarorna ovan är dyra och komplicerade kan du försöka använda Google Slides, gäng. Du behöver inte installera något program och du behöver bara internet.

Här är stegen du måste följa:

 • Lås upp funktioner Google Presentationer från Google Dokument. Du måste också logga in med ditt Google-konto först.

 • Klicka på på huvudsidan Tom för att skapa ett nytt dokument.

 • Klick Filer, då Utskriftsformat. På popup-menyn kan du ändra storleken på sidan som du ska skapa. Du kan ordna det som du vill.
 • När du har ändrat sidstorleken raderar du alla rutorna på den nya sidan tills sidan är tom.

 • Verktygslåda som är högst upp på sidan klickar du på knappen Textruta för att skapa ditt eget skrivområde som du vill ha.

 • Du kan lägga till en liten textruta längst ner för att ange sidnummer.
 • När layouten är klar högerklickar du på sidförhandsgranskningen till vänster och väljer sedan ett alternativ Duplicera bilden.
 • Klart, deh! Det är lätt? Nu måste du bara klistra in den text du vill ha i layouten.

Steg 3 - Spara e-boken

 • När du är klar med att utforma layouten och skriva ditt Ebook-innehåll i den layouten måste du bara spara den i PDF-format.

 • För Google Presentationer är allt du behöver göra att klicka Fileroch välj sedan menyn Ladda ner som. Välj de alternativ som visas PDF-dokument (.pdf).

 • Din e-bok är nu klar och lagrad på din dator. Hur, gäng, det är inte svårt, eller hur?

Hur man gör e-böcker på Android-telefoner enkelt

Om du inte står framför en dator kan du skapa en e-bok med endast din Android-smartphone.

Även om det är mycket mer praktiskt kommer tyvärr inte din Ebook-skärm att vara lika bra som på en dator vars layout du själv designar. För att göra hur man skapar en e-bok på Android behöver du bara en applikation WPS Office ensam, gäng.

Office-appar och affärsverktyg Kingsoft Office Software Corporation Limited LADDA NER
 • Steg 1: Först och främst måste du först spara ditt skrivande i Microsoft Word-dokumentformat. Du behöver inte lära Jaka, eller hur man skapar en e-bok med Microsoft Word?

 • Steg 2: Öppna WPS Office-programmet som har installerats och klicka sedan på menyn Öppna för att öppna ditt dokument.

 • Steg 3: När ditt dokument är öppet klickar du på knappen Dela med sig längst ned på skärmen.

 • Steg 4: Klicka på i menyn som visas Dela som PDF. Du kan välja att spara skrivningen som den är, göra den till en bild så att andra inte kopierar den slarvigt, eller så kan du också lägga till ett vattenstämpel.

 • Steg 5: Klicka på Exportera till PDF när du är klar med valet. Klart, deh!

Detta är Jakas artikel om hur man gör en e-bok praktiskt och enkelt på en PC eller på en Android-mobiltelefon. Förhoppningsvis är den här artikeln användbar för dig, gäng!

Vi ses igen i en annan intressant artikel från ApkVenue. Glöm inte att lämna ett spår i form av en kommentar i den angivna kolumnen.

Läs också artiklar om Tips eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found